Mazagrande je skvělý způsob, jak si v létě pochutnat na dobré kávové limonádě a zároveň se osvěžit ledovým drinkem, když je na espresso moc velké horko. Tyto koktejly dávají prostor nejen odvážným experimentům, ale také vytvoření každoroční tradice k letnímu posezení. Vesměs se jedná o ozvláštnění léty prověřených koktejlů, můžete tedy zhodnotit, zda je tato nová varianta chutnější, nebo raději zůstanete u osvědčené klasiky. Autorem receptů je mistr šejkrů z pražského Harley’s baru Jarda Janoušek.
Klasický portugalský Mazagran
Ingredience
plechovka Mazagrande
60 ml tmavého rumu
plátky čerstvého citronu
led
Postup
Sklenici naplníme ledem, přidáme rum a dolijeme ledově vychladlým Mazagrande. Ozdobíme plátky čerstvého citronu.
Mazagrande Radler
Ingredience
100 ml Mazagrande
100 ml piva plzeňského typu
plátky čerstvého citronu
led
Postup
Do pivního skla nalijeme na led vychlazené Mazagrande a pivo v poměru 1:1. Ozdobíme plátkem citronu.
Mazagrande White Russian
Ingredience
100 ml Mazagrande
40 ml vodky
20 ml Kahlúa
1 kopeček citronové zmrzliny
kůra z čerstvého citronu
led
Postup
Do nižší whiskové sklenice přidáme led, nalijeme ledově vychlazené Mazagrande, likér Kahlúa a vodku. Ozdobíme kopečkem citronové zmrzliny a citronovou kůrou.
Mazagrande Spritz
Ingredience
100 ml Mazagrande
40 ml citronové vodky
100 ml šumivého vína demi-sec
kůra z čerstvého citronu
máta
led
Postup
Do sklenice na víno nalijeme na led citronovou vodku, sladší šumivé víno a vychlazené Mazagrande. Promícháme lžičkou a ozdobíme citronovou kůrou a mátou.
Mazagrande Irish Coffee
Ingredience
Plechovka Mazagrande
50 ml irské whisky
smetana ke šlehání (můžeme vylepšit kakaovým likérem)
kávová zrna
led
kůra z čerstvého citronu
Postup
Do hrnku nebo vysoké sklenice naplněné kostkami ledu nalijeme whisky a ledově vychlazené Mazagrande. Smetanu jen krátce našleháme, opatrně přidáme do koktejlu a ozdobíme třemi zrnky kávy.
Tak neváhejte, nakupte potřebné ingredience a překvapte své zvědavé blízké svými barmanskými dovednostmi. Ať vám chutná!
Zvědavost, míchání chutí a vytváření nových, dosud nepoznaných kombinací – to je povolání i koníček barmana a rybáře Jardy Janouška. Příprava netradičních drinků pro své zvědavé hosty je denním chlebem tohoto respektovaného mistra šejkru z předního pražského Harley’s baru.