Právě čtete

Efektní drink na léto: Sangria servírovaná v melounu!

1298  
Sdílet: 

Efektní drink na léto: Sangria servírovaná v melounu!

Vyzkoušejte návod na osvěžující letní drink, který můžete servírovat dokonale efektním způsobem. Ideální záležitost na oslavy i svatby! A navíc pro vás mám tip, jak ji připravit i bez alkoholu, třeba pro děti.

23. 7. 2021 2 min. čtení Romana Böhmová
Efektní drink na léto: Sangria servírovaná v melounu!

Léto, slunce, prázdniny, tohle všechno mě láká užívat si co nejvíc času venku. Miluju teplé letní večery! Když pořádáme grilovačku s kamarády, nebo si chceme vychutnat příjemný večer ve dvou, ráda připravuji sangrii, tradiční španělský drink plný čerstvého ovoce. Je osvěžující! Sangrii můžete nachystat do džbánku, ale když budete mít trochu času navíc, nalijte ji do vydlabaného melounu. Na stole to vypadá vážně skvěle!

Recept na domácí sangrii podávanou v melounu

Pokud je venku opravdu horko, někdy vypustím tvrdý alkohol a zjemním sangrii perlivou vodou. Když mám čas, připravuji vše den předem, aby se ovoce stihlo pořádně nasáknout. Kdybyste neholdovali červenému vínu, můžete ho nahradit suchým bílým.

Ingredience (4 až 6 porcí):

  • 1 vodní meloun (ideálně bezsemenný)
  • 1 pomeranč
  • 1 limeta
  • 100–150 g třtinového cukru
  • 700 ml kvalitního červeného vína
  • 100 ml brandy nebo tmavého rumu
  • 200 g mixu mraženého nebo čerstvého ovoce (maliny, borůvky, rybíz, ostružiny…)

Postup:

  1. Meloun rozkrojte napůl a vydlabejte ho. Pokud chcete použít do sangrie i kousky melounu, nakrájejte ho na kostičky a vložte do mrazáku. Hezky vám pak sangrii ochladí.jak vydlabat meloun
  2. Pomeranč a limetu vymačkejte a k vymačkané šťávě přidejte třtinový cukr. Vše důkladně promíchejte, aby se cukr rozpustil.jak vymačkat šťávu z ctitronu
  3. Přidejte červené víno, brandy nebo tmavý rum a ovoce.koktejl v melounu
  4. Sangrii dejte vychladit. Poté ji přelijte do melounu a podávejte. Můžete také přidat kostky ledu.

Nealkoholická sangria pro děti

Obzvlášť v létě beru zavděk čímkoliv, co mi pomůže dostat do syna více tekutin. Sangria je takové zábavné pití a dětem vždycky moc chutná. Pro děti nepřidávám žádný další cukr.

Ingredience (4 až 6 porcí):

  • 1 limeta
  • 500 ml brusinkového džusu
  • 250 ml pomerančové šťávy
  • 200 g mixu mraženého nebo čerstvého ovoce (maliny, borůvky, rybíz, ostružiny, nektarinky, broskve, meloun…)

Postup:

  1. Limetu vymačkejte a ke šťávě přidejte brusinkový džus a pomerančovou šťávu.
  2. Nakonec vmíchejte nakrájené ovoce.

Vykrájejte z ovoce různé tvary


Pokud chcete dětskou sangrii ještě vylepšit, vykrájejte z ovoce pomocí vykrajovátek různé tvary. Budete-li pití servírovat v melounu, můžete vykrájené ovoce napíchat na párátka a meloun jimi ozdobit.

Jak připravuji meloun na sangrii?

V melounu můžete servírovat všemožné koktejly a nápoje nebo třeba i ovocný salát, nejen sangrii. Ale jak meloun nachystat?

Meloun můžete vydlabat více způsoby. Já jsem zvolila přeříznutí napůl a vydlabání poloviny melounu. Pokud ale máte kulatější tvar, seřízněte jen horní část a vydlabejte meloun celý. Vejde se vám tam pak sangrie ještě více. Je dobré spodek melounu lehce seříznout, aby stabilně stál. Dejte ale pozor, abyste nezakrojili hlouběji, než je zelená část slupky, aby vám pití neteklo spodem ven.

Pokud máte šikovné ruce a zkušenosti z dlabání dýní, můžete horní okraj melounů vykrájet třeba do zubatého tvaru. Zrovna tak ze slupky, kterou nevyužijete, můžete vykrojit nejrůznější tvary a pomocí párátka je na ozdobu připevnit do melounové misky. Nezapomeňte k melounu připravit menší naběračku, kterou si hosté budou sangrii pohodlně nabírat do skleniček.

Co s vydlabaným melounem?


Co s tím vším, co jste vydlabali, když to nechcete přidat do sangrie? Sladký meloun můžete rozmixovat s okurkou a mátou a pochutnat si na dokonale osvěžujícím melounovém pití. Pokud v melounu byly pecky, je lepší před konzumací přecedit nápoj přes jemné sítko.

Čtěte také: Vyzkoušejte melounovou pizzu, která chutná dětem i dospělým

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články