Právě čtete

6 makeupových chyb a jak je rychle zachránit

18173  
Sdílet: 

6 makeupových chyb a jak je rychle zachránit

Když chci po ránu udělat něco se svým ospalým obličejem, občas se mi stane, že se to ne vždy úplně povede. Přitom málokdy mám čas na to, abych se odlíčila a začala znovu. Už jsem se ale naučila, jak si s takovou katastrofou poradit. Do začátku stačí čistý štětec na pudr, korektor a tyčinky do uší.

22. 9. 2018 3 min. čtení Alex Fráňová
6 makeupových chyb a jak je rychle zachránit

Špatný odstín make-upu

Nový make-up, který v drogerii dokonale odpovídal odstínu pleti, někdy vypadá po aplikaci úplně jinak – je tmavý, moc světlý nebo ještě hůř – oranžový. Ale není potřeba panikařit.

Osvědčilo se mi vzít papírový ubrousek a několikrát ho přiložit na pleť. Make-up se lehce „vsákne“. Pokud je příliš tmavý, zkuste světlý korektor, kterým rozjasníte okolí pod očima, hrot nosu, bradu a střed čela. Štětcem nebo houbičkou důkladně zapracujte do pleti a je po problému.

Když je odstín naopak hodně světlý, dopřejte tvářím trochu života pomocí bronzeru. Ten použijte na místa, která se přirozeně opalují jako první, tedy lícní kosti, linie kolem vlasů a nos. Bronzer ostatně můžete použít i jako pudr. Jen si hlídejte, ať máte „lehkou ruku“, aby vaše líčení působilo přirozeně.

Do budoucna, aby se vám tohle nedělo, vyzkoušejte líčení nanečisto. A hlavně začínejte tenkou vrstvou. Vždycky přece můžete přidávat.

Příliš mnoho tvářenky nebo bronzeru

Stává se mi to obzvlášť tehdy, když sáhnu po výrazné rtěnce. Jemná tvářenka se v kombinaci s červenou pusou mění v úplně jinou, o dost sytější barvu. Někdy ale prostě naberu mnohem víc, než jsem zamýšlela. Řešení je zase jednoduché.

Použijte čistý štětec na pudr a jemnými tahy se pokuste přebytečnou barvu setřít. Jestli máte pocit, že je tvářenka či bronzer stále příliš výrazná, vezměte štětec, kterým jste roztírala make-up. Trocha ho na něm jistě zůstala a lehkým „ťupkáním“ tvářenku rozmělníte.

Každopádně si přes tvářenku nikdy nedávejte novou vrstvu make-upu. Vrstvení pudrů a krémů totiž na pleti může udělat pěknou paseku. A pokud se s tímhle problémem perete často, nechte tváře a bronzer až na úplný závěr. Třeba nakonec zjistíte, že k dokonalosti chybí už jen trocha barvy.

Rtěnka na zubech

Tohle faux pas má za sebou každý, kdo si někdy vzal výraznou rtěnku. Zuby nicméně stačí jednoduše otřít a trapasu se zasmát.

Propříště pak nezapomeňte na jeden osvědčený trik. Po nalíčení rtů si strčte do úst prst, pevně ho sevřete a vytáhněte. Vím, že to zní a hlavně vypadá podivně, ale funguje to. Na prstu vám totiž zůstane přesně tolik barvy, kolik jí rádo ulpívá na zubech.

Přetáhnutá rtěnka

Moc dobře vím, proč se do červených rtů pouštím jen zřídka a raději sahám po tělových odstínech. Většinou se mi totiž ráno prostě nepodaří přesná linka.

Když už ale na červené rty mám extra náladu, mám u sebe korektor a plochý štěteček. Světlým korektorem naneseným na štětec zamaskuji drobné chybičky a pro jistotu s ním ještě obtáhnu linii rtů. Díky tomu se rtěnka během dne nerozpíjí a já nevypadám jako Joker.

Obtisknutá řasenka

Pro mě každodenní záležitost! Vlastně jsem asi přesvědčená o tom, že moje řasy rostou špatným směrem, jinak si to nedovedu vysvětlit.


I s touhle nepříjemností se ale dá hravě poradit. Pokud nepoužíváte stíny, stačí namočit tyčinky do uší do odličovače a nepovedená místa prostě odlíčit. 

V případě, že máte víčka se stíny, musíte opatrně. Hlavně se nesnažte to nadělení hned opravit. Nechte řasenku zaschnout a čistým kartáčkem ji seškrábejte. Řasenka se odrolí a vy si neponičíte stíny.

Dobrý způsob,jak obtiskávání zamezit je metoda lžiček, které si přiložíte na víčka a nalíčíte se. Po ránu to ale pravda není nic jednoduchého.

Popadané oční stíny

Po ránu se mi často stane, že mám stíny všude, jen ne tam, kde by měly být. Důvod je ten, tedy kromě toho, že bych byla radši v posteli, že některé stíny prostě práší.

Pokud jsou stíny matné, stačí štětec na pudr, který zbytky setře. V případě, že chcete přes den zářit a sáhla jste po třpytivých stínek, použijete lepicí pásku. Tu přikládejte na místa, kam stíny popadaly. Částečky se na pásku přilepí a vy se jich snadno zbavíte.

S čím ráno bojujete vy?

 

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články