Právě čtete

Kolik stojí nevěra?

4714  
Sdílet: 

Kolik stojí nevěra?

Určitě jste se někdy zasnili nad tím, jaké by asi tak bylo zahrnout do partnerské rovnice tajnou proměnnou. Udržovat jiskru v románku ale není jen tak. Co je k tomu tedy nakonec doopravdy potřeba? Na kolik by vlastně zálety vyšly vaši peněženku?

12. 2. 2016 4 min. čtení Redakce
Kolik stojí nevěra?

Era banka na toto téma uskutečnila před pár lety průzkum. Podle výsledků se to ve vašem rozpočtu rozhodně ukáže – průměrně nás Čechy prý stojí ročně nevěra 20 tisíc korun. Zkusili jsme si to spočítat sami a sepsali pod sebe všechny náklady a výdaje, které vás při takovém celoročním románku mohou klidně potkat.

1) Účet, prosím!

Večeře, koktejly a šampaňské… Nové mízy se nebudete moci nabažit, a tak si budete chtít užívat strávené chvíle stylově. Jasně, můžete s ní zajít do zašívárny na rohu, ale když už riskujete manželství, pravděpodobně si to budete chtít opravdu užít dosyta. Vybrané koktejly ve vyhlášených barech a krevetové koktejly vás hravě dostanou na 1000 Kč za večer.

hypotetická útrata: 1000 Kč za rande

2) „Ale, tos nemusel…“

Aférka vás bude bavit, protože to je něco nového a vzrušujícího. Femme-fatale nebo občas i osudového mužu však je třeba čas od času potěšit hmatatelnými dary. Co byste přece pro její úsměv neudělal/a… Příležitostná kytice za 500, krajkové prádélko za 700, jednou za čas luxusní parfém… Při takových třech dárcích za měsíc jste na dvou tisících, ani nemrknete.

hypotetická útrata: 2000 Kč za měsíc

3) Dostaveníčko v hotelu

Je jasné, že vodit si milence domů není to pravé ořechové. Buď se tedy můžete spoléhat na hotely a hrát si na Absolventa, anebo navštěvovat jeho domov, kde budete mít opravdu soukromí. Ani tím ale neušetříte příliš. Časem pravděpodobně začnete alespoň přispívat na nájem, když jste tam jako doma. 4 tisíce za měsíc to tak mohou být raz dva.

hypotetická útrata za hotel: 1000 Kč za noc

4) Bezpečnostní výbava

Kondomy nebo jiná vámi zvolená forma antikoncepce jsou základním kamenem nevěry. Zakládat druhou rodinu a dostat se do patové životní situace přece nechcete. Přidejte k tomu jiskrné pomůcky pro potěšení vás obou – kdy jindy experimentovat, než nyní? Svíčky, šátky, pouta a prášky proti početí vás vyjdou alespoň na pár stovek každý měsíc.

hypotetická útrata: 300 za měsíc

taxi2

5) Taxi!

Ať už jezdíte za dobrodružstvím k ní, anebo jí na konci večera dáte na taxi, aby dojela domů v bezpečí, v souhrnu se celkem plácnete přes kapsu. Jedna jízda městem za 200 s dýškem jednou týdně přidává do součtu další tisícovku. Nezdá se to, že?

hypotetická útrata: 200 Kč za jízdu

6) Dovolená s rodinou

Užíváte-li si na vedlejší koleji, budete muset vynahradit čas, který nejste doma, alespoň jednou rodinnou dovolenou. Pokud svádíte svou absenci doma na služební cesty, pak se tomu už vůbec nevyhnete. Musíte si přeci od té práce taky odpočinout. Jestli jste jen dva, budete na prázdninách chodit více ven, pokud už máte děti, budete zase krmit více krků. Dovolená all-inclusive v nízké sezóně začíná na 10 tisících za osobu. Začínáme se dostávat do závratných částek…

hypotetická útrata: 40 000 Kč za rok

7) Dvojitý ježíšek

Jednou do roka vás potkají takzvané zdvojené nákupy. Krásně zabalenou krabičku pod stromečkem budou totiž hledat oba vaši partneři: ten s prstenem na prsteníčku i ten nový. Nehledě na narozeniny, svátky a výročí. Oslíčku, otřes se…

hypotetická útrata: 10 000 Kč za rok

DSC_0098

8) Žhavé zprávy

Při dnešní nabídce operátorů se vám na tajné hovory, milostné zprávy a domlouvání schůzek vyplatí pořídit si neomezený tarif. Nemít aférku, vystačili byste si třeba klidně s levnější variantou. Dnes naštěstí paušály nejsou tak drahé. I tak si ale pár stovek měsíčně připlatíte.

hypotetická útrata: 300 Kč za měsíc

9) Rozvod

Došli jsme už k poslednímu bodu, který může potkat kteréhokoliv záletníka. Rozvod. Jak to tak bývá, každá lež se jednou provalí. Věřte, že mnoho hříšníků si stejně jako vy říkalo, že jim se na to nepřijde. Jenže asi přijde – až se na to přijde, svět se vám obrátí naruby. Ten, který zahýbá, většinou skončí hůře. Budete se muset přestěhovat, řešit dělbu majetku a věřte, že i rodinné zázemí vám najednou bude chybět.

NEVYPOČITATELNÁ ZTRÁTA

 nevera

Když to vše spočítáme dohromady, za rok nevěra může vyjít bezmála na 200 tisíc korun. A to je docela závratná částka, nemyslíte?

Představte si, co všechno byste s těmi penězi mohli udělat. Nevěra je sice ze začátku ohromně zábavná, ale časem vás to může stát všechny úspory i nervy. Navíc, určitě jsou i jiné věci, které vám naženou do plachet nový vítr. Naše doporučení je tedy jasné: Vykašlete se na to a užívejte si, co máte doma, dokud to máte, a za to, co ušetříte, se věnujte koníčkům, které vás skutečně obohatí.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články