Právě čtete

Aglio olio peperoncino ze špagetové dýně

37873  
Sdílet: 

Aglio olio peperoncino ze špagetové dýně

Dnes tu pro vás mám fantastický tip, když se vám fakt nechce vařit, ale přesto máte hlad a chcete si dát něco dobrého. Špagetová dýně po uvaření nebo upečení promění svou dužinu doslova ve špagety. Můžete jí nahradit těstoviny a doplnit oblíbenou omáčkou nebo ji jako my jíst rovnou z jejího obalu jako z mísy.

19. 8. 2015 1 min. čtení Kateřina Winterová
Aglio olio peperoncino ze špagetové dýně

Překvapivě zachutnala i mojí mamince, která vaří skvělá klasická jídla. Ta si ale recept vytunila mletým masem. A mimochodem, na špagetových dýních přežíval kruté zimy v Kanadě Vráťa Brabenec z The Plastic People of the Universe, když tam byl v exilu. Říkal mi to na baru v Praze a já mu věřím, je to poslední mohykán.

spagety3

Suroviny:

1 špagetová dýně
sůl
1 chilli paprička, pokrájená nadrobno nebo 1 lžička chilli vloček
2 stroužky česneku, nasekané na plátky
2 lžíce olivového oleje

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Špagetovou dýni rozřízneme podélně napůl, osolíme, posypeme nakrájenou chilli papričkou nebo chilli vločkami a plátky česneku, zakápneme olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby zhruba na 1 hodinu. Dužina změkne a vytvoří aglio olio v dýni, ve které je můžeme rovnou podávat.

spagety1

spagety2

_MG_8154

 

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články