Právě čtete

Pastelové barvy a hydratace: Ukážu vám, jak krásně rozzářit i zralou pleť

3885  
Sdílet: 

Pastelové barvy a hydratace: Ukážu vám, jak krásně rozzářit i zralou pleť

S prvními hřejivými jarními paprsky přichází i touha vyměnit mdlé zimní tóny za hřejivé jarní odstíny, a to i v případě make-upu. Mluvím o nádherných jemných barvách, jako jsou například šeříková, brčálově modrá a jemně růžové/broskvové odstíny. Jako make-up artistka jsem ráda, že se tento trend vrátil a lidé chtějí být opět více odvážní. A je jedno, zda jim je 18, nebo 40 let. Pastelové barvy sluší všem – uvidíte teď sami.

30. 3. 2024 4 min. čtení Evženie Habron
Pastelové barvy a hydratace: Ukážu vám, jak krásně rozzářit i zralou pleť

Když jsem poprvé použila na své oči a tváře pastelové barvy, samotnou mě překvapilo, jak mi lichotí. Zvýrazňují make-up víc než lesklé produkty. Obohatí krásu, která je kolikrát schovaná za vrstvou jednolitého make-upu, proto jsem pastelové odstíny začala používat i při líčení starších klientek.

„Pastelky“ mají v zásadě velké množství světla a menší intenzitu barvy, díky tomu pleť vypadá svěže a jemně. Ať si vyberete jakýkoli odstín – od tmavých po světlé, od pastelových po neonové –, každá barva vám dodá úplně jiný šmrnc a vlastně ani nezáleží, jestli jste zrovna jarní, letní, nebo podzimní typ. Nebojte se proto experimentovat, mile vás to překvapí!

Krok 1: Péče o pleť a příprava

K dosažení zářivé pleti je samozřejmě velmi důležitá hydratace. Lidi s problematickou pletí si často myslí, že to zachrání produkty, které naopak pokožku zmatňují. To je ale chyba. Hydratujte a hydratujte. Pokud by to na vás bylo příliš, vždy můžete na závěr použít nějaký jemný zmatňující pudr.

Správná péče o pleť je nezbytná pro přípravu pleti na make-up. Použijte dostatečné množství hydratačního krému pro minimalizování vrásek. Pak použijte primer, který pomůže vytvořit hladkou a rovnoměrnou pleť.

Krok 2: Vytvoření dokonalého základu

Začněte základním nátěrem obličeje make-upem, který snadno zakryje známky únavy a nerovnoměrné barvy. Poté naneste korektor na místa, která ho nejvíce potřebují, například pod oči, kolem nosu a na čelo a bradu. To vám zvýrazní nejdůležitější body obličeje. Pokud máte mastnější pleť nebo hlubší vrásky kolem očí, naneste jemný pudr, aby se korektor neusazoval v jemných linkách.

Krok 2: Tvarování obličeje pomocí bronzeru

Naneste krémový konturovací bronzer na nejvyšší bod lícní kosti a vytvarujte si obličej – docílíte tak liftingového efektu. Pro opálený vzhled použijte krémový konturovací bronzer i na čele u linie vlasů a na nose.

Pokud vás trápí dvojitá brada, mám skvělý trik: naneste bronzer i pod bradu, vytvoří to iluzi stínu a váš podbradek bude opticky menší.

Krok 3: Viditelný lifting očních víček

Pokud chcete definovat spadlá víčka, naneste bronzer i na horní část víček a směrem ven ke spánkům. Tím se sníží výskyt vrásek a prohloubí se krásný pohled očí.

Pro extrémnější liftingový efekt zdůrazněte vnější třetinu linie řas hnědou tužkou nebo použijte barvu pro hravější vzhled.

Krok 4: Šťavnaté barvy pro extra svěžest

Použijte krémovou tvářenku a nanášejte ji jemnými pohyby podél lícních kostí až ke spánkům. Tím je zvýrazníte a budou vypadat povzneseně.

Mám radost, že se do našich kosmetických taštiček vrátila multilíčidla – můžete je použít téměř na vše, nejen na tváře. Je to takový univerzální pomocník, kterého je dobré mít neustále po ruce. Pokud nemáte čas, stačí nanést trochu na víčka, rty a tváře a hned vypadáte, jako byste spaly o pár hodin více a navíc do růžova.

Nebojte se barev a zkuste různé odstíny meruňkové, růžové, červené a všech možných teplých oldstínů. 

A to hlavní na konec: Nezapomínejte na oči! Zaslouží si být vidět. Třeba modré linky sluší všem odstínům očí a věkovým kategoriím!

Oblečte se do barev

Oblečte se do barev

Osvěžte svůj šatník jarním oblečením v zelené, růžové a mátově zelené.

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články