Právě čtete

Silvestrovské mlsání pro děti

13953  
Sdílet: 

Silvestrovské mlsání pro děti

Děti se určitě s radostí zapojí do příprav, protože o to víc jim pak bude chutnat. Navíc třeba takové vykrajování srdíčkových toastů je super zábava. Letošní silvestrovské menu se mnou vymyslela Violi přesně tak, aby ho zvládly připravit právě i děti. Těm menším ještě pomůžete a ty starší už si hravě poradí.

30. 12. 2016 3 min. čtení Gabriela Bartošovská
Silvestrovské mlsání pro děti

Silvestrovské veselí nemusí být pouze pro dospělé. Oslavit konec roku a příchod toho nového chtějí určitě i děti. Připravte si doma nebo na chatě na horách s partou přátel nebo s rodinou chutné pohoštění pro všechny.

IMG_3071

Ovocná bowle

Suroviny
1 l jablečného džusu
1 jablko
1 banán
1 pomeranč

Příprava
Stačí nalít džus do nádoby. Ovoce důkladně umýt, pomeranč a banán oloupat a u jablka vykrojit jádřince. Nakrájet ovoce, přidat jej do džusu a vše promíchat. Přidejte do džusu čerstvé ovoce a hned máte slavnostnější nápoj. Bowli můžete servírovat buď ve džbánku, nebo klidně v hrnci.

IMG_3063

Srdíčkové toasty

Máte doma vykrajovátko ve tvaru srdce? Proč jej nepoužít i při přípravě občerstvení pro děti… Odkrojky šunky upotřebíte do pomazánky a zbytky rohlíků si schovejte na prvního ledna na krutonky do česnečky. Nic nepřijde nazmar.

Suroviny
Balení toastového chleba (bílý i tmavý)
1 velká lučina
1/2 salátové okurky do pomazánky
1/2 salátové okurky na zdobení
špetka soli
cca 200 g libové šunky (min. 90 % masa)

Příprava
Z toastových chlebů a šunky vykrájejte srdce. Lučinu smíchejte s okurkou nastrouhanou najemno, přidejte špetku soli a nakrájený zbytek šunky. Promíchejte, natřete na toasty, přidejte šunkové srdíčko a přikryjte druhým toastem. Na ozdobení vykrojte z okurky menší srdíčko.

IMG_3020

Silvestrovské listové roládky

Občerstvení z listového těsta patří mezi jedno z nejoblíbenějších hlavně díky své nenáročné přípravě a úspoře času (za předpokladu, že si těsto kupujete – v tomto případě doporučuji to máslové). Jednou variantou je nechat roládu (závin) vcelku a nakrájet ji až po vychladnutí. Druhou variantou je nakrájet závin hned po zamotání – pak vzniknou tzv. šneci.

Suroviny
1 máslové listové těsto
bazalkové pesto
150 g libové šunky (min. 90 % masa)
250 g tvrdého sýru na strouhání
1 vejce
semínka na posypání (sezamová)

Varianta na šneky

1 máslové listové těsto
kvalitní kečup
čerstvé nebo sušené bylinky (oregano, bazalka, tymián)
150 g libové šunky
250 g tvrdého sýru na strouhání (nebo mozzarelly)
1 vejce

TIP pro dospělé: na potření hrubozrnná hořčice místo pesta.

Příprava
Těsto si rozdělte na 2 části, bude se vám s ním lépe pracovat. Rozválejte těsto na zhruba 0,5 cm, potřete jej pestem, poklaďte šunkou, posypte sýrem a zabalte. Vrch potřete rozkvedlaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Dávejte na plech s pečicím papírem a pečte na 200 °C zhruba 35-40 minut.

Postup na šneky je stejný, jen se před pečením roláda nakrájí na pásky (zhruba 1 cm široké) a ty se položí zvlášť vedle sebe na plech s pečicím papírem. Opět lehce potřete rozšlehaným vejcem a můžete posypat semínky. Doba pečení je v tomto případě kratší – zhruba 15-20 minut.

IMG_3150

IMG_3076

Čtěte také

Svačiny pro děti do školy
Svačiny pro děti do školy16968
Šlehačkový nanuk s jogurtem a indiánskou borůvkou
Šlehačkový nanuk s jogurtem a indiánskou…41066
Dětské dvouchodové menu
Dětské dvouchodové menu5066
Další články