Právě čtete

Nejlepší české písničky o kávě

5666  
Sdílet: 

Nejlepší české písničky o kávě

Káva je oblíbeným námětem jak těch českých, tak i zahraničních písní. A není se čemu divit. Inspirativní chvíle při pití kávy jsou často momenty, kdy písně vznikají. 

30. 6. 2015 3 min. čtení Redakce
Nejlepší české písničky o kávě

A proto vám zde představujeme žebříček deseti písní, které jsou inspirovány kávou anebo přímo o kávě jsou. Můžete si s nimi užít příjemné chvíle při pití vašeho šálku nebo si je pouze poslechnout pro dobrou náladu. Koneckonců, jsou to všechno skvělé skladby!

Karel Gott – Kávu si osladím

Naprosto kultovní píseň od nejpopulárnějšího českého zpěváka všech dob. „Božský Kája“ si kávu sladí už několik let a nám už také několik let sladí život.

Přehrát znovu

 

Kabát – Kávu si osladil

Kabáti jsou suverénně nejznámější a nejúspěšnější českou rockovou kapelou v historii. I oni mají ve svém repertoáru píseň s kávou. Je trochu podobná té od Karla Gotta, ale inspiraci se přece meze nekladou.

Přehrát znovu

 

Marek Ztracený – Káva a sex (feat. Marta Jandová)

Marek Ztracený snídá kávu a sex.  No, někteří z nás nemají to štěstí snídat obojí naráz a zbývá nám pouze ta káva. I tak si s ní ale můžeme udělat příjemné ranní vstávání a s touhle skladbou možná ještě lepší.

Přehrát znovu

 

Chinaski – Kafe s mlíkem

„Nejlepší ženská je chlap, nejlepší čaj je kafe s mlíkem, kupředu čelem vzad, jdeme dál,“ zpívá se v jedné ze starších písní této populární české kapely. No, nejsme si jistí s tou ženskou, ale někdy je skutečně nejlepším čajem kafe s mlíkem.

Přehrát znovu

 

Michal Tučný – Káva, chito, kofola

Káva se dá pít v každém počasí a své o tom ví i král českého country Michal Tučný. Ten vyráží za slunečného dne na kávu a limonádu. Trochu zvláštní kombinace, uznáváme, ale proti gustu…

Přehrát znovu

 

Mňága a Žďorp – Kafé

Mňága a Žďorp hraje už od roku 1987. V této písni zpívá Petr Fiala o trochu pikantní situaci. Nejenom z filmů známe pozvání „na kávu“ ve večerních hodinách. Petr pozvání odmítá, protože kávu nepije. A možná dobře pro něj.

Přehrát znovu

 

Krucipüsk – Kafe a cigára

Krucipüsk je tak trochu tvrdší záležitost pro takové, kteří si rádi vychutnají svojí ranní kávu s cigaretou. My kouření nepodporujeme, ale rozhodně víme, jak povznášející tento zážitek může občas být.

Přehrát znovu

 

Jitka Molavcová, V. Prejzek a J. Pertl – Káva a čaj

Kávou se dá i v písni vyjádřit, jak moc máme někoho rádi.  „Jsem tvá káva, jsem tvůj čaj,“ zpívá Jitka Molavcová v této romantické písni pro romantická rána s dobrou snídaní.

Přehrát znovu

 

Zdena Vincíková – Černá káva

Teď trochu retra, které možná ani neznáte. Zdena Vincíková byla swingová zpěvačka narozená ještě v Rakousku-Uhersku a z téhle písně na nás dýchá dobová atmosféra pražských kaváren.

Přehrát znovu

 

Iné Kafe – Rano

No dobře, tato píseň není přímo o kávě, ale vzhledem k názvu kapely je to takový malý vtip. Iné Kafe je jediným slovenským zástupcem v našem seznamu a píseň Rano je jejich pravděpodobně nejznámější. Právem!

Přehrát znovu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články