Právě čtete

Domácí péče po opalování

18181  
Sdílet: 

Domácí péče po opalování

Že se máme přes poledne schovat do stínu a opalovat se jenom ráno nebo pozdě odpoledne, víme. „Namaž se,” říkala nám odmalička máma a na bílá zádíčka nanášela centimetrovou vrstvu krému. Ale někdy je ve vlnách dobře a nejoblíbenější šaty mají špagetová ramínka. A spálíte se úplnou náhodou. Jak ulevit žhnoucí kůži, která snad pálí i zevnitř?

20. 7. 2016 2 min. čtení Minty Finty
Domácí péče po opalování

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Příprava surovin

Olivový olej

Do salátu, na vaření, na suché konečky vlasů, odličování i na celé tělo. Není divu, že je olivový olej tak oblíbený, dá se použít téměř na cokoli. Ke sklence vychlazeného martini s olivou dopřejte péči i podrážděné pokožce – olivový olej ji zklidní a zregeneruje a zanechá příjemně vláčnou.

Pokud toto léto vyrážíte někam na jih, přivezte si od moře místo suvenýrů (nebo spolu s nimi) domácí olej. My jsme použily olej z malé krétské vesničky v horách.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokosový olej s levandulí

O výhodách kokosového oleje básníme často, tentokrát mu ale přidáme šmrnc ještě něčím navíc – uklidňující levandulí.

Postup

Nechte kokosový olej ohřát v zavřené sklenici pod proudem horké vody, nebo ho na chvíli postavte na sluníčko. Do tekutého oleje nasypte trošku kvítků levandule (chemicky neošetřenou koupíte například na farmářských trzích) a nechte minimálně hodinu odležet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bambucké máslo

Bambucké máslo je další superprodukt matky přírody. Vzhledem k tomu, že urychluje hojení popálenin a jiných drobných poškození kůže, nemůže v naší péči po opalování chybět. Zkuste si ho také natřít na popraskané rty, po dnu na ostrém slunci vám budou vděčné.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Domácí péče po opalování

Suroviny
1 polévková lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce kokosového oleje s levandulí
1 polévková lžíce bambuckého másla
1 polévková lžíce vašeho oblíbeného tělového mléka (my použily mléko s ibiškem a kakaovým máslem)

Postup
Smíchejte všechno dohromady a opatrně nanášejte. Schovejte si svůj nový zázračný krém do lednice, aby vás příjemně chladil. Voní nádherně!

P.S. Víte, že skvělou SOS záchranou na kůži spálenou od sluníčka je hustý, nejlépe řecký bílý jogurt? Nechte ho na kůži co nejdéle a potom smyjte vodou. Babská rada nad zlato.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články