Právě čtete

Plus size není černé neforemné oblečení! Těchto 6 outfitů vás rozzáří

21049  
Sdílet: 

Plus size není černé neforemné oblečení! Těchto 6 outfitů vás rozzáří

To, jakou nosíte velikost oblečení, rozhodně neurčuje, jak moc vám to (ne)bude slušet! Stačí sáhnout po správném materiálu, vzoru, střihu a umět to nosit. Konec černým splývavým modelům, máme pro vás 6 tipů, které podtrhnou vaši krásu, i když zrovna neoblékáte velikost S.

17. 2. 2021 4 min. čtení Love Fashion Janina
Plus size není černé neforemné oblečení! Těchto 6 outfitů vás rozzáří

V oblasti módy se pohybuji celý život. Jak profesně, tak i  proto, že mě to baví. Během té doby jsem měla čest setkat se s mnoha ženami a jako prodejce dámského oblečení jsem zjistila, že jsem částečně i tak trochu psycholog. Za ta léta totiž můžu ženy, které jsou opravdu spokojené se svou postavou, spočítat na prstech jedné ruky. A protože je vždy tak trošku alchymie, co na sebe vybrat, aby to zakrylo nedostatky, potenciálně také vyzdvihlo přednosti, dnešní článek se bude věnovat plus size. Za sebe totiž říkám, že bylo dost černých hábitů bez tvaru, které nakonec plnější postavě naopak uškodí.

Pojďte se podívat na několik outfitů, které jsem vybrala pro dnešní článek. Naše modelka má velikost 44/46, a když si sama vybírá oblečení, volí většinou černou barvu.

Tmavě modrý svetřík, černé kalhoty a výrazný doplněk

Je mi jasné, že když je žena zvyklá nosit černou, není možné ji nutit do jiných barev, ve kterých by se možná cítila nekomfortně. O to nám nejde.

Byla by však škoda být celá zahalená do smuteční černé, když postačí třeba i doplněk, který outfit krásně osvěží. V našem případě jsme použily doplňky opravdu výrazné. Kombinace černých slim kalhot a tmavě modré pleteniny nahrává i něčemu tak výraznému, jako je například neonově žlutá, kterou jsem vybrala pro tento outfit. A hned je celek úplně jiný.

Puntíkatá košile, černé kalhoty a doplňky

Nedávný Tchibo katalog i článek, který jsem v návaznosti na něj připravovala, byly inspirovány Francií. Tentokrát jsme se k inspiraci trikolórou lehce vrátily.

Při volbě oblečení jsme zůstaly u černých klasických kalhot z minulé fotky a nahradily temně modrou z francouzské trikolóry. Puntík je věčný a nadčasový. A střih košile je klasika. Detail je však v rukávech. Na ramenou jsou lehce nabrané a dává to tak lepší fazónu vrchní části těla.

Co se týče detailů, použily jsme červenou. Samotné detaily vždy dodají i jinak obyčejnému outfitu opravdový šmrnc. Zkuste si představit, že by modelka neměla baret, kabelku ani pásek červené barvy. Uvidíte sice klasický model, ale s detaily je takový outfit hned o úroveň jinde.

Keep it simple! Džínová bunda, sukně triko

Protože ne každá z nás si umí hrát s doplňky (a není to nic špatného), dáváme další tip, tentokrát opravdu jednoduchý.

Kdo kdy řekl, že silnější postava nejde dohromady se sukní na tělo? Podle mě to vůbec nevadí, jen stačí vychytat, jak by měla vypadat. Ideální jsou ty, které jsou šité z bavlny a elastanu, protože nás neomezují v pohybu. U naší modelky můžete vidět sukni v délce ke kolenům a s vysokým pasem. Nejen, že zakryje bříško, ale opticky protáhne trup.

Obyčejné tričko v bílé barvě (najdete ho v novém katalogu) jsme pak zastrčily do pasu k sukni. Zachovaly jsme tak onu siluetu, kterou nám vytvořila sukně. Kdyby zůstalo tričko volné, opticky se nám trup zkrátí.

Celý outfit jsme pak doplnily džínovou bundičkou s délkou do pasu a voilà! – ležérní outfit je na světě.

Pod přiléhavé oblečení bezešvé prádlo

Budete-li nosit přiléhavé sukně, volte správné spodní prádlo. Ideální jsou bezešvé kalhotky, které vás v oblasti hýždí nepřeříznou.

Černé šaty s volánem a hořčicový svetr

Volány letoškem slaví návrat a budou opravdovou trendy záležitostí. Není však volán jako volán.

S plnější postavou se rozhodně vyhněte bohatě nabíraným kouskům, které naopak mohou kila přidat, namísto docílení lehkého očního klamu a dojmu vyváženosti v postavě.

Šaty, které má naše modelka, jsou v délce nad kolena, s lehkým volánem asymetrického střihu. Vepředu jsou kratší a vzadu delší a tříčtvrteční rukávy zakrývají paži.  My jsme však ještě přes rukávy šatů daly hořčicový cardigan bez zapínání. Ten má jednu velkou výhodu. Tím, že volně splývá a nezapíná se přes tělo, nám opticky zase trošku protáhne postavu a udělá hezkou linii. V případě, že byste chtěly o něco více zvýraznit pas, je určitě možné dát i přes volné šaty a svetřík pásek.

My jsme ale tentokrát nechaly outfit lehce ležérní a hravý, a doplnily ho barevně korespondujícím šátkem z kolekce.

Plizé sukně

Plizé sukně jsou v poslední době vidět více a více. Nutno podotknout, že ne každému sedí a velmi záleží na materiálu i délce.

Co se délky týče, moje doporučení zní, že je lepší volit sukni delší než kratší a žetříčtvrteční délka i v tomto případě vypadá nejlépe. Při volbě materiálu bych volila takové, které jsou více splývavé. U tužších materiálů, které nemají vůli, se vám totiž může stát, že ono plizé se narovná v oblasti bříška, a tím tak na tuto partii upozorní. A to nechceme žádná z nás.

Svislé vzory lichotí

Budete-li volit vzor, doporučuji vybírat oblečení se svislými pruhy, které opticky postavu protáhnou.

Velmi casual kapsáče

Absolutně nositelné, pohodové a hlavně pohodlné.

Kapsáče, které jsem objevila v novém katalogu, mají velmi příjemné složení materiálu a dají se nosit na několik způsobů. My jsme zvolily opravdu ležérní variantu s bílým tričkem. K takovému outfitu bych se nebála přidat džínovou bundičku, kožený křivák nebo klidně i cardigan.

Na fotkách však můžete vidět, že jsme vybraly elegantnější variantu, kterou je jarní trenčkot. Protože v módě se meze opravdu nekladou a tepláky jsou za poslední rok opravdovým hitem, klidně se mohou kombinovat i s elegantním kabátkem a teniskami.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články