Právě čtete

8 typů lidí podle ponožek

4442  
Sdílet: 

8 typů lidí podle ponožek

Před pár lety si Karel Schwarzenberg dal jednoho ze svých pravidelných politických šlofíků. Bylo to na bělehradském bezpečnostním fóru a byly toho plné noviny po celé Evropě. Média řešila nejen jeho schopnost usnout na pódiu uprostřed debaty, ale také jeho červené ponožky, k nimž se ve druhém sledu začali vyjadřovat také módní stylisti. Většinou se shodli, že jsou dobře zvolené k šedému obleku a že tehdejší ministr zahraničí je i ve svém věku velký sekáč.

4. 11. 2014 3 min. čtení Redakce

Už dávno totiž neplatí, že styl osobnosti určují jen kalhoty nebo košile. Podílí se na něm i ponožky, které donedávna byly vnímány jen jako funkční doplněk, aby nám nebyla zima na nohy. Dnes můžeme podle ponožek určit, s kým máme co dočinění a jak velký styl daný člověk má. Tady je návod na 8 lidí.

Asistentka (dříve známá jako sekretářka)

Dává přednost punčocháčům a výrazným masivnějším botám. Není výjimkou, když si to v letním sluníčku razí v ulicích s kozačkami. Je si vědoma toho, že bývá jednou z prvních reprezentantek firmy či instituce, s níž se zákazníci či klienti setkávají, tudíž punčocháče jsou pro ni součást uniformy. Ponožky moc nezná, bere si je hlavně do postele, aby jí v noci nebyla zima.

Místní frajer

Jde do toho naplno, určuje styl, nic mu není cizí. Rád zkusí všechno a v poslední době jde hodně do barev. Poznáte ho jasně: nikdo jiný nic takového v okolí nenosí. A taky nikdo jiný to nedokáže zkombinovat tak, aby pořád vypadal dobře. Takoví lidé se mezi muži cení a je jich málo.

Vždy chic

Černá diktuje, to je jasný. A která žena ji umí nosit, ta sklidí dvojnásobek toho, co do zkombinování černé vložila. Tato kombinace snad nikdy nezestárne, to ví každá chytrá žena.

Sekáč v letech

Tohle je takový ten typ úspěšných mužů ve středních, kterým kolem krku padají i dvacetileté holky. Oceňují právě ten smysl smysl pro elegantnost v každém detailu. Tyhle chlápci taky vytvářejí dojem, že ponožky nekopou pod postel nebo na židli, ale chovají se k nim jako ke košili, kterou je třeba pověsit na ramínko. Dává přednost ponožkám s tradičními vzory, které dobře sladí s botami i kalhotami.

Hipsterka

Sice nevíme, co to slovo znamená, ale hodně se to teď používá pro označování lidí, co kombinují zdánlivě nezkombinovatelné. Některým to vyjde a inspirují dál, jiní si myslí, že jim to vyšlo, ale ve často to vypadá, jako když na Fabii přiděláte nárazník z Oktávky.

Pankáč ze slušné rodiny

Normální pankáč má na sobě něco autenticky roztrhaného a obnošeného. Na 100 metrů dopředu vidíte, že oblečení včetně ponožek má na sobě skoro přirostlé, a vlastně ho znáte jenom takhle. To pankáčovi ze slušné rodiny to pořád ladí a nemají takovou tu správnou patinu, ale formálně vědí, co mají nosit. Takže vysoké ponožky v ledabyle nazutých a zavázaných botech. Ponožky však mají úhledně natáhnuté.

Alternativní/bio holka

Ponožky nenosí, protože zbytečně vytvářejí časový a logistický blok mezi tím jít v botech a sundat si je, protože právě došla ke trávníku, po kterém stojí za to jít bosky.

Čerstvě dostudovaný v novém zaměstnaní

Spíše než ponožky chce nechat vyniknout své nové boty, které si zrovna koupil. Ještě neví, že ponožkami by lidi mohl úplně oslnit, a tak stále zůstává u standardních barev a na jakoukoliv hravost s ponožkami ještě nepřišel.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články