Právě čtete

Výživný krém na suché ruce

8258  
Sdílet: 

Výživný krém na suché ruce

Ačkoli si to často neuvědomujeme, vítr, mráz, studená voda a další nepříznivé vlivy představují pro naši odhalenou pokožku nemalá rizika. Stejně jako zuby a pleť i ruce jsou naší vizitkou a my bychom jim především v zimních měsících měly věnovat dostatečnou péči.

8. 2. 2017 2 min. čtení Redakce
Výživný krém na suché ruce

Ať už cestujeme hromadnými dopravními prostředky, bereme za kliku veřejných budov, či nakupujeme v přeplněných supermarketech, neustále se dotýkáme okolních předmětů a lidí, kteří mohou být potenciálními nosiči nejrůznějších virů a bakterií. Naše ruce se tak stávají pomyslným přenašečem, a jsou-li vysušené a popraskané, mohou jimi do těla vstoupit nebezpečné infekce. Šupinkatá pokožka se nám nelíbí, často si ovšem dále neuvědomujeme tyto mnohem zásadnější hrozby.

Pár zásadních rad a tipů, jak své ruce udržet jemné a zdravé i v méně příznivých podmínkách

  • Hydratujte je několikrát denně, přičemž krém důkladně rozetřete a pečlivě vmasírujte do pokožky.
  • Jednou za čas si dopřejte noční krém či masku pro důkladnou regeneraci během svého spánku. Účinek zvyšuje nasazení bavlněných rukavic.
  • Vaše ruce by neměly být vystavovány extrémním změnám teplot. Jsou-li tedy například promrzlé, zahřívání pomocí horké vody či sálajícího ohně není to pravé ořechové.
  • Vhodné mohou být i vodní lázně s olejovou přísadou či parafínové zábaly.
  • Abyste zabránily zbytečnému oslabení mrazem, nezapomínejte na teplé rukavice.
  • Stejně tak použijte pracovní rukavice během domácích prací – chemické čisticí přípravky vysušují pokožku více, než byste si dokázaly představit.
  • Důležitý je také kontinuální přísun tekutin.

 

krem-2

Recept na domácí krém na ruce

Potřebujeme

2 díly kokosového oleje
1 díl bambuckého másla
1 díl kakaového másla
pár kapek esenciálního oleje
dózičku na krém

6

Postup

Připravíme si vodní lázeň, ve které zlehka rozpustíme másla. Přidáme kokosový olej. Odstavíme z plotny, necháme chladnout a přidáme pár kapek esenciálního oleje. Můžeme jej také přidat přímo do kalíšku po nalití krému. Vhodný je, díky svým protizánětlivým a antibakteriálním účinkům, například heřmánek, nicméně záleží jen a pouze na vašem osobním vkusu a uvážení. Nyní už jen stačí nalít do kelímků a počkat, až celá směs ztuhne.

TIP: Příprava je velmi snadná, a pokud jej uložíte do pěkné krabičky či dózičky, může potěšit i vaše blízké jako milý a přitom velmi hodnotný dárek.

hotovo

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články