Pro uchování sezonních bylinek můžete použít tuto jednoduchou metodu, při které bylinky uchováte, budete si s nimi moct ochutit pokrmy a připravíte si zelené vitaminy na zimu.
Suroviny
bylinky podle chuti (například tymián, estragon, petržel, libeček, koriandr, bazalka, zimní cibulka…)
olivový olej
voda
Postup
Natrhané bylinky vložíme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme olivový olej, trochu vody a vše zamícháme. Hotovou směs pak rozdělíme do formiček na led a necháme zmrazit.
TIP
Přidejte si mražené bylinkové kostky do polévek, omáček nebo třeba do dipů.
Existují i další způsoby, jakými můžete zpracovat bylinky, aby se nezkazily a mohli jste je použít i mimo sezonu. Z máty můžete udělat výbornou mátovou omáčku, z levandule například levandulový sirup a podobným principem jako bylinky si můžete uchovat i ovoce.