Právě čtete

Jak vybrat kabelku pro kamarádku

3036  
Sdílet: 

Jak vybrat kabelku pro kamarádku

Dámská kabelka je velké tajemno. Neexistuje doplněk, který by byl větším odrazem ženy, než je právě tenhle. Dokáže zrcadlit nejen stav duše a momentální náladu, ale i vztah k celému životu.

2. 12. 2015 4 min. čtení Redakce
Jak vybrat kabelku pro kamarádku

Chtě nechtě má žena vždy jednu kabelku nejraději. Z různých důvodů. Může jít o emocionální pouto k určité události. Nebo o barvu a tvar, které se hodí k čemukoli. A právě taková kabelka o své nositelce napoví nejvíce.

Kabelka je totiž jako mysl ženy. Když je v ní nepořádek, je to odraz, nikoli jen náhoda. Co vše my ženy nosíme v kabelkách? Povinný arzenál se mění, neexistuje žádný must have list ani návod. Jedné stačí rtěnka a klíče, druhá se neobejde bez patnácti položek a knihy navíc.

Nicméně svátky se blíží, je načase začít nakupovat dárky pro své nejbližší a pochopitelně v nákupním seznamu nebude chybět ani dárek pro vaši nejlepší kamarádku. Voňavku jste jí dali předloni, oblíbený film loni, a letos si říkáte, že už se cítíte na to koupit tak osobní a sakrální věc jako je kabelka? Proč ne? Je to skvělý dárek, a pokud se trefíte, hned to poznáte, s jinou ji totiž pak neuvidíte. Máte trochu strach, zda se tedy trefíte? Nebojte, máme pro vás pět rad, jak vybrat tu nejlepší kabelku pro svou kamarádku, se kterými se neztratíte a vyberete správně.

1_1

Rada číslo 1 – Vybavte si ji

Ano, to je moc důležité. Trávíte sice spolu hodně času, máte pocit, že ji znáte jako sebe, nebo možná i lépe, ale zkuste si vybavit, jak se obléká a které barevné odstíny preferuje. Je to nesmírně důležité. Nemůžete ženě, která se cítí pohodlně v šedivějších odstínech, koupit sytě rudou kabelku. Neprojde to. Možná si ji vezme jednou, na tematický večírek, ale tím to skončí. Vidíte? Máte jasno? Výborně, takže první bod – volbu barevné škály – máme odškrtnutý.

Rada číslo 2 – Na tvaru záleží nejvíce

Je to tak, i když se netrefíte do barvy, ale vyberete ten její nejoblíbenější tvar kabelky, je tu možnost, že ji nosit bude. V naší době je těch tvarů nespočet, od hrubých pytlů přes variace nákupních tašek až po ta nejmenší a nejrozkošnější psaníčka. Viděla jste ji někdy s elegantní malou kabelkou? Ne? Vybavujete si sportovnější koženou tašku, kterou nepustí z ramena už léta? A je to tady, aspoň víte, že novou už vážně potřebuje.

4

Rada číslo 3 – Co zvednu, to nosím

A jsme u bodu, který ověří, jak pozorná a jak citlivá jste kamarádka. Víte (alespoň zhruba), co vaše kámoška nosí ve své kabelce? Vzhledem k velkému rozměru to můžete jen sotva tušit? Takže půlku obýváku? Anebo se vždy sama sebe v duchu ptáte, zda potřebuje alespoň tu rtěnku, když vidíte tu malinkatou kabelku? Člověk je totiž, když dosáhne určité věkové hranice, na něco zvyklý. V čem se cítí dobře, s čím se necítí dobře, a to byste měla respektovat. Pokud víte, že je vaše kámoška vždy maximálně připravena na třetí světovou, tak jí přeci jenom nekoupíte kožíškovou kabelku do ruky, ale spíše takovou, která jí bude vyhovovat z praktické stránky.

Rada číslo 4 – Lidé se nemění

Alespoň většina… A ne tak rychle. Máte kámošku, kterou byste rádi viděli elegantně oblečenou s psaníčkem v trendy odstínu a na vysokých podpatcích, jenže ona nosí tenisky a baťohy, i když je jí přes 30? Nepokoušejte se to změnit, je to zbytečné. Opravdovou radost jí uděláte spíše tím, že ji koupíte nový baťoh podle trendů ve světě baťohů, místo toho, abyste se v ní snažila probudit ženskost. Myslete na to. Dárek má potěšit.

1_2

Rada číslo 5 – Materiál má přednost

To je poslední, ale ne nejméně důležitý bod. Musíte se trefit i do materiálu. Denim, koženka, kůže, leopard a krokodýl… je toho tolik. Existuje hodně lidí, kteří nemohou vystát džínové kabelky, a vybírají si zásadně koženkové. Pak jsou tu ti, kteří milují vůni denimu a nesnáší krátkou životnost koženky. Opět si vybavte vaši kámošku, co má rada ona? Už víte? Tak to máte vyhráno! Můžete jít směle nakupovat.

Jak sami vidíte, není na tom nic složitého. Jde jen o to dobře znát člověka, pro kterého kabelku vybíráte. Pak jde totiž všechno snadno. Kámoška bude ráda a vy budete spokojeni.

Do komentářů nám, prosím, dávejte tipy na ty nejkrásnější kabelky, co jste kdy potkali. My už sice pro pár kamarádek předvybráno máme a víme jak na to, ale rádi se tentokrát necháme inspirovat i my od vás, čtenářů a čtenářek. :)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články