Právě čtete

Krásne vlasy pod čepicí? Víme, jak na to!

36393  
Sdílet: 

Krásne vlasy pod čepicí? Víme, jak na to!

Ledová zima je krásná a romantická. Ovšem do té chvíle, než sundáme čepice a snažíme se alespoň trochu zkrotit poletující vlasy. Pokud milujete všemožné pokrývky hlavy stejně jako já a nechcete kvůli perfektnímu účesu pokoušet své zdraví, budou se vám následující tipy jistě hodit.

7. 2. 2017 4 min. čtení Alex Fráňová
Krásne vlasy pod čepicí? Víme, jak na to!

Žádný stres, nechte hlavu v teple, dopřejte své hřívě extra péči a ona se vám velkoryse odmění – žádné elektrizující prameny, ani zplihlé vlasy, ale objem a zdraví zářící z pod čepice!

Všechno začíná u péče

Myjete si vlasy stejnými produkty jako jindy přes rok a žádnou extra péči jim v mrazivých dnech nedopřáváte? To se pak nemůžete divit, že si pod čepicí dělají, co chtějí. V zimě jsou totiž vlasy vysušené od neustálého přecházení z vytopených místností do mrazu a potřebují doplnit vlhkost. Dopřejte si alespoň jednou týdně vysoce hydratační a vyživující masku a používejte vlasové oleje. Ty vtírejte do vlhkých konců pro dokonalé vyživení a uzamčení vláhy ve vlase a do suchých konců pro extra lesk a hebkost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokud nemáte doma zrovna žádnou vlasovou masku, vyrobte si jednoduše svou ze surovin, které určitě najdete v lednici. Bude vám stačit jeden žloutek, 2 lžíce kokosového oleje a 1 lžíce medu. Zatímco olej vlas krásně vyživí, med působí jako přírodní zvlhčující látka, která přitahuje a uzamyká vlhkost. Žloutek vlasům dodá proteiny, díky čemuž budou silnější a pružnější. Někdy jsou ty nejjednodušší věci nejúčinnější.

Nemyjte vlasy tak často

Pokud jste zvyklí mýt vlasy každý den, zkuste to alespoň přes zimu, kdy se tolik nepotíme, zkrouhnout. Časté mytí může vlas vysušovat, a ten pak elektrizuje a nedrží tvar. Důležité je ale neodcházet z domu s vlhkými vlasy. Zatímco v létě vlasy díky teplému vzduchu samy rychle vyschnou, tady riskujete nejen pořádnou rýmu, ale taky zničenou hřívu. Vlhký vlas do sebe nasaje ledový vzduch a jednoduše zmrzne, takže je pak mnohem křehčí a vysušenější.

Pryč se statickou elektřinou

Taky vám vlasy stojí v pozoru při každém kontaktu s čepicí? Kromě důkladné péče během umývání vyzkoušejte i spreje, které jsou určeny právě na poletující vlasy. Naštěstí už se dají koupit v každé drogerii, dívejte se produktech s názvem Anti–frizz nebo Static control. A co mít v kabelce pro kritické případy (třeba při nakupování oblečení, kdy přes hlavu přetahujete jeden svetr za druhým)? Budete se divit, ale zachrání vás ubrousky do sušičky, které zabraňují elektrizování. Přejeďte ubrouskem po vlasech a uvidíte to kouzlo. Pokud jsou navíc parfemované, máte skvělý bonus – krásně provoní vaši hřívu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na čepici záleží

Vlasy a různé umělé materiály spolu jednoduše reagují, proto není na škodu zamyslet se kromě správné zimní péče o vlasy i nad samotnou čepicí. Příliš těsná čepice vám z vlasů udělá zplihlé hnízdo, ať se snažíte sebevíc, navíc vás po nějaké době dost možná začne bolet hlava. Volnější čepice, která sedí, ale nikde netlačí, vám udělají mnohem lepší službu. Kromě střihu byste si měli dát pozor i na materiál. Místo čepic z hrubého materiálu se raději poohlédněte po něčem jemnějším, takový kašmír nebo angora vás dokonale zahřejí, a ještě na hlavě nenadělají paseku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zapleťte se

A teď nemám na mysli žádnou romantickou zápletku, ale ledabylý cop na stranu, který pod čepicí vypadá víc než dobře. Po ránu ho zvládnete raz dva, prameny přestříkejte sprejem, který jim dodá texturu a udrží je pohromadě, navíc teď máme skvělou výhodu, že čím rozcuchaněji cop vypadá, tím víc je trendy. Takže zapomeňte na dokonalé splétání a zkuste to pod čepici tentokrát ledabyle. Vlasy nebudou poletovat sem a tam a účes bude vypadat stejně i po sundání čepice. Pletené copy jsou mimochodem ideální i pod lyžařské helmy, kde mají navíc ještě jednu výhodu. Pod těmi vrstvami zimního oblečení každý pozná, kdo je tady dáma!

Záchrana do kabelky

Moc dobře to znám, můžu se o své vlasy starat sebevíc, ale když zrovna nejvíc potřebuji, aby vypadaly k světu, venku je vánice a mé vlasy se nevyspaly úplně do růžova. Pro takové případy mám v kabelce vždy miniaturu suchého šamponu, který mě už nejednou zachránil. Suchý šampon sice funguje skvěle na mastnější vlasy, perfektně poslouží ale i ve chvíli, kdy jsou vlasy pod čepicí zplihlé a bez života. Stačí ho nastříkat ke kořínkům a vmasírovat. Objem a dokonalá vůně zaručeny!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články