Právě čtete

Kokosová šlehačka

22676  
Sdílet: 

Kokosová šlehačka

Kokosová šlehačka je prostě něco úžasného. Musela jsem si ji zkusit vyšlehat hned, jak jsem zjistila, že něco takového existuje. Doporučuju! Jen pozor při nákupu kokosového mléka. Jsou tu totiž rozdíly v počtu přidaných éček. Já jsem použila krabicovou variantu z asijského obchodu. Obsahuje jen kokos a vodu. To mi přijde logické a přirozené.

13. 5. 2016 2 min. čtení Kateřina Winterová
Kokosová šlehačka

Mimochodem, kokos je opravdu výjimečná rostlina. Využití kokosovníku ořechoplodého je opravdu široké a neznám nikoho, kdo by se s ním nikdy nesetkal. Tohle tropické ovoce se nejen konzumuje jako sušený kokos zvaný kopra, ale i jako mléko, smetana, olej. Používá se i v kosmetice a z tvrdých ořechů se získává textilní vlákno. Kokos obsahuje výrazné množství minerálů, hlavně hořčík a draslík. Posiluje imunitní systém a zlepšuje zažívání. Také bojuje se špatným cholesterolem. Je toho fakt hodně a stojí za to si o něm přečíst víc.

Naprostou bombou je ale kokosový cukr. Ten prostě miluju a chodím na něj, když mě honí mlsná. Jestli to děláte taky, ale s mírou, ani nemusíte mít moc výčitky. Jak jsem se dočetla, má velice nízký glykemický index a spoustu zdravotních benefitů, podobných jako u kokosu. Ale je to pořád cukr, takže opatrně! No, já jdu mixovat a vy si jděte do marketu pro kokosy, budou se vám hodit. :)

_DSC0421 kokosova slehacka

Suroviny:

1 l kokosového mléka s vysokým podílem kokosové hmoty
kokosový cukr

Postup:

Kokosové mléko necháme přes noc v lednici. Chladné ztuhlé mléko oddělíme od vody, která se odpojila přirozeně. Ztuhlou kokosovou hmotu dáme do hluboké mísy vhodné na šlehání. Vyšleháme mixérem jako klasickou šlehačku. Podáváme do pohárků s ovocem nebo zmrzlinou a posypeme podle chuti kokosovým cukrem.

_DSC0461 kokosova slehacka

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články