Právě čtete

Které aplikace vám usnadní dovolenou?

2457  
Sdílet: 

Které aplikace vám usnadní dovolenou?

Znáte ty řeči psychologů a rodinných poradců, že dovolená je nejrizikovější období na hádky a rozvody? My ano, servery pro ženy jsou jich plné a vlastně i chápeme, proč se tam objevují.

3. 7. 2015 4 min. čtení Redakce
Které aplikace vám usnadní dovolenou?

Zkrátka nejsme zvyklí trávit tolik společného volného času a během dovolené to tím pádem téměř pokaždé alespoň trochu zajiskří – ať už kvůli špatnému počasí, zmeškání autobusu nebo kvůli tomu, že jste třeba zapomněli doma světlo do stanu, když jedete kempovat.

Přitom ale všem těmto problémům jde relativně snadno předejít, pokud jste správně připraveni. V tom můžou pomoci i některé aplikace pro váš chytrý mobilní telefon. Dokáží vám najít cestu k nejkrásnějšímu koupání, zábavu pro nekonečné hodiny na letišti nebo třeba i zachránit život. A které konkrétně to jsou?

maps me

Maps.me

Bez dobré mapy se na dovolené skoro nikdy neobejdete, obzvlášť v zahraničí. A pokud si nechcete platit drahý datový tarif na používání jinak asi nejpohodlnějších Google Maps, jsou nejlepší alternativou asi Maps.me. K dispozici jsou zdarma a z jejich archivu si můžete stáhnout mapu snad jakéhokoliv státu na světě, která pak je k dispozici offline. Takže s Maps.me už po příjezdu kamkoliv nikdy nebudete muset absolvovat pravidelnou cestu na turistické informace, kde stejně často dostanete jen podrobnou mapu centra města s pár turistickými zajímavostmi.

Stahujte zdarma zde:
pro Android / pro iPhone

pack point

PackPoint travel packing list

Základ úspěšné dovolené je si dobře zabalit. Ano, samozřejmě si stačí sepsat seznam. Jenže někdy zapomenete napsat nějakou drobnou věc a někdy i na ten seznam. Aby se něco takového nestalo, existuje aplikace PackPoint travel packing list. Stačí vybrat datum, délku pobytu, lokalitu, pohlaví a aktivity, na které se chystáte. Aplikace sama pak vygeneruje seznam věcí, které by neměly chybět ve vašem zavazadle, a vy můžete během minuty začít balit, místo toho, abyste si lámali hlavu s tím, co byste si měli vzít.

Stahujte zdarma zde:
pro Android / pro iPhone

mujvlak

Můj vlak

Trvalo to dlouho, ale i České dráhy konečně mají svou vlastní aplikaci. A musíme uznat, že se povedla. Můžete si přes ní koupit online jízdenku, sledovat aktuální pozici jednotlivých vlaků, zpoždění a dokonce si stáhnout offline verze jízdních řádů téměř všech států Evropy.

Stahujte zdarma zde:
pro Android / pro iPhone

pathfinder

Path Finder

Tuhle aplikaci naopak ocení především ti, co jezdí na dovolenou po vlastní ose. Vlastně se nehodí jen na dovolené, ale třeba i jenom na obyčejný nákup v supermarketu nebo na festival. Aplikace totiž mapuje cestu od vašeho auta až na místo, kam jdete, a pro návrat vypočítá nejkratší cestu zpět.

Stahujte zdarma zde:
pro Android / pro iPhone

swimplaces

Swim Places aneb Kde se koupat

Když už někam cestujete, není od věci se po cestě vykoupat. Jenže někdy v okolí prostě nevidíte žádnou vodní plochu a nevíte kam. Díky Swim Place ale moc dlouho hledat nemusíte. Aplikace totiž mapuje všechna vodní díla a samotní uživatelé známkují kvalitu vody, občerstvení, pláže a tak dále. Pokud tedy máte rádi přírodní koupaliště a berete si na svou dovolenou plavky, Swim Place je jasná volba.

Stahujte zdarma zde:
pro Android / pro iPhone

yr.no

Yr.no

Jestli se chcete koupat, pak se určitě bude hodit znát dopředu počasí na daný den. Taková koupačka v 17 stupních už totiž není nic moc. A na počasí je nejlepší aplikace Yr. Neznáte? Lidé, když se v roce 2015 baví o počasí, velmi často říkají: „Podívej se na Nory. Ti jsou nejpřesnější.“ A Yr je přesně ta norská aplikace, podle které se orientuje celá Evropa. Nevíme sice, jak to dělají, ale jsou v tom vážně dobří.

Stahujte zdarma zde:
pro Android / pro iPhone

prvnípomoc

První pomoc

Nechceme na nikoho přivolávat neštěstí, ale nikdy nevíte, co se může na dovolené stát. Aplikace První pomoc vám naštěstí pomůže při všech možných situacích. Najdete zde návody, jak ošetřit člověka po obyčejném štípnutí hmyzem, přes alergické reakce, infarkt, zlomeniny až po popáleniny a úraz elektrickým proudem. Dále aplikace obsahuje přípravné lekce, jak se chovat při teroristickém činu, povodních, dopravní nehodě nebo dokonce i při ebole. Také si svoje vlastnosti můžete vyzkoušet v testech, za které dostáváte odznáčky.

Stahujte zdarma zde:
pro Android / pro iPhone

starchart

Star Chart

Teď už se posouváme k aplikacím na odreagování. První z nich je Star Chart, díky níž budete moct zabodovat při romantické chvilce pod hvězdnou oblohou. Stačí namířit fotoaparátem v mobilu na oblohu a Star Chart vám ukáže souhvězdí, na které se zrovna koukáte.

Stahujte zdarma zde:
pro Android / pro iPhone

krizovkarsky raj

Křížovkářský ráj

Cesta kamkoliv může být dlouhá, někdy tedy i nudná a univerzálním řešením na to jsou křížovky. Křížovkářský ráj nabízí osmisměrky, sudoku i klasické křížovky. Ovládání sice občas je trochu kostrbaté (propiska je prostě propiska), ale během několikahodinové cesty vezmete zavděk jakoukoliv zábavou.

Stahujte zdarma zde:
pro Android / pro iPhone

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články