Právě čtete

6 jednoduchých cviků v posteli pro ranní lenochy

9868  
Sdílet: 

6 jednoduchých cviků v posteli pro ranní lenochy

Když mě budík vytrhne ze spaní, málokdy se mi chce rovnou vyskočit z postele a cvičit, přestože ranní rozcvička je ten nejlepší začátek dne. Proto jsem se naučila spojit příjemné s užitečným a cvičím ještě ve vyhřátých peřinách. A funguje to.

17. 2. 2018 2 min. čtení Veronika Wisiorková
6 jednoduchých cviků v posteli pro ranní lenochy

Začít den rozcvičkou v posteli je úplně jednoduché a vyloženě i pro lenochy. Nic k tomu nepotřebujete, jen dost prostoru v posteli a špetku zdravé vůle. Nejlepší je, že většinu cviků můžete dělat klidně i se zavřenýma očima.

Rozcvička pro lenochy (ilustrační foto)

Ložnici jsme na focení vybavili kolekcí Zelená pořádku.

Vyzkoušejte sestavu na pár minut. Na konci článku si můžete cviky stáhnout ve verzi k vytištění.

1. Natažení

Nejprve se převalte na záda. Propněte ruce nad hlavu a současně propněte nohy až do konce špiček. S výdechem se snažte vytáhnout co nejvíce do dálky, jako by vás někdo tahal na skřipec. Opakujte s pěti hlubokými nádechy a výdechy, zatímco budete mít stále zavřené oči.

Jak se ráno správně protáhnout (ilustrační obrázek)

2. Klubíčko

S nádechem přitáhněte kolena k hrudníku a obejměte je oběma rukama. Výdech se snažte směřovat do břicha. Snažte se vnímat, jak se vám naplňují plíce a nakonec se nádech rozlije po celém břiše.

Sbalení do klubíčka (ilustrační obrázek)

3. Propnutí nohy

S výdechem držte jednu nohu pevně přitisknutou k hrudníku, zatímco druhou nohu uvolněte a propněte ji až po špičku. Snažte se ji udržet pár centimetrů nad postelí alespoň pět vteřin a pak uvolněte a nohy vyměňte.

Opakujte třikrát pro každou nohu.

Propnutí nohy (ilustrační obrázek)

4. Přetočení

Přetočte se na břicho, nohy propněte. Dlaně umístěte na úroveň prsou a s výdechem propněte ruce v loktech. Zvedněte trup, jako byste se chtěli podívat do stropu, zakloňte i hlavu. Protože jste na měkké podložce, dejte si pozor, abyste nešli do krajní pozice. Protahujte se pouze tak, aby to bylo příjemné.

S nádechem se vraťte zpět do lehu na břicho. Opakujte třikrát.

3 přetočení na závěr rozcvičky (ilustrační obrázek)

5. Sbalení

S novým nádechem se snažte dosednout na paty, zatímco hlavu nechte čelem opřenou o polštář, ruce propnuté, ramena tlačte do postele.

V této poloze proveďte pět hlubokých nádechů do břicha.

Klubíčko vkleče (ilustrační obrázek)

6. Ukončení v sedě

S novým výdechem se posaďte na kolena vzpřímeně. V této fázi můžete otevřít oči, pokud jste tak ještě neudělali.

S výdechem přitáhněte hlavu k hrudníku, zatímco budete přemýšlet nad tím, co hezkého vás ten den čeká. S nádechem uvolněte hlavu a zatlačte dolů ramena. Opakujte třikrát.

Ukončení rozcvičky (ilustrační obrázek)

Teď už víte, jak začít den rozcvičkou v ještě teplých peřinách. Rozcvička vás nejen fyzicky připraví pro nový den, ale hlavně pomůže probudit vaši mysl a nastartovat ji tak, aby vám bylo příjemně.

Tak ať jsou vaše dny veselé.

Stáhněte si návod na cviky z tohoto článku

Ranní rozcvičku si stáhněte, vytiskněte a nechte třeba ležet u postele. :-)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články