Právě čtete

Tipy a triky, jak ozdobit vánoční tabuli

3329  
Sdílet: 

Tipy a triky, jak ozdobit vánoční tabuli

Stromeček máte nazdobený, dárky zabalené a cukroví už nejspíše i snědené. Pořád ale zbývá jedna věc, a to štědrovečerní večeře. A když už jsme u toho, víte, jak ozdobíte vánoční stůl?

23. 12. 2015 2 min. čtení Redakce
Tipy a triky, jak ozdobit vánoční tabuli

Sejdou se u něj vaši nejbližší, budete si vyprávět a smát se, fotit se… Takže by bylo dobré, aby bylo hned jasné, že se nejedná o běžnou rodinnou sešlost u jídla jako kdykoliv jindy v roce.

Existuje nespočet trendů, jak ozdobit vánoční tabuli. Pojďme se tedy podívat na pár tipů, jak pomocí snadno dostupných věcí ozdobit stůl bez toho, abyste museli pracně hledat a nakupovat již vyrobené ozdůbky.

Nezapomeňte na teplé barvy plodů

9

I tak obyčejné ovoce a zelenina, jako jsou tykev, mandarinky či granátové jablko, můžou posunout vánoční tabuli na úplně jinou úroveň. Teplé odstíny rozjasní studený večer. Dýně připomene nedávno uplynulý podzim. Mandarinky se dají rozdělat a provoní celý pokoj. Granátové jablko na ubruse pak doplní barevnou škálu k naprosté dokonalosti. Kreativitě se tady meze nekladou.

 

Zakomponujte listí a větvičky

7

To nejbarevnější roční období sice máme za sebou, to ale neznamená, že nám příroda stále nenabízí alternativy. Šišky, jehličí, řada větví má stále zbytky různých bobulí, které se dají použít nejen na věnec, ale i jen tak pohodit na stůl. Stačí jen jít na procházku do lesa či parku, který máte kousíček od domu, a máte tu nejhezčí výzdobu pro váš sváteční stůl.

 

Perníčky nejen k jídlu

5

Perníčky jsou úžasné v tom, že když je jednou napečete, rázem plní několik funkcí najednou. Dají se mlsat, krásně se na ně kouká a ještě provoní domov skořicí a medem. Zkuste se na ně podívat jako na dekoraci. Můžete z nich pak vytvořit ozdobu na ubrousky či příbory. Snadno je přichytíte provázkem či stuhou k dalším ozdobám. Nebo jenom perníčky volně položte na stůl pro lepší náladu.

 

Využijte hry světel

6

Určitě máte doma svíčky, malé lampičky nebo světelný řetěz. Pohrajte si se světlem, ztlumte to největší, nebo ho úplně vypněte. Několik zapálených svíček či rozsvícených malých žárovek dodá celé večeři pohádkové kouzlo, které v období vánočních zázraků každý tak trochu přeci jenom čeká.

 

Proměňte čiré sklo v ozdobný prvek

3

Obyčejná sklenička na víno se při troše kreativního přístupu může proměnit v dekoraci. Vezměte červenou zavařeninu, například z višní, a jakoby náhodně jí naplňte takovou skleničku. Probudí to hlad, díky teplému světlu žárovek zavařenina získá sytou barvu, a pokud na skleničku přidáte třeba větvičku z libovolného jehličnanu, získá úplně nový rozměr. Experimentujte, zkoušejte a zdobte.

Přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků s vašimi nejbližšími. A hlavně klid, pohodu a trochu toho vánočního zázraku! Krásné svátky!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články