Právě čtete

Jak zakrýt nadbytečná kila

19179  
Sdílet: 

Jak zakrýt nadbytečná kila

Spokojenost a sebedůvěra jsou v našich hlavách často spojeny s naším šatníkem. Nezáleží na tom, jak dokonale zformovanou postavu máme či kolik nových kousků přibylo v našem prostorném šatníku, i přesto ale vypadat hezky a přitažlivě touží každá z nás, a ačkoli naše figura místy zcela neodpovídá současnému ideálu krásy, díky jednoduchým zásadám a trikům dokážeme zazářit i s nějakým tím kilem navíc. K tomu nám pomohou nejen milosrdné střihy a vhodné kombinace, ale i materiály a vzory, které dokáží hotové zázraky!

25. 5. 2017 4 min. čtení Redakce
Jak zakrýt nadbytečná kila

Fashion stylistka Natálie Steklová je považována za jednu z nejuznávanějších specialistek v českém prostředí. Mimo spolupráce na reklamních kampaních a dalších zajímavých projektech provozuje i individuální poradenství, během kterého vám připraví šatník přímo na míru a jednoduchými triky vysvětlí, jak se svými kritickými partiemi při oblékání pracovat. V tomto článku vám společně s ní poradíme základní strategie, díky kterým se každodenní oblékání promění na příjemné a zábavné chvíle. Rady doplňujeme ilustracemi přímo s Natáliiny dílny.

18555090_10156121065489112_1835500283_n

Určující je prádlo

Jak všichni dobře víme, nezbytným základem je správně zvolené spodní prádlo. Perfektně padnoucí podprsenka a kalhotky jsou absolutně nejdůležitější a investice se opravdu vyplatí. Nechte si poradit od profíků a dejte si záležet na výběru velikosti i materiálu. Nemusí se nutně jednat o stahovací efekt, nicméně mít kousek i od tohoto druhu prádla nikdy není na škodu.

Při výběru myslete na to, že jej budete nosit každý den, a tak volte kousky, které jsou nejen krásné, ale taktéž pohodlné. Kalhotky ideálně vyšší a beze švu, podprsenku s kosticí, pevnými ramínky a dostatkem prostoru ze všech stran.

Se skvěle padnoucím prádlem z dobrého materiálu máte téměř vyhráno.

Jak zeštíhlit trup a ramena

Mindráky z horní části vašeho těla vyřeší ve většině případů správná volba podprsenky, která drží poprsí v ose trupu a opticky je zvedá nahoru. Klíčové faktory představuje taktéž barva, vzor a samozřejmě i délka a tvar rukávů, které musí padnout konkrétnímu typu postavy.

Pokud vás trápí širší ramena, není nic jednoduššího než od nich zkrátka odvést pozornost. Toho docílíte například náramky, prsteny a dalšími extravagantními šperky, které na první pohled upoutají, a přesunou tak centrum zájmu ke spodní části rukou.

18518870_10156121065454112_347217377_n

Velké poprsí – maskovat, nebo naopak zdůraznit?

Upoutává vaše mohutné poprsí příliš velkou pozornost a vy nevíte, jak si s tím poradit? Nebojte se a noste jej hrdě a s grácií. Natálie doporučuje řídit se heslem „prsa vpřed“! Pro zeštíhlení šíje skvěle poslouží výstřih typu V, který částečným odhalením dekoltu jeho šíři opticky stáhne.

Nejzákladnějším pravidlem je však správné držení těla. Soustředit se celý den na dokonalý postoj může být sice trochu úmorné, pokud se ale naučíte správnému držení, uvidíte, že to nejen vizuálně vylepší vaši postavu – především to pomůže vašim zádům a bederní oblasti, a vy se tak budete cítit mnohem bystřeji a plné energie.

18578454_10156121065389112_1934563107_n

Sukně a kalhoty pro plnoštíhlé

Výběr správné sukně může představovat větší problém, než by kdokoli z nás očekával. Závisí především na individuálním typu postavy, velkou roli však hraje i délka vlasů, tvar nohou a styl, ve kterém se oblékáte.

I tak však vždy mějte na paměti základní optická pravidla. Širším bokům a stehnům jednoznačně prospějí tmavé jednoduché odstíny. Ze vzorů nejlépe fungují svislé pruhy, které ve vodorovné poloze naopak postavu nevzhledně rozšiřují, a dovolit si je tak mohou jen štíhlé figury. Obecně také platí, že delší je lepší a pouzdrové sukně navíc zúží pas a podtrhnou ženské křivky.

Dokonale padnoucí kalhoty taktéž představují nemalou výzvu. Obecně platí, že tmavší a bez vzoru fungují nejlépe. V případě širších boků ideálně poslouží nohavice, které se směrem dolů lehce úží. Široké plandavé kalhoty na kilech přidávají a zcela nejhorší variantou je nepadnoucí velikost. Pokud vám jsou kalhoty obtažené, i když by na postavě měly splývat, okamžitě s nimi do koše.

S kilem navíc taktéž zapomeňte na bokovky a sáhněte raději po vyšším pasu, který bříško i boky dokonale stáhne. A nakonec: Pozor na tenké a elastické materiály, které prozradí každý špíček a faldík!

Huňaté a obtažené svetry nebrat

Stejně jako u sukní a kalhot obecně platí, že tmavší, užší a jemnější poslouží nejlépe. Jednoduchost je základem úspěchu a jednobarevný svetřík končící mimo vaši problematickou zónu dokonale podtrhne vaše přednosti. Vizuálního zeštíhlení taktéž dosáhnete zajímavými netradičními střihy, jako jsou křiváky, výstřihy či zavinovací svetříky a kardigany.

18578589_10156121065419112_1141880083_n
Zdroj: Natálie Steklová

Tenisky, nebo střevíce?

Ať už se předchozími tipy inspirujete či nikoli, mějte na paměti, že správně zvolená obuv dokáže zázraky. Ačkoli všichni milujeme pohodlí, hravost a lehkost tenisek, občas se vyšší podpatky zkrátka opravdu vyplatí. Zvýšení chodidla vytvaruje postavu, srovná držení těla a celkově podtrhne ženskou siluetu.

Vizuálního prodloužení nohou dosáhnete sladěním barvy bot, kalhot a ponožek, nicméně bosá chodidla zase v užších střevících opticky prodlužují nárt. Pokud preferujete boty placaté, pak nejlépe šněrovací v tělové barvě končící pod nohavicí kalhot či lemem dlouhé sukně.

Nejdůležitější rada Natálie však zní: „Nenechte si svými fyzickými nedostatky kazit radost ze života. Ideální je smířit se s tím, co mám, a být na to dostatečně hrdá. Pokud vás černé šaty nebaví, tmavě modrá nejde k pleti a pruhy vás děsí, užijte si barvy, vzory a zaměřte se na štěstí. Každému nakonec sluší úsměv, ať už s padesáti nebo devadesáti kily.“

Tak se nebojte a mějte své nedostatky rádi – uvidíte, že i vaše okolí změní názor.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články