Právě čtete

Wishlist Lucie Zimové aneb Udělejte si pohodlí jako v peřince

13828  
Sdílet: 

Wishlist Lucie Zimové aneb Udělejte si pohodlí jako v peřince

Nová kolekce plná vybavení na domácí odpočinek je doslova snová. Pojďte si se mnou novinky prohlédnout! Prozradím vám, co je nejpohodlnější a jaké vychytávky si nesmíte nechat ujít.

19. 10. 2021 3 min. čtení Lucie Zimová
Wishlist Lucie Zimové aneb Udělejte si pohodlí jako v peřince

Když jsem se dozvěděla, že budu mít možnost vybrat pro Tchibo svůj seznam oblíbenců, tajně jsem doufala, že by mohlo jít o kolekci nepromokavého oblečení pro děti nebo o ložní prádlo. Obojí mám moc ráda a kupuji opakovaně. Přání se mi splnilo a vzhledem k tomu, že focení s dětmi bývá někdy trošku náročné, jsem byla ráda, že v hlavní roli bude nakonec katalog, se kterým se budu cítit doslova „jako v peřince“.

Postel je pro mě místem, kam si chodím odpočinout a nabrat síly do nového dne. Můžu tady být jen sama se sebou, ale také je to pro mě místo plné lásky. S dětmi si v posteli prohlížíme knížky a hrajeme polštářové bitvy, také sem směřují jejich kroky, když se potřebují cítit v bezpečí. Možná i proto je pro mě tak důležité, abychom se v posteli cítili dobře a aby krásně vypadala. Znáte snad lepší pocit než zaplout do čerstvě povlečené postele? Pojďte se se mnou podívat, jaké kousky jsem si z nové kolekce vybrala.

Jiné povlečení než z Tchibo už u nás nenajdete. Důvodů k tomu mám hned několik: obrovský výběr materiálů (většinou s certifikací GOTS), snadné zapínaní na zip (usnadňuje povlékání), design a možnost praní na 60 stupňů (ideální pro alergiky).

Zimní žerzej máme úplně poprvé (loni v zimě jsme měli povlečení flanelové) a musím říct, že jsem z toho materiálu úplně nadšená. Je nesmírně příjemný na dotek a tak krásně hřeje! Povlečení je navíc oboustranné, takže si můžu pohrát s aranžováním peřin nebo ho jednoduše obrátím, až budu mít chuť na změnu.

Pohodlí pro mě v posteli hraje hlavní roli. Proto skoro vůbec nenosím noční košilky a raději sáhnu po klasickém pyžamu volnějšího střihu, složeného z kalhot a trička s dlouhým rukávem. Jsem zimomřivá a zároveň se často odkopávám, takže pro mě ideální varianta. V pyžamu trávíme až 8 hodin denně, proto vybírám ta z přírodních materiálů – jak pro sebe, tak pro děti. Minulou zimu jsme se dokonce sladili celá rodina a užívali si adventní atmosféru ve stejných pyžamech.

Ačkoliv je našim dětem 3 a 5 let, stále je uspáváme a musíme u nich být, dokud neusne alespoň mladší kousek. Dlouho jsem přemýšlela, jak bych si mohla při jejich usínání číst, aniž bych je rušila (lampička vydává příliš mnoho světla), a proto mě potěšilo, když jsem v nové kolekci objevila LED světýlko, které se připne přímo na knihu. Konečně si můžu bez výčitek číst! Světlo má navíc baterii, která se dobíjí přes USB, a to mi přijde vážně praktické.

Pokud stejně jako já potřebujete při usínání absolutní tmu a nechcete, aby vás probudily první ranní paprsky, doporučuji vyzkoušet oční masku na spaní. Ocení ji i ti z vás, kdo pracují v noci a přes den musí spát, případně se určitě bude hodit při cestování. Já si masku ráda nasadím i během dne, když si chci odpočinout, a využíváme ji také při hrách s dětmi (slepá bába, hmatové hry…). Konkrétně tato maska obsahuje odnímatelný sáček s borovicovými vločkami, které příjemně voní.

Miluju dny, kdy takzvaně nic nemusím, nikam nespěchám a můžu jen tak být. To si pak ráda obléknu něco pohodlného, donesu si do obýváku peřinu, uvařím si teplý čaj, zababuším se a relaxuji. Nejvíc si odpočinu u klábosení s maminkou po telefonu nebo při plánování Vánoc, které tak moc miluji.

Mimochodem znáte ohřívač hrnků? Já jsem se s ním teď setkala poprvé a mrzí mě, že jsem na něj nenarazila dřív. Jen uznejte, která maminka nezažila situaci, kdy si ráno uvařila kávu a po obědě ji dopíjela studenou? :-)

Do ohřívače vložíte čajovou svíčku a na odkládací plochu si postavíte hrneček, jehož obsah tak zůstane stále teplý. Geniální. Obzvlášť v tomto období, kdy nás čekají sychravé dny, které se mnohem lépe tráví s hrnkem něčeho, co nás příjemně zahřeje.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články