Právě čtete

Zebří vzor: žhavý módní trend i exotický prvek pro váš domov

2574  
Sdílet: 

Zebří vzor: žhavý módní trend i exotický prvek pro váš domov

Kdyby mi někdo před rokem řekl, že se toto jaro kompletně a s radostí obklopím zebřím potiskem, nevěřila bych. I když zebří vzor v šatníku už z dřívějška mám, nosila jsem ho velmi opatrně a málokdy.

6. 4. 2020 3 min. čtení Baba Slováková
Zebří vzor: žhavý módní trend i exotický prvek pro váš domov

Zvířecí vzory se dlouhé roky pohybovaly na tenké hraně mezi extravagancí a nevkusem. Dnes je ale všechno jinak. Leopardí vzor a hadí kůže se staly tak populárními, že už jsou považovány za skoro neutrální, a rozhodně už nejsou šokující. V sezoně jaro/léto 2020 je doplňují zebří pruhy – momentálně nejmodernější ze všech zvířecích potisků.

Zvířecí vzory na oblečení mohou vypadat i elegantně

Zebří vzor považuju za ten nejhezčí z nich. Je velmi grafický, pompézní. Zdá se mi mimořádně univerzální a nadčasový – jsem ráda, že se opět dostává do popředí. Menší vrásky mi dělal jen ten ostrý černobílý kontrast, který sice na ženách studeného barevného typu vypadá nádherně, ale pro mě je příliš tvrdý.

Šaty z kolekce Tchibo „Inspirováno Afrikou“ ale mají základ smetanový – hurá, jsou pro mě! Vzdušný a chladivý přírodní materiál a střih lichotící postavě dávají tušit, že tento kousek bude v mém šatníku stálicí. Jejich délka mi proporčně umožňuje obouvat k nim tenisky stejně jako lodičky s vyšším podpatkem.

Jak kombinovat zebří vzor?

Nesmrtelná klasika: safari styl

V tomto ztvárnění vypadají zvířecí vzory nejvkusněji, v tom se snad ani nedá splést.

  • Je potřeba dát si pozor na materiály – v každém případě by měly být přírodní. Vzdušný len, bavlna, viskóza, případně surové, ne moc lesklé hedvábí.
  • Doplňky bývají z kůže, slámy, sisalu, ratanu, dřeva. Kovové doplňky se hodí zlaté nebo mosazné.
  • Nemusíte se otrocky držet tradičních sportovních safari střihů, materiál a vhodná kombinace barev budou dostatečně rozeznatelným odkazem.
  • Barvy volte střídmé. K zebřímu vzoru černou, bílou, krémovou, hnědou, skořicovou nebo khaki.

Můj model na safari opravdu jen odkazuje: klobouk a kabelka jsou slaměné, náramky z rohoviny a perletě a kožené lodičky s leopardím potiskem.


Dlouho jsem přemýšlela, jak šaty v dnešním nouzovém stavu vlastně vyfotím. V městské džungli teď totiž čeká neviditelný predátor. Takže jak jinak než s rouškou? Musíme si na tuto ochranu zvyknout i k elegantnímu oblečení.

Výrazný barevný akcent

Pro moderní městský styl je grafická kresba zebřích pruhů jako stvořená. Sedí k ní černé kožené bundy, černé a bílé džíny, jednobarevné sukně. Kousky s nápadným potiskem nevyžadují žádné náročné kombinace. O to víc můžete popustit uzdu fantazii, když volíte doplňkovou barvu.

K zebře skvěle fungují syté barvičky, vybrat si můžete libovolně podle svého barevného typu. Pokud chcete být skutečně in, sáhněte po barvě roku 2020 – základní modré, nebo dalších trendy odstínech, například studené jedlově zelené, oranžové, teplé žluté nebo korálově červené. Perfektně bude zebří potisk vypadat s dalším žhavým trendem této sezony – neonovými barvami. Materiály mohou v tomto případě být i syntetické, doplňky zlaté nebo stříbrné.

Já jsem sáhla po teplé žluté z aktuální kolekce Tchibo, je to jedna z mých ověřených barev.

Velmi extravagantní kombinace s dalšími vzory

Zebří potisk se dnes kombinuje s dalšími vzory, hlavně s leoparním – je to takové kopírování trendu „proužky s puntíky“. Dobře vypadá také s dalšími černobílými vzory, například s rybí kostí, s kárem vichy nebo s hrubým černobílým tvídem.

Zapomenout nemůžu ani na různé barevné modifikace původního vzoru. Namísto očekávané černobílé ho najdete v různých barvách včetně těch neonových. To ale mnohem více sluší extravagantním ženám tmavšího typu.

Nebojte se ani zvířecích vzorů v interiéru

Mix vzorů jsem si vyzkoušela i v bytě. Cestovat sice letos asi nebudu, ale vytvořila jsem si malý exotický ráj doma. K suvenýrům z dřívějších dovolených a textiliím s grafickými vzory, které už jsem měla, jsem přidala aktuální zebří vzor… a mám tak svoje soukromé, skoro dovolenkové místo pro snění.

V bydlení mám ráda neutrální barvy, k takovému mixu se pak hodí jakákoli sytá doplňková barva. Jak už jsem psala: tento potisk je prostě univerzální a dobře kombinovatelný!

Doplňky pro příjemnou atmosféru

Doplňky pro příjemnou atmosféru

Zútulněte si domov drobnými detaily.

Do e-shopu

 

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články