Právě čtete

Naučte se správně odlíčit

6273  
Sdílet: 

Naučte se správně odlíčit

Pokud vaše odličovací rutina obsahuje omytí obličeje mýdlem a následnou aplikaci hydratačního krému, rychle vás vyvedu z omylu. Ani to není cesta ke krásné a mladistvé pleti. Odličujete svou pokožku správně? A jaký je vůbec ten ideální recept?

23. 3. 2017 3 min. čtení Alex Fráňová
Naučte se správně odlíčit

Všechny to určitě znáte – vyčerpané přijdete z práce domů a nejraději byste lehly a probudily se až druhý den. Jenže máte na sobě make-up! Odlíčíte alespoň řasenku a padnete do postele s tím, že to hlavní máte za sebou a zbytek sundáte ráno. Tak tímhle stylem si koledujete o pěkný malér v podobě nevzhledných pupínků a podrážděné a vysušené pokožky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Pleť se v noci sama regeneruje

Víte o tom, že pokožka se přes noc během hlubokého spánku dokáže regenerovat osmkrát rychleji, protože naše tělo aktivuje ty nejúčinnější detoxikační procesy? Tím, že pleť večer důkladně neočistíte, můžete tento proces narušit a kožní buňky se pak samy neobnoví. Udělejte si z odličování každovečerní rutinu a probouzejte se do krásy.

Odličujte šetrně

Jste zvyklé sáhnout po nejrychlejším řešení v podobě odličovacích ubrousků, nebo snad omýváte obličej ve sprše stejně jako tělo mýdlem? Odličovací ubrousky sice pleť odlíčí, ale rozhodně jich budete potřebovat víc. Na cesty je to fajn řešení, ale pro dlouhodobé používání vhodné nejsou. Každá pleť má své specifické požadavky, proto se ji nesnažte odbýt jen jedním krokem v podobě ubrousků. Zato takové mýdlo, to není pro pleť ideální vůbec. Pokožku zbytečně vysuší a naruší její pH. Místo toho vyzkoušejte odličovací pěny, které jsou vhodné pro téměř všechny typy pleti.

Skvěle fungují i odličovací balzámy, které se při kontaktu s pletí promění v jemný olej, který doslova rozpustí všechen make-up. Oblíbí si ho především dámy se suchou či zralou pletí, která bude dokonale odlíčená a zároveň vyživená. Stačí nanést menší množství do dlaní, promnout obličej a vlhkým, čistým bavlněným ručníkem odstranit všechny zbytky make-upu. Na voděodolný oční make-up použijte ještě speciální dvoufázové odličovací vodičky, které mají olejovou vrstvu. Trochu produktu naneste na tamponek a jemně přiložte na víčka, rozhodně se nesnažte oči zuřivě mnout. Počkejte pár vteřin a pak odličujte jemnými tahy směrem dolů, voděodolný make-up povolí a odličování půjde snadněji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Vyzkoušejte micelární vodu

Micelární voda se stala v posledních letech velkým trendem. Podle výrobců totiž nebudete k odstranění make-upu potřebovat nic jiného. Já ji používám pouze na dočištění pleti po použití odličovacího balzámu, protože samotné odličování mi s ní trvá příliš dlouho. Na dočištění pleti je ale naprosto skvělá! Pleť po ní není podrážděná, ale příjemně svěží, čistá a zklidněná. Pokud se běžně nelíčíte, stejně si pleť každý večer odličte, přes den se na ni nachytá spousta nečistot z okolního prostředí. Právě micelární voda je pro vaše potřeby jako dělaná!

Vyměňte polštář

Důkladně pleť odličujete, ale přesto vás trápí pupínky a nedokonalosti? A kdy jste naposledy převlékaly polštář? Budete se divit, ale právě ten je zdrojem velkého množství bakterií, které každou noc pěkně do pleti obtisknete. Měňte polštář minimálně jednou týdně a uvidíte, že pleť na tom bude rozhodně lépe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

I štětce potřebují „odlíčit“

Stejně jako potřebuje odlíčit naše pleť, potřebují občas vyčistit i naše štětce, které používáme na make-up. Obzvlášť ty, které používáte na první vrstvu – tedy tekutý make-up nebo korektor, na sobě mají spoustu bakterií, které se na pleti přirozeně vyskytují. Pokud tedy nechcete roznášet bakterie z jednoho pupínku na celý obličej, čistěte důkladně své štětce minimálně jednou týdně. Trpíte-li na nedokonalosti, je vhodné čistit i častěji. A pokud náhodou štětce nepoužíváte vůbec, nikdy si před nanášením make-upu nezapomeňte důkladně umýt ruce.

Krásná a čistá pleť není utopie! Když se o ni budete pořádně starat a každý večer ji důkladně odličovat, odměna v podobě zářivé pleti na sebe nenechá dlouho čekat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články