Právě čtete

Zdravý trik: Mražené bylinkové kostky

5704  
Sdílet: 

Zdravý trik: Mražené bylinkové kostky

Sezona bylinek téměř vrcholí, je tedy nejvyšší čas přemýšlet nad tím, jak je uchovat, aby vám vydržely až do příští sezony. Domácí bylinky mají oproti těm kupovaným mnoho výhod – provoní váš domov, jsou vždy po ruce a neprojdou žádným škodlivým postřikem.

27. 9. 2016 1 min. čtení Redakce
Zdravý trik: Mražené bylinkové kostky

Pro uchování sezonních bylinek můžete použít tuto jednoduchou metodu, při které bylinky uchováte, budete si s nimi moct ochutit pokrmy a připravíte si zelené vitaminy na zimu.

Přehrát znovu

Suroviny

bylinky podle chuti (například tymián, estragon, petržel, libeček, koriandr, bazalka, zimní cibulka…)
olivový olej
voda

Postup

Natrhané bylinky vložíme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme olivový olej, trochu vody a vše zamícháme. Hotovou směs pak rozdělíme do formiček na led a necháme zmrazit.

TIP
Přidejte si mražené bylinkové kostky do polévek, omáček nebo třeba do dipů.


 

_MG_9457

Existují i další způsoby, jakými můžete zpracovat bylinky, aby se nezkazily a mohli jste je použít i mimo sezonu. Z máty můžete udělat výbornou mátovou omáčku, z levandule například levandulový sirup a podobným principem jako bylinky si můžete uchovat i ovoce.

levandulovy sirup_DSC9860

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články