Právě čtete

3 praktické rady, jak díky stylu vyjádřit svou osobnost

4340  
Sdílet: 

3 praktické rady, jak díky stylu vyjádřit svou osobnost

Že šaty dělají člověka, to už jste určitě slyšela tisíckrát. A je to pravda – podle toho, jak působíte na okolí, si o vás lidé udělají přinejmenším první obrázek. Poprosili jsme stylistku, aby nám pomohla rozklíčovat signály, které výběrem doplňků posíláme kolem sebe.

21. 4. 2018 3 min. čtení Redakce
3 praktické rady, jak díky stylu vyjádřit svou osobnost

Osobní stylistku Lenku Ter-Akopowu Poláčkovou jsme nejenom vyzpovídali v rozhovoru o výrobě šperků, ale také exkluzivně pro čtenářky Tchibo Blogu prozradila, na co si dát pozor, když vybíráte šperky, které chcete nosit dlouhodobě. Protože Lenka vyrábí šperky, které se nesundávají, budeme se bavit o výběru dlouhodobých šperků, jaké nosíte každý den.

Co o vás říká množství barev nebo naopak ladění do jednoho tónu?

Určitě to znáte sama: na někom působí vícebarevná kombinace jako pěst na oko, jiný jako by se v ní narodil. Kombinace totiž (ne)ladí nejen s barevným typem, ale také s osobností nositelky.

Šaty: Tchibo, Šperky: le petit délice

Když dlouhodobé šperky vybíráte tak, aby splývaly s oblečením, které obvykle nosíte, vysíláte okolí signály o tom, že máte ráda jednoduchost.

I když se sladěnými šperky působíte jako někdo, kdo nechce moc vyčnívat, už s prvním doplňkem ukazujete odvahu přidat ke svému outfitu něco navíc. Jakýkoli šperk navíc, byť neviditelný, podporuje stylový dojem.

Pokud naopak stálé šperky volíte kontrastní, na okolí působíte jako kreativní a nebojácná žena. Vysíláte signály, že ráda zkoušíte něco nového a nic vás nezaskočí.

Tip stylistky, jak zvolit tu správnou barvu

U výběru barvy šperků je mimo to potřeba myslet na jednu věc: čím blíže jsou obličeji, tím více by s ním měly ladit a korespondovat s vaším barevným typem. Často stačí změnit podtón a místo např. ledově chladné světle modré sáhnout po teplé tyrkysové. Pozor, čistě černé šperky nebo ty, které silně kontrastují s pokožkou, sluší většinou jen tmavým typům. Výjimku tvoří večerní příležitosti.

Dokonalou barvu poznáte tak, že vás náhrdelník nebo náušnice celou rozzáří a zkrásní, místo abyste s nimi vypadala méně svěží než bez nich.

Snazší je to s náramky. S těmi si můžete dovolit více experimentovat – jsou totiž daleko od obličeje, takže tolik neruší, pokud vás to táhne k méně ideálním barvám.

Zdobnost, nebo strohost?

Na první pohled je to jednoduché: romantičky volí něžné detaily a šperky, kreativní duše zase hravé kombinace.

Šaty: Tchibo, Šperky: le petit délice

I pokud se cítíte lépe ve strohých, jednoduchých modelech, můžete se při výběru šperku „rozšoupnout“ a zkusit něco barevnějšího, zdobnějšího, neobvyklejšího. A vyjádřit tak skrze šperky to, co chcete okolí říkat.

Ze zkušenosti jako šperkařka vím, že je mnohem lepší, když si dlouhodobý šperk vybere vás. Stačí jenom přiložit nebo vyzkoušet ten správný, a sama uvidíte, že už ho nesudáte.

A co o vás říkají nenápadné nebo výrazné šperky?

„Být šedá myška“ se většinou nemyslí moc lichotivě, ale mnoha ženám nenápadnost vyhovuje. Čím to?

Šaty: Tchibo, Šperky: le petit délice

Když si ženy vybírají nový dlouhodobý doplněk, často ho volí, „aby to ladilo ke všemu“. Moje rada zní: jediné, k čemu je důležité něco ladit, je vaše osobnost. :-) Stačí k tomu zohlednit vaše barevné ladění (pleť, vlasy, oči) a výsledek je vždycky harmonický – s vámi.

Jak být se šperky vkusná?

Abyste i s kontrastními kombinacemi zůstala vždy vkusná, stačí dodržovat několik snadných pravidel:

  1. Šperk by měl sedět nejen k vaší osobnosti, ale také k (podtónu) pleti.
  2. Pokud si nejste jistá barevností, držte se jemných odstínů a na „rozsvícení“ použijte jednu akcentní barvu.
  3. Tyrkysová a červená barva sluší každé pokožce.
  4. Zejména pokud máte hodně světlou pleť, vyhýbejte se černé barvě. Platí to jak pro šperky, tak pro oblečení celkově.
  5. K většímu poprsí nesedí dlouhé náhrdelníky. Připoutávají pozornost a mají tendenci nehezky slouzávat. Naopak krátké a výrazné náhrdelníky od větších prsou odpoutají pozornost.
  6. Delší náhrdelníky sedí nejlépe k malým výstřihům (ke krku). Prodlouží se tím postava. Mimochodem to je skvělý tip i pro ženy, kterým jinak malý výstřih nesluší.
  7. Když už mluvíme o výstřizích: ten do V si o náhrdelník vysloveně říká a působí s ním mnohem elegantněji.
  8. Bláznivé a barevné kombinace vypadají nejlépe k letnímu uvolněnému oblečení.
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články