Právě čtete

15 inspirací, co podniknout s ozdobnými papírovými páskami

44603  
Sdílet: 

15 inspirací, co podniknout s ozdobnými papírovými páskami

Ozdobné papírové pásky jsou dokonalá hračka pro ty, kdo mají estetické nároky na DIY zdobení větší než vlastní výtvarný talent. Nemusíte umět malovat na sklo, vyrábět si vlastní doplňky do bytu nebo kreslit přáníčka – stačí vám hezké pásky.

3. 3. 2019 2 min. čtení Marie Háková
15 inspirací, co podniknout s ozdobnými papírovými páskami

Kreslit trochu umím a kdybych na to měla čas, asi bych uměla třeba vyrábět si vlastní ilustrované záložky. Pak jsou tu ale složitější projekty, třeba malovat na zeď – na to už si vážně netroufám, ale geometrický obrázek na papír z internetu obšlehnout umím, a přepočítat ho potom do větších rozměrů taky. A tak mám díky papírovým páskám na zdi obrázek lišky. Ano, jsem oficiální páskofil.

Třeba pod stromečkem už každý bezpečně pozná, který dárek je ode mě, protože ozdobné pásky používám místo mašliček. Jsou takové moje poznávací znamení. :-)

Co všechno ozdobíte papírovými páskami?

Kdo už je někdy vyzkoušel, tomu nemusím nic vysvětlovat. Ale pokud jste jejich kouzlu ještě nepodlehli, mám několik tipů na to, jak je využít na kde co. Na všech fotkách jsou použité pásky z aktuální kolekce Tchibo.

Zkuste jednoduché dekorace bytových doplňků

Pásky a krabičky: Tchibo.cz

Sladit pak můžete kde co. Pro mě za mě svíčky s úložnými krabičkami a vázou. Nebo třeba mít konečně takové šanony, které vám budou ladit s dekoracemi.

Krabička od elektroniky, čajové svíčky, obyčejné šanony… a k tomu ozdobné pásky, voilà

Použijte je na vlepování poznámek, ozdoby v diáři nebo založení důležitého místa

Velká výhoda papírových pásek je, že na rozdíl od klasické izolepy je můžete zase odlepit, aniž zničí podklad. Nezničí ani to, co přilepujete – takže se nebojte vlepit si někam třeba oblíbenou fotku.

Papírové pásky: Tchibo.cz | Tchibo diář 2019 už je bohužel vyprodaný

Ještě hezčí dárky nebo třeba vlastní přáníčka

Tohle je moje oblíbená část. Zdobení dárků a výroba vlastních přáníček, to je důvod, proč málokdy odolám nákupu dalších nových pásek v designu, který ještě nemám.

Papírové pásky: Tchibo.cz | Balicí papír, taštičku bez potisku a barevnou čtvrtku seženete v papírnictví

Personalizujte klidně cokoli, co se dá polepit

Ozdobená klávesnice už je na mě trochu moc, ale pokud si to chcete v práci udělat veselejší a klasická klávesnice vás nudí – proč ne. Na Pinterestu je to velký hit. Schválně mi napište do komentářů na Facebooku, co na to říkáte vy. :-)

Papírové pásky: Tchibo.cz

Čtěte také: co o vás říká pracovní stůl?


Jste spíš Minimalista, nebo Dekoratér? Pokud vás klávesnice vyděsila, možná to první. Pokud nadchla, rozhodně to druhé. Přečtěte si, co dalšího o vás pracovní stůl prozradí.

Pokud máte rádi zdobné papírové cokoli, i to můžou papírové pásky zařídit.

Papírové pásky a krabičky: Tchibo.cz

Koneckonců, pásky jsou třeba dobré rozlišováky

Vylovit ze změti kabelů na první pokus USB-C místo microUSB? Na rozdíl od svého muže se trefím málokdy, takže když jsou oba kabely černé, mám pásky jako barevné rozlišováky. Plus od té doby už mi nikdo, kdo si minulý týden v kanceláři půjčil moji nabíječku, nemůže tvrdit, že je to ta jeho. :-)

Pásky a krabičky: Tchibo.cz

Až by se skoro mohlo zdát, že mám páskami polepené úplně všechno. :-) Nebojte, to určitě ne. Ale rozhodně jsem si je oblíbila. A co vy, zkusíte je?

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články