Právě čtete

Hezké spodní prádlo? Nosím. Ale hlavně kvůli sobě

2509  
Sdílet: 

Hezké spodní prádlo? Nosím. Ale hlavně kvůli sobě

Hezké prádélko neboli jak se odborně říká „lingerie“ už dneska nemusí sloužit jen jako chvilková paráda pro romantické večery. Díkybohu, kdybych se tím měla řídit, tak si nikdy nic atraktivnějšího než jednoduché bavlněné kalhotky nekoupím. U nás doma se totiž romantika nenosí (no na mě se nedívejte).

10. 3. 2023 3 min. čtení Helena Suchá
Hezké spodní prádlo? Nosím. Ale hlavně kvůli sobě

Akorát by se to všude zařezávalo. To není pro mě. Nikdo ho doma neocení. Zbytečný, nevyužiju ho. Drahé. Ukazovala bych ho akorát sobě před zrcadlem, nebo doktorovi na prohlídce. Možná i vy si něco podobného říkáte, když si při obměně prádelníku vybíráte nové prádlo a po očku v obchodě pošilháváte po regálech s kousky, které vypadají, že toho více odhalí, než zakryjí. Tyhle obavy jsem mívala taky, kupovala jsem si kalhotky, které vypadaly tak pohodlně, že vlastně nebyly nijak líbivé, podprsenky naopak byly tak vyztužené, že přes ně nebylo nic vidět. Já jsem ale měla dobrý pocit z toho, že je aspoň trochu vidět, že nějaká prsa mám. Teď už vím, že to není v push-up výplních, ale v mojí hlavě, a že se všechny obavy a výmluvy, proč pěkné prádlo není pro každou, dají hodně rychle vyvrátit. Jak? Třeba si ho vzít do kabinky a vyzkoušet. Já to prubla a úplně mi to změnilo pohled na „prádlovou estetiku“. 

Pohodlí je a vždycky bude na prvním místě. Ale dneska už je velmi jednoduché skloubit pohodlí a estetiku, takže to kombinuju. – Klára, 39 let

Když to ale vezmeme postupně…

Akorát by se to všude zařezávalo.

Může, ale nemusí záleží, jaký střih podprsenek a spodních kalhotek si pro celodenní nošení vybereme. Nikdo vás nenutí nosit celý den prádlo, které je z velké části tvořené ze šňůrek. Dnes už v obchodech narazíte na elegantní kousky s krajkou, které zakryjí, co potřebujete, odhalí, co chcete a přitom máte pocit, že na sobě nic nemáte – jsou jako vaše druhá kůže. A zařezávat se můžou i levnější jednoduché bavlněné kalhotky s puntíky nebo jahůdkami. Zvlášť v oblasti třísel mi dokázaly udělat peklíčko.

 Krajky na každý den klidně, ale ty jemné nekousavé. Nemám ráda ty pevné, který jsou sice hezčí, ale víš o nich celý den. – Majka, 30 let

To není pro mě.

A pro koho jiného by bylo, než pro ženu? Na každou se najde krásný kousek z lingerie. Stačí si vybrat, co je vám příjemné –fyzicky i psychicky. Představte si třeba taková tanga. Já se cítím v nepohodlí už jen, když je vidím. Přitom pro některé z nás je to jeden z těch praktičtějších a zároveň pohodlných střihů kalhotek.

Tanga mám ráda na sport. Snažím se být aktivní a každý den chodím na dlouhé procházky – potřebuji, aby nikde nic nepřekáželo. Rozhodně pro mne ale nemají sexy náboj. Podle mě můžeme vypadat skvěle i v kalhotkách s vysokým pasem. – Petra, 35 let

Nikdo ho doma neocení.

Takže, především to oceníte vy. Když jsem si koupila svůj první opravdu líbivý set podprsenky s kalhotkami, nemohla jsem se odtrhnout od zrcadla. Nebyla jsem na takovou parádu zvyklá, zároveň mě překvapilo, jak málo (oblečení) stačí k pozvednutí i kypřejší postavy a hlavně nižšího sebevědomí. A potěšil mě i pohled mého partnera, i když prohlašoval, že na krajkovém prádle nic nevidí. (Krajkové prádlo na ženě ale nejde přehlédnout!) Nicméně nejdůležitější jste tady vy – líbit se musíte hlavně samy sobě!

Zbytečný, nevyužiju ho.

Hezké prádlo může být funkční i pohodlné – a je jedno, jestli bude s krajkou, nebo bez, s vysokým pasem, nebo bokové brazilky. Každopádně ho rozhodně využijete, a to klidně k celodennímu nošení. První nevyztuženou podprsenku s krajkou jsem původně koupila, abych okouzlila někoho jiného. Nakonec mě okouzlila natolik, že ji nosím do práce, aniž bych se tam chtěla někdy obnažovat. Nic mě nikde netlačí, nešponuje a cítím se sebejistěji i bez plného dekoltu. Když mám ale šaty s větším výstřihem, kde si to žádá „bohatší“ výplň, samozřejmě z šuplíku vytáhnu i vyztuženější podprsenku. Nejsem fanynka push-upek, i když moje sestra na ně nedá dopustit, takže jsem nadšená, že plnější poprsí už dnes umí vyčarovat nejen speciální polštářky, ale pouhý střih, a pozor – pohodlný!

Drahé.

Říká se, že pěkné prádlo je dlouhodobá investice. Nicméně už jsem se naučila, že pěkné a kvalitní kousky nemusí stát půlku výplaty, pokud si teda nepřejete, aby byly z kašmíru. Když už se ale pro takový luxus rozhodnete, prý nic jiného nechcete natahovat, jak se nám pochlubila Majka: „Mám kalhotky s vysokým pasem z kašmíru a to je asi nejpříjemnější věc světa. Vaječníky jsou jako v pokojíčku!“

Ukazovala bych ho akorát sobě před zrcadlem, nebo doktorovi na prohlídce.

Tak do toho! Kupujte si prádlo hlavně kvůli sobě. To vy se přece chcete cítit pohodlně celý den, ale i žensky a atraktivně. Nikdo jiný ho za vás nosit nebude. To, že se v něm ukážete i před párem jiných očí než svých, je jen extra bonus navíc. Co je ale důležité, hezké prádlo nemusí být jenom krajkové. Můžou to být materiály, barvy, ale i detaily, co z obyčejného prádla dělají atraktivní kousky. Hezké není jenom sexy, hezké je estetické a ladící. A pamatujte si, že prádlo dělá krásným žena. A ženu dělá atraktivní její sebevědomí a fakt, jak moc se cítí dobře – a to je úkol hezkého a samozřejmě pohodlného prádla.

Spodní prádlo je pro mě velké téma. Zajímá mě primárně pohodlí – znám svoje tělo, vím, co mi střihově sedí. Všechno mám v černé a nude verzi, a to točím podle outfitu. Mám stejnou podprsenku ve 3 barvách a pak 2 střihy kalhotek v xy kusech a jedu to pořád dokola. – Alena, 34 let

A samozřejmě nezapomeňte na ty doktory! Babička mě už odmalička učila, že vždy, když vyrážím do města, měla bych mít na sobě čisté a hezké kalhotky. Nikdy totiž nevím, co se mi venku přihodí. A když už někoho konfrontuju se svými bombarďáky, tak by z toho neměl mít hned újmu. Takže dámy, noste hezké spodní prádlo (hlavně kvůli sobě) a buďte na sebe opatrné!

Pohodlné a svůdné zároveň

Pohodlné a svůdné zároveň

Udělejte si radost krásným a hlavně příjemným prádlem v modrých a růžových tónech.

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články