Právě čtete

Rychlokurz správné organizace kabelky

6911  
Sdílet: 

Rychlokurz správné organizace kabelky

Dámská kabelka je zároveň pokladem a zkázou. Neexistuje snad jiného doplňku, který by o ženě prozradil více. Některé ji vnímají jako peněženku obohacenou o prostor na rtěnku. Jiné z ní zase dělají pomalu cestovní kufr nebo přinejmenším záchranný balíček v případě náhlé katastrofy. Každopádně je to kus šatníku, který ženy mají téměř neustále u sebe, a vypovídá tedy o osobnosti dotyčné více než náhrdelníky, drahé hodinky nebo trendový odstín rtěnky.

16. 4. 2015 3 min. čtení Redakce
Rychlokurz správné organizace kabelky

A protože i my se často setkáváme s tím, jak ženy nosí kabelky s tolika věcmi, že už ani neví, co u sebe mají, připravili jsme pro vás menší rychlokurz pro její lepší organizaci. Po jeho absolvování byste se v ní měla rychle orientovat, nehledat klíče 10 minut a nelovit propisku mezi očními linkami a štětcem na pudr.

1. krok – organizace, nebo očista?

Zásadní věcí je, jak svou kabelku vnímáte, zda na každý den máte jinou a věci přendaváte, anebo jste ten typ, co se zamiluje do jedné jediné a nevzdá se jí do té doby, než jí upadne pásek a dno se roztrhá. Pokud jich máte více k různým příležitostem, organizace je hlavně o správné volbě věcí. A pokud jste druhý případ, soustředit byste se měla především na očistu a revitalizaci stávajícího obsahu.

2. krok – volba základní výbavy

V okamžiku, kdy víte, jak na tom jste, musíte si položit otázku, bez čeho nejste ochotná vyjít ven. Které věci jsou pro vás důležité a při jejich absenci můžete být tak trochu ve stresu. Klíče jsou jasné, mobil též, a co dál? Rtěnka, nebo celá kosmetická taštička? Kapesníčky, nebo rovnou malá lékárnička? Notýsek, nebo tablet a tři propisky? U každé ženy je to trochu jiné, ale stanovit si vlastní základní výbavu a mít ji neustále u sebe je klíčové.

3

3. krok – nepotřebujete celou koupelnu

Trochu nad základní výbavou váháte? Tento okamžik zná každá žena. Chápe, že přenosnou koupelnu s sebou denně nosit nemusí, a když zrovna nehodlá nic zapisovat, notýsek může vyndat. Pak je tu ale zase diář, bez něj je pro řadu žen život zkázou. Zkuste to tedy následovně.

Představte si jeden konkrétní nadcházející den. Uvědomte si, kam se chystáte, koho potkáte, jestli pak půjdete na nákup nebo na kávu, nebo budete vyzvedávat děti ze školky. Až se vám ten scénář jednoho dne promítne před očima, už zhruba tušíte, co rozhodně potřebovat nebudete. Pak už rovnou můžete začít skládat.

4. krok – mějte důležité věci při ruce

Většina dámských kabelek má jen jednu vnitřní kapsu. Do té vždy umístěte věc, kterou potřebujete rychle najít. Například mobil, klíče nebo kapesní zrcátko. Dávejte však pozor, aby ten mobil měl kryt, v opačném případě vám na něm klíče vytvoří tak originální expresionistické umělecké dílo, až budete překvapená.

2

5. krok – používejte organizéry

Pokud jste tedy ve stresu, pokud víte, že nemáte na dosah ruky make-up, pudr, řasenku, oční linky, stíny, lak na nehty… dejte si veškerou tuto kosmetiku do jedné taštičky. Můžete si pořídit speciální kosmetickou, anebo použijte nějaký organizér kabelky.

6. krok – diář, tablet a psací potřeby k sobě

V případě, že jste zvyklá mít u sebe notýsek, diář, tablet, bločky, vždy je dávejte k sobě. Ušetříte tím místo a neriskujete, že by vám zdeformovaly kabelku.

7. krok – hygienu do malé taštičky

Kapesníčky, prášky, náplasti a podobné chytré pomocníky také dávejte do jedné menší taštičky. Tak budete přesně vědět, kde je máte a nebudete muset lovit růžovou tabletu po celém dni na dně kabelky.

8. krok – co nepoužíváte, vyndejte

Jak jste pochopili, základem správného uspořádaní je třídění a chytré ukládání obsahu. Nezapomínejte však i na včasnou recyklaci nepotřebných věcí. Obaly od žvýkaček, lístky do kina, útržky s úkoly ze včerejška. Jsou to hezké vzpomínky, ale v kabelce nemají co dělat.

Už koukáte na svou kabelku? Správně, jen do toho!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články