Právě čtete

Mějte krásnou pokožku i v sychravém počasí

6297  
Sdílet: 

Mějte krásnou pokožku i v sychravém počasí

S nástupem chladných a sychravých dní přichází velmi často také spousta trápení s pletí. Pokožka bývá mnohem sušší, náchylnější k teplotním změnám, je zarudnutá a svědí. Že to znáte? Možná je na čase popřemýšlet nad změnou. S každým ročním obdobím je totiž důležité lehce obměnit návyky, kterými pečujeme o naši pleť. A podle počasí za okny to vypadá, že nastal ten pravý čas! Co udělat jinak, aby pleť zářila jako v létě?

24. 10. 2016 3 min. čtení Alex Fráňová
Mějte krásnou pokožku i v sychravém počasí

Šetrnější odličování

Bez ohledu na to, jaký typ pleti máte, snažte se v chladných dnech vyhnout agresivním odličovacím přípravkům. To znamená takovým, které čistí pleť do hloubky, zbavují pokožku svrchních vrstev a mají silné exfoliační účinky. Většina z nás má totiž v podzimních a zimních měsících citlivější pleť, která je náchylná k vysušování. Necitlivé čištění by ji mohlo zbytečně zbavit veškerých přírodních olejů, které se v pleti nacházejí a pleť dehydratovat. Sáhněte raději po jemných odličovadlech na olejové bázi, které make-up šetrně vyčistí, ale zároveň zanechají pleť dokonale čistou a hydratovanou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vyměňte hydratační krém za něco hutnějšího

Základem krásné a rozjasněné pleti je hydratace, bez té to zkrátka nepůjde. Zkuste vyměnit svůj hydratační krém za hutnější verzi, která pleti dodá extra vláhu. Pokud má vaše pleť přes den tendence se mastit, ráno zůstaňte u lehčí textury a na noc si dopřejte výživnější krém. Zapomínat byste neměli ani na hydrataci zevnitř. Pitný režim je přes zimu stejně důležitý jako v létě, proto se snažte pít spoustu vody i v chladnějších dnech, kdy to vaše tělo tolik nevyžaduje. Vaše pleť bude zářit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Přidejte sérum

Chcete ze svého hydratačního séra vyždímat maximum? V tom případě zařaďte do své večerní rutiny pleťové sérum. Sérum je vyvinuto tak, aby proniklo hluboko do pleti a poskytlo jí klíčové ingredience. Naopak krém vytvoří mezi pletí a vnějším prostředím ochrannou bariéru, čímž uchová hydrataci v pleti. Ty nejúčinnější látky ale vaše pleť dostane přímo ze séra. Aplikujte ho každý večer na vyčištěnou pleť před hydratačním krémem a za pár dní uvidíte výsledky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vyzkoušejte pleťové oleje

Trápí vás suchá místa, na kterých se dělají šupinky? Povolejte do zbraně přírodní oleje! Rozetřete pár kapek mezi prsty a jemně vklepávejte do pleti. Tenhle trik bude záchranou pro všechny majitelky suché pleti. Olej použijte ještě na hydratační krém a dejte sbohem suchým místům. A pokud v koupelně zrovna žádný pleťový olej nemáte? Poohlédněte se v kuchyni – panenský olivový nebo kokosový poslouží stejně dobře.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rty k nakousnutí

V chladných dnech nesmíme zapomínat ani na rty, které mohou být suché a popraskané. Dopřejte jim každý večer cukrový peeling, který jemně vmasírujte do rtů a pak opláchněte (případně sližte). Vyrobit si ho můžete i doma, bude vám stačit jedna lžička třtinového cukru, jedna lžička kokosového oleje a jedna lžička medu. Tahle směs nejen skvěle chutná, ale taky vám vykouzlí rty doslova k zulíbání.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pleťové masky

Že pro krásnou hydratovanou pleť nemůžete už víc udělat? Omyl! Vyčleňte si pár minut pro sebe a použijte hydratační pleťovou masku. Na podzim a v zimě můžete i dvakrát týdně. Naneste silnější vrstvu masky a odpočívejte. Po několika minutách opatrně setřete teplým ručníkem a pokračujte ve vaší každodenní rutině. Pokud vás klasické masky nebaví, vyzkoušejte látkové, které jsou napuštěny pečujícími látkami. Stačí je jen přiložit na několik minut na pleť a pak jednoduše sundat a zbytky produktu do pleti vmasírovat.

Obměňte svůj kosmetický arzenál, přidejte pár produktů a pochlubte se krásnou pletí, i když venku padají trakaře!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články