Právě čtete

5 důvodů, proč dát šanci tmavě modré před černou

17707  
Sdílet: 

5 důvodů, proč dát šanci tmavě modré před černou

Pod černou jsem vždycky schovávala nějaké to kilo navíc, ale taky že nejsem zrovna extrovert. Ale víte, že tmavě modrá ji skvěle zastoupí? Hlavně teď v létě.

10. 7. 2019 3 min. čtení Nela Hanáková
5 důvodů, proč dát šanci tmavě modré před černou

Tmavě modrá i černá jsou neutrální barvy – dají se kombinovat s lecčíms a můžete na nich postavit šatník. Vypadají upraveně a společensky. Čím dál víc ale upřednostňuju modrou.

V modré vypadáme všechny mladší

Není náhoda, že mi trvalo pár let, než jsem si všimla, že černá barva u obličeje mi přidává několik let na víc. A nejenom mně. Velká plocha černé barvy prostě vytahuje vrásky.

Dá se to potlačit různě:

  • „rozbít“ černou jemným vzorkem nebo ji nosit jako krajku
  • přidat blízko obličeje barvu, která nám sluší
  • anebo ji vyměnit za tmavě modrou

Myslím si, že tmavě modrá sluší světlé i opálené pleti a rozhodně lichotí každému věku.

Okolí reaguje na modrou přívětivěji

Odhodlaná, svá a vstřícná. Takto jednoduše by šla popsat tmavě modrá. Už dlouho vím, že různé barvy působí na můj mozek jinak, ať už jde o ty, co mám na sobě já nebo ostatní.

Lidé, kteří oblékli hlavně černou, na mě působí sebejistě, ale taky nedostupně nebo až povýšeně. U sebe jsem vypozorovala, že mi černá sice přidá na sebevědomí, protože se za ni můžu tak trochu schovat, ale naopak lidé jsou ke mně více chladní. V tmavě modré se cítím otevřená a zároveň i trochu slavnostně. Možná je to tím, že mám tmavě modrou spojenou s jakousi královskou vznešeností. Co mě ovšem překvapuje, je změna v chování ostatních lidí, kteří jsou najednou mnohem milejší. A to je super!

Kombinace s jinými barvami jsou jemnější

Největší výhodou tmavě modré je ovšem její kombinovatelnost s ostatními barvami. Hlavně v létě, kdy chci oblečení oživit pastelovými tóny, nepůsobí tato kombinace tak tvrdě, jako tomu je u černé. Modrá se s ostatními barvami skvěle doplňuje a dohromady tvoří takové pomyslné letní duo. Já ji mám nejradši v kombinaci se světle žlutou nebo blankytně modrou. Přestože mi je přes třicet, opravdu jsem se v tomto dívčím stylu našla a myslím si, že ke mně skutečně sedí.

Hodně je to myslím poznat v kombinaci s červenou. Černo-červená je výrazná, agresivní, na někom může vypadat až vulgárně; červená s tmavě modrou snese mnohem víc. Platí to i o dalších výrazných barvách, třeba žluté, které vedle tmavomodré nepůsobí tak tvrdě. Pastelové a světlé barvy jsou vedle tmavomodré jemnější než s černou. Skvělá je taky kombinace s hnědou – tato barva mnoha ženám moc sluší, ale nemají ji s čím nosit. Pokud k ní použijete tmavomodrou jako základní barvu, možná objevíte úplně nové možnosti kombinování.

Je to námořnická klasika, a to znamená léto :-)

Námořnické vzory jsou v obchodech každé, každičké léto, co si pamatuju, a jen tak z módy nevyjdou. Jak jsem vzpomínala výš, bílá/béžová k tmavě modré krásně ladí. A proužky či kotvičky jim sluší. Takže tak. Kdo taky milujete tento styl?

Modrá tolik neukazuje zpocené kruhy

Některým věcem se v létě prostě vyhnout nedá. Své udělá výběr materiálů, ale když srovnám modrou a černou, je jasné, kdo je pro mě vítěz.

PS: Ano, je to změna…

Když pořád nosíte černou, chvilku trvá, než se na modrou přeorientujete. První týden jsem se cítila hodně nesvá, ale pak se to zlomilo a já si začala novou barvu užívat. Musím říct, že jsem se celkově začala oblékat do trochu jiného stylu než dříve. S černou to byla taková důstojná elegance, kdežto s modrou hraje prim hravost a volnost. Sama na sobě vidím, že se to pozitivně přeneslo i do mojí celkové nálady. Mám energie na rozdávání, připadám si mladší o několik let a plná touhy někam vyrazit a něco zažít. Určitě změnu šatníku doporučuji, obzvlášť teď v létě.

Tmavě modrá na Tchibo.cz

Tmavě modrá na Tchibo.cz

Vyberte si nový tmavě modrý kousek do svého šatníku.

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články