Právě čtete

Výživný olej na posílení nehtů

11707  
Sdílet: 

Výživný olej na posílení nehtů

Krásné, dlouhé a pevné nehty bez oděrek a třepení jsou snem snad každé z nás. Někdo jejich kvalitu dostal do vínku, jiné o ni musí tvrdě bojovat, a i přesto se častokrát naprostým nedopatřením nehet zlomí či zatrhne.

28. 2. 2017 3 min. čtení Redakce
Výživný olej na posílení nehtů

Společně se zuby a pletí patří nehty mezi základní znaky, kterých si na cizích lidech všimnete jako první a podle nichž je také primárně zhodnotíte. Nejhůře jsou na tom manuálně pracující jedinci, kteří se na udržení krásných nehtů celý den zkrátka soustředit nemohou, a díky mechanické činnosti či vlivem nejrůznějších chemických přípravků jejich nehty slábnou a ničí se. Dalším nepříznivým faktorem je zimní období, které organismus vyčerpává a odvádí z něj vyšší měrou vitamíny a další potřebné látky, které lze přírodní cestou často jen velmi těžce nahradit. Jak tedy dosáhnout dostatečné výživy a udržet své ruce zdravé a krásné po celou zimu?

Jednou z možností jsou mimo doplňky stravy také posilující gely, laky či oleje, které při pravidelné aplikaci vyživí nejen nehet, ale také okolní kůžičku, která se stává silnější, méně se zadírá, a nepůsobí tak vizuálně i fyzicky nepříjemné a zároveň i lehce zdravotně nebezpečné (záněty) oděrky. Směs, jejíž domácí výrobu si dnes ukážeme, nehty i okolní tkáně hloubkově hydratuje, předchází třepení a lámání, desinfikuje, a především zpevňuje a posiluje nehtovou ploténku.

I nehty potřebují vitamíny

Základní a nezbytný prvek přinášející tolik potřebnou výživu představuje vitamín E patřící mezi vitamíny rozpustné právě v tucích. Jeho hlavní předností je ochrana buněčných membrán před poškozením volnými radikály. Mimo jiné také podporuje krevní oběh a zbavuje nehty nevzhledného zažloutnutí. V potravinách se nejvíce vitamínu E ukrývá v nejrůznějších ořechách, mléčných výrobcích a v listových zeleninách, my jej pro tuto příležitost ovšem použijeme jako 100% čistý macerát.

_MG_8476

K čemu jsou dobré oleje

Další důležitou ingrediencí je 100% pistáciový za studena lisovaný olej, jehož široké pozitivní účinky ovlivňují zdraví lidského těla na nejrůznějších úrovních. V rámci péče o nehty tento významný prvek podporuje růst, pevnost a tvorbu nových buněk. Ricínový olej získaný ze semen skočce obecného dále rychle regeneruje suchá, citlivá a poškozená místa pokožky a v kosmetice je hojně užíván jako zázračný přípravek na posílení vlasů i nehtů.

_MG_8470

Suroviny

2 ml ricínového oleje
3 ml pistáciového oleje
5 kapek čistého vitamínu E
5 kapek tea tree
lahvička na olej se štětečkem

Postup

Všechny ingredience nalijeme do čisté a vysušené nádobky a důkladně promícháme. Přelijeme do lahvičky se štětečkem pro snadnější nanášení. Hrdlo lahvičky je velmi malé, doporučujeme tedy použít pipetku, kapátko či mini trychtýř, ovšem pokud vše smícháte v nádobce s tenkým zobáčkem, přelití také nepředstavuje velký problém.

TIP: Pokud budete tento čistý přírodní přípravek každý večer pravidelně nanášet na nehty a okolní kůži, ideální je vmasírovat ho prsty, tím se stimuluje oběh a látky se lépe vstřebají, brzy pocítíte příjemnou změnu.

_MG_8488

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články