Právě čtete

Efektivní tipy na oživení každodenního účesu

5302  
Sdílet: 

Efektivní tipy na oživení každodenního účesu

My ženy víme, jak to chodí s vlasy. Každá bychom je chtěly mít v ideálním případě vždycky vyfoukané, krásně upravené a ještě k tomu, aby je stačilo umýt jen jednou týdně. Realita je však taková, že častěji než dokonalou foukanou máme na hlavě neposlušné vlasy. Zrovna v tom případě zkrátka nemají jen tak rozpuštěné takový efekt. Právě proto je vhodné osvojit si pár praktických, jednoduchých, rychlých a navíc vizuálně velmi přitažlivých účesů.

7. 9. 2017 3 min. čtení Rebeka Šuchterová
Efektivní tipy na oživení každodenního účesu

Potřebujete

  • hřeben
  • gumičky
  • pinetky
  • lak na vlasy, případně pudrový sprej
  • kulmu nebo žehličku na vlasy

Nedbalý drdol s francouzským copem

Dva až tři dny nemyté vlasy jsou vhodné tak akorát na vytvoření nedbalého drdolu. Asi ho každá nosíme nejvíc doma, kdy po celém dni vlasy jednoduše zamotáme a pojistíme gumičkou. Do práce či školy dáme zase spíš přednost hladkému koňskému ohonu nebo upravenějšímu drdolu. Zkuste ho však trochu ozvláštnit zapleteným copem.

Postup

Hlavu předkloňte a vlasy predčešte dopředu. Zespodu směrem nahoru zapleťte francouzský cop. Můžete ho zaplétat až těsně k hlavě, ale jednodušší verze je zaplést ho jen tak a potom připojit společně s ostatními vlasy a zatočit do drdolu. Okolo obličeje vytáhněte pár pramínků, aby účes působil volněji.

TIP: Tento účes je ideální pro středně dlouhé vlasy. Díky zapletenému copu nebudou vlasy u krku vypadávat z drdolu.

Vícevrstvý cop

Tento nízký cop vypadá velmi efektně, až dokonce komplikovaně, ale jeho tajemství spočívá naopak na doslova banálním postupu.

Postup

Vlasy před tvorbou účesu jemně natočte. Ideální jsou jednodenní vlny, se kterými se bude výborně pracovat. Pramínky vlasů o průměru 1–2 centimetry oddělte u obličeje z obou stran, zatočte je a vzadu spojte gumičkou. Takhle postupujte s pramínky vlasů nad ušima, pod ušima až ke krku, díky čemuž vytvoříte pomocí zatočených pramínků krásný efekt. Aby účes působil ještě nedbaleji a přirozeně, pramínky vlasů okolo obličeje i v copu jemně a pomalu povytahujte, získají tím na objemu.

TIP: Pokud se chystáte večer ven, oživte účes jemnou čelenkou.

Cop inspirovaný zvonečky

Pokud máte trochu delší vlasy (zhruba pod lopatky), vyzkoušejte tenhle originální cop připomínající zvonečky.

Postup

Na temeni hlavy učešte menší copánek, který stáhnete dvěma gumičkami, mezi nimiž uděláte rozestup asi 5 centimetrů. Následně učešte další cop z bočních stran, k provlečení skrz pěticentimetrovou část prvního copánku, a následně stáhněte gumičkou. Podobně pokračujte, dokud nebudete mít v gumičkách úplně všechny vlasy. Znovu nezapomeňte účes trochu uvolnit, pro jistotu radši i zalakovat.

Zapletený drdol

Jestli milujete drdoly, tenhle se vám bude zvlášť zamlouvat. Hlavně pokud nemáte lví hřívu, což zrovna jen tak někdo nemá. To je zkrátka obrovské štěstí. Ale nebojte se, s následujícím trikem dodáte svému drdolu objem.

Postup

Staré známe pravidlo na objem vlasů je natočit je. Právě proto vlasy nejprve nedbalo natočte. Nemusíte je točit všechny, stačí pár pramínků. Nezapomeňte na fixaci nebo aspoň pudrový sprej na zvýraznění struktury, díky tomu se vám bude s vlasy lépe pracovat. Následně vlasy stáhněte gumičkou nedbale do ohonu. Ohon zapleťte do francouzského copu a zafixujte další gumičkou. Pro získání objemu cop opět uvolněte a povytahujte ho, co nejvíc to jde. Dávejte jen pozor, abyste ho nezničili (i proto je důležitý lak či pudrový sprej). Cop zamotejte do drdolu a připevněte pinetkami. Hotovo!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články