Právě čtete

Tipy na rychlé líčení do 10 minut

19641  
Sdílet: 

Tipy na rychlé líčení do 10 minut

Neznám snad žádnou ženu ve svém okolí, která by si ráno v klidu vypila šálek kávy, dala si sprchu, udělala krásný make-up, vypravila děti do školy a bez stresu dorazila do práce.

20. 5. 2019 3 min. čtení Alex Fráňová
Tipy na rychlé líčení do 10 minut

Rána jsou prostě hektická na všech frontách a na vysedávání před zrcadlem není čas. Mám pro vás pár tipů, jak si v rychlosti vytvořit jednoduchý make-up, díky kterému budete vypadat svěže a odpočatě, i kdyby realita byla úplně jiná.

Zvládnete ho určitě do 10 minut, ale skutečnost je často ještě optimističtější.

Vsaďte na tónovací krém

Málokterá z nás má krásnou pleť, která nepotřebuje žádné „vylepšováky“. Pokud vaše pleť volá po sjednocení, sáhněte po tónovacím krému s SPF faktorem. Nanáší se snáz a hlavně rychleji než klasický make-up, k aplikaci úplně stačí prsty a je to šup šup. Naneste „tečky“ krému na bradu, nos, tváře a čelo a krouživými pohyby rozetřete do ztracena jako u hydratačního krému. Za 30 vteřin hotovo!

Tónovací krém sice není tak krycí jako make-up, ale často stačí. Pleť s ním vypadá svěže, je hydratovaná a ještě chráněná před sluníčkem.

Korektor nevynechávejte

Hned po ranní kávě je korektor můj nejlepší kamarád. Zakryje totiž vše, co způsobilo včerejší ponocování.

Pokud ráno vždycky spěcháte, vyberte si krémový korektor s pěnovým aplikátorem, pracuje se s ním rychle a opět vám budou stačit jen prsty. Naneste ho pod oči, vytvořte s ním pomyslný trojúhelník a jemně ho prsty do pleti vklepejte. To, co vám na prstech zbude, můžete rozetřít i na bradu a kolem nosu, tedy na místa, která jsou obvykle načervenalá.

S korektorem si možná vyhrajete více, ale déle než minuta to nebude.

Multifunkční krémová tvářenka

Zbožňuji krémové produkty! Nejenže díky nim pleť vypadá svěže a mladistvě, ale hlavně se s nimi neskutečně jednoduše pracuje. A bonus navíc, nepotřebujete k nim žádné štětce. Tvářenka dokáže s celkovým lookem velké věci, proto ji nevynechávejte – „zdravíčko“ se jí neříká jen tak. :-) Prsty krémovou tvářenku vklepejte do jablíček tváří a rozetřete do ztracena. Vyzkoušejte meruňkovo-růžové odstíny, které sluší snad každému tónu pleti. Když opravdu nestíhám, nanesu ji i na oční víčka a rty. Pohled bude díky svěží jiskřivé tvářence otevřený, rty šťavnaté a celý make-up bude působit sjednoceným dojmem.

Tvářenku je potřeba zapracovat trochu pečlivěji, aby vypadala přirozeně – řekněme, že si na ni necháte celé dvě minuty. :-)

V rychlosti upravte obočí

Nic neumí s obličejem větší zázraky než upravené obočí. A ani s jeho vykreslováním nemusíte trávit dlouhé minuty, stačí, když si pořídíte zabarvený gel, který je na obočí určený. Některé gely v sobě mají dokonce i jemné umělé „chloupky“, které k těm vašim přilnou a obočí pak působí hustějším dojmem. Pročísněte obočí směrem vzhůru krátkými tahy a v rychlosti ho zvýrazněte. Pokud máte své obočí husté a tmavé, vystačíte si jen s bezbarvým gelem, který chloupky udrží na svém místě po celý den.

Z líčící desetiminutovky pořád zbývá více než polovina, takže make-upu klidně můžete věnovat čtyři minutky (dvě na každou stranu).

Pár tahů tužkou a řasenkou

Řasenku představovat nemusím. :-) Tužku už ale bereme jako něco navíc, na co často nezbývá čas. Přitom s tou správně zvolenou uděláte během pár vteřin spoustu parády. Pokud chcete oči opticky zvětšit a otevřít, pořiďte si měkkou tmavě hnědou tužku a nakreslete s ní linku těsně nad řasami. Začněte asi ve 3/4 oka a linku jemně protáhněte směrem k vnějšímu koutku. Štětcem s kratšími štětinkami pak lehce rozmažte a máte hotovo. Možná to takhle napsané vypadá složitě, ale je to neskutečně jednoduché a přitom efektní. Pak už stačí opravdu jen pár tahů řasenkou a celé líčení je hotové!

Protože nejde o nic složitého, do dvou minut máte hravě hotovo – s trochou cviku ještě mnohem rychleji.

A co s vlasy?

Já nedám dopustit na suchý šampon, díky kterému odsunu mytí o den nebo dva. Můžete ho nastříkat do vlasů a za pár minut pořádně vyčesat (můžete do toho investovat těch posledních 30 vteřin, co z desetiminutovky zbyly. :-)) Já to dělám tak, že ho použiju večer před spaním, během noci se vstřebá a ráno se probudím s krásnými kadeřemi. Vyzkoušejte, co vám sedne lépe.

PS: Zbylo vám pár minutek? Pokud jste líčení nanášela ne prsty, ale štětci, nezapomeňte je vyčistit. :-)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články