Právě čtete

Kam vyrazit s dětmi o víkendu, když je venku ošklivo?

3393  
Sdílet: 

Kam vyrazit s dětmi o víkendu, když je venku ošklivo?

Přinášíme vám několik tipů na skvělé výlety a aktivity, u kterých si zaručeně užije celá rodina!

13. 12. 2017 4 min. čtení Redakce
Kam vyrazit s dětmi o víkendu, když je venku ošklivo?

Přes týden se s rodinou skoro nevidíte. Děti chodí do školy, rodiče do práce, a když už se sejdete večer doma, maximálně spolu povečeříte, zahrajete si nějakou hru nebo uděláte domácí úkoly, a tím váš společně strávený čas končí. Víkendy, svátky a prázdniny tak představují jediné delší volné chvíle, které si můžete užít podle vašich představ, a ačkoli jsou často nároky každého člena zcela odlišné, lze je vyřešit elegantním způsobem aktivitou, na které si každý najde něco, a nakonec jsou všichni spokojeni.

Zaručeně nejlepší variantou bývá jednodenní výlet či delší pobyt v přírodě, ať už v cizině, na chatě či na horách. Co když ale situaci znenadání zkomplikuje nepříznivé počasí? Přece nebudete sedět doma a užírat se nad zkaženým volnem. Zkuste trochu zaimprovizovat a vymyslete náhradní plán, který lze realizovat, i když venku padají trakaře.

Zdroj: Flickr.com

 

IQ Landia

Začněme třeba touto osvědčenou klasikou. IQ park je místo, jehož návštěvu by si neměla nechat ujít žádná rodina. Vzít s sebou můžeme i malé děti, nejvíce se ale pobaví školáci a starší. Na vlastní kůži si zde můžete vyzkoušet základní fyzikální jevy i otestovat vlastní inteligenci a tělesné limity. Od nejjednodušších pokusů, přes velkolepé prolézačky až po vzdělávací exponáty si v několikapatrovém centru nejen užijete spoustu legrace, ale také se i něčemu novému přiučíte.

Zdroj: Flickr.com

 

Aquapark či vodní svět

Že tato varianta nikdy nezklame, můžeme klidně odpřisáhnout! Každý si tu přijde na své – nejmenší uvítají dětský bazének s bezpečnými atrakcemi, větší děti se vyřádí na toboganech a skokáncích a vy zatím můžete v klidu relaxovat ve vířivce, dát si nějaké to tempo nebo prohřát tělo v sauně či páře. A až budete všichni příjemně vyčerpaní, zajděte si na dobrou večeři či horkou čokoládu do místní restaurace, která bývá taktéž součástí každého vodního světa.

Aquaparky najdete po celé republice, a pokud byste toužili po delším výletu, neváhejte a vyzkoušejte německý Tropical Insland, který se nalézá nedaleko hranic. V hlavním městě doporučujeme návštěvu Aquapalace Praha, a pokud jste mimopražští, na své si přijdete například v Liberci, Pasohlávkách , Olomouci či v Kuřimi.

Zdroj: Flickr.com

 

Indoorový minigolf

Minigolf je nenáročná, avšak aktivní hra posilující soutěživého ducha a zároveň schopnost přijímat prohru. Navíc je většinou velmi pěkně výtvarně zpracován a vy tak můžete míček prohánět sloním chobotem, projíždět skrze lopaty větrného mlýnu či kličkovat mezi krokodýlími tlamami. Tuto aktivitu bychom doporučili podnikat s dětmi od druhého stupně základní školy, nicméně je pouze na vašem zhodnocení jejich vytrvalosti, trpělivosti a koordinaci.

Mimo nadšení vašich dětí se můžete i vy s partnerem vrátit do dětských let a pořádně si zasoutěžit. A pokud chcete zápas ještě trochu okořenit, klidně se můžete vsadit o něco zajímavého. Indoorové minigolfové hřiště naleznete téměř v každém větším městě, stačí se jen podívat na internet a vybrat to pravé. Pro opravdové fajnšmekry pak existuje i UV minigolf, kde je hřiště ponořené do tmy a všechny dráhy i dekorace osvěcují barevná UV světla.

Zdroj: Flickr.com

 

Laser game

Milujete pohyb, dobrodružství a zábavu? V tom případě bude Laser game tou pravou odpolední zábavou. Jedná se o jednoduchou akční hru s laserovými pistolemi v inscenovaném bojovém prostoru. Celá aréna je osvícena UV a laserovým osvětlením, což jí dodává tajemnou a dobrodružnou atmosféru. Tato hra rozhodně není pro nejmenší, spíše pro děti od deseti let, nicméně si můžete být jisti, že nadchnete nejen je, ale i své protějšky. Muži se vrátí do dětských let a oblíbených her na vojáky a ženy zase udělají něco pro svoji fyzickou kondici.

Hra podporuje individuální myšlení, odvahu, koordinaci pohybu a rychlé rozhodování a ještě se při ní skvěle všichni odreagujete. Na laser game narazíte buď samostatně, nebo v rámci velkých zábavních či obchodních center. Nejvíce jich je v Praze, nicméně kvalitní hřiště naleznete například i v Pardubicích, Ostravě nebo Hradci Králové.

Zdroj: Flickr.com

 

Tvůrčí programy v DOXU

Chcete svoji rodinu kulturně vzdělávat či nabudit tvůrčí atmosféru, ale po galeriích si je tahat netroufáte? Skvělou střední cestu nabízejí rodinné programy v Centru současného umění DOX v Praze. Galerie poskytuje tvůrčí aktivity zaměřené nejrůznějším směrem, od výtvarných dílen nejrůznějšího charakteru, přes workshopy stavění lega až po tak trochu jinou procházku galerií, u které se děti zábavnou formou dozvědí i něco o umění. Akce tohoto charakteru dopřejí celé rodině nejen tvůrčí zábavné odpoledne, ale rozvíjejí i komunikaci, soudržnost a spolupráci mezi všemi jejími členy.

Tak už jste se rozhodli, kam se vydáte příští víkend?

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články