Koření nad zlato
Chladný podzim si sice žádá hřejivé aromatické nápoje, rozhodně se ale nebojte inspirovat letními kávovými drinky, které lze jednou špetkou toho správného koření proměnit na podzimní kofeinové potěšení.
Koření, které se hodí do studené i teplé kávy:
- skořice
- hřebíček
- badyán
- zázvor
- muškátový oříšek
- kardamon
Tip: Chcete-li opravdu intenzivní chuť koření, nejlepší je rozdrtit ho v hmoždíři nebo namlít a do kávy nasypat takto čerstvě zpracované.
Lahodné lískooříškové affogato
Pokud vám chybí léto a osvěžující kopečky zmrzliny, připravte si podzimní variantu affogata, která se neobejde bez lískových oříšků.
Co na to potřebujete:
- 2 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny
- 1 lžička lískooříškového Moninu
- 60 ml kávy Tchibo Espresso Barista
- opražené lískové oříšky na posypání
Postup:
- Do skleničky dejte dva kopečky vanilkové zmrzliny. Přes zmrzlinu přelijte lžičku lískooříškového Moninu.
- Nakonec na zmrzlinu nalijte kávu a posypte ji opraženými a nasekanými lískovými oříšky.
Káva s vůní podzimu? Oblíbené perníkové latte se šlehačkou
Jediný šálek kávy dokáže navodit jedinečnou atmosféru vašemu domovu. Stačí do něj nalít sirup určený do kávy s podzimním aroma a váš byt bude provoněný karamelem, oříšky, dýní nebo třeba perníkem. A právě vůni perníku si můžete užít v oblíbeném perníkovém latte, které se stalo hitem a součástí podzimního nápojového lístku snad každé kavárny.
Co na to potřebujete:
- 1 lžíce perníkového Moninu
- 30 ml kávy Tchibo Espresso Barista
- 150 ml vyšlehaného mléka
- 50 ml šlehačky
- skořice, badyán
Postup:
- Do hrníčku nalijte lžíci perníkového Moninu. Přilijte kávu a horké vyšlehané mléko.
- Nakonec přidejte hustou vyšlehanou šlehačku a latte posypte troškou skořice. Navrch ho můžete ještě ozdobit badyánem.
Tip: Pokud si chcete z obyčejné kávy udělat umělecké dílo, vyzkoušejte šablony na zdobení kávy, případně mrkněte na internet na latte art. Podzimní kávě bude určitě slušet třeba list ze skořice.
I samotná káva bez přidání sirupů nebo koření může nést tóny podzimu, stačí si vybrat svou oblíbenou příchuť a vychutnat si v teple svého domova její teplou nebo studenou variantu. Určitě oceníte kávu s vůní koření, oříšků, karamelu nebo třeba čokolády.
Oblíbený espresso tonic si vychutnáte i na podzim – s karamelem
Espresso tonic, neuvěřitelná kombinace, která dodá energii, skvěle chutná a hodí se na jakoukoli příležitost v jakoukoli denní dobu. V kombinaci s karamelovým Moninem se dá servírovat jako podzimní cool drink.
Co na to potřebujete:
- 1 lžička karamelového Moninu
- 3 kostky ledu
- 100 ml kvalitního tonicu
- 50 ml kávy Tchibo Espresso Barista
Postup:
- Do sklenice dáme led, přidáme karamelový Monin a opatrně nalijeme tonic, aby co nejméně pěnil.
- Kávu do sklenice naléváme přes lžičku. Pokud budete postupovat opravdu opatrně, vznikne vám krásný dvoubarevný nápoj.
Kapka alkoholu na zahřátí
Podzim s sebou nese chladné dny, které se rychle krátí a trávíme je nejraději doma pod dekou s kávou v ruce. Aby nás káva ještě více zahřála, můžeme si do ní nalít nějaký dobrý a kvalitní rum, která nápoji šmrnc. Nebo ji zkombinujte s medovinou, což je taková staročeská klasika, kterou si vychutnávali naši předci právě pro zahřátí a „nakopnutí“ organismu.
Čím si ještě můžete zpestřit podzimní dny
- Bubble Tea a Bubble Coffee: Zábavné pití s tapiokovými perličkami
- Recept na domácí dýňové latte, moji podzimní nezbytnost
- Recept na nejlepší svařák, který můžete věnovat i jako jedlý dárek
Kávoví pomocníci pro váš ideální šálek kávy
Užijte si s námi Festival kávy a vyberte si vše, co ke svému oblíbenému šálku potřebujete. Od zrnek až po kávovar.