Právě čtete

Jak přežít kafe u tchyně nehledě na to, zda ji milujete či naopak

2577  
Sdílet: 

Jak přežít kafe u tchyně nehledě na to, zda ji milujete či naopak

Myslíte na to už teď? Už si představujete, že vaše první zastávka na Boží hod bude u milované tchyně? Většinou tomu tak bývá. Napínavá chvíle kafíčka u stolu ale může být i příjemná, když víte jak na to.

11. 12. 2014 3 min. čtení Redakce

A je to tady, Vánoce se blíží. Však víte, takové ty svátky klidu a pohody, naprostého souznění s každým, koho máte rádi, voňavé stromečky, kouzelné cukroví… Ne? Nic takového si nevybavujete? No, my taky ne. Přeplněné obchody, tahanice o posledních deset gramů vlašských ořechů a balicí papír s izolepou snad úplně všude… Dobrá zpráva je, že tohle už máme za sebou. Co ale máme před sebou, je kolotoč rodinných návštěv. Štědrý den jste si vybojovali jen pro sebe, gratulujeme! Jenže další dva dny padnou přesně na takové ty otřepané fráze: „Ahoj, drahoušku, ahoj, miláčku, tak co? Jak to?“

Případ číslo jedna – Tchyně je nejmilejší kamarádka

Pokud jste ve své tchyni našli naprosto spřízněnou duši, není co řešit. Na tu kávu jste se i těšili, viďte? Můžete spolu probrat všechno od posledního dění ve společnosti až po tajnou přísadu do cukroví.

Případ číslo dvě – Návštěva jako výslech

Ó ano, už je to tady, legitimní příležitost pro to, aby z vás tchyně vytahala veškeré informace, které jste si celý rok tak pečlivě nechávali jen pro sebe. „Už jsi těhotná? Ne? A kdy budeš?“, „Už jsi zase těhotná? A co práce?“, „A co práce, platí ti dost?“ „Stará se o tebe Pepa/Marta dobře? Vypadáš nějak unaveně.“ I tohle se stává. Podobná smršť otázek a čekání na odpověď jen tak neuteče, ale můžete celý proces vzít do vlastních rukou a vyřešit to jako šéf. Začněte první, ptejte se tchyně na všechno od střechy až po názor na hlavu státu tak dlouho, než už budete muset jít. Nebo ji přimějte k tomu, aby vyndala stará fotoalba. Vzpomínky na to, jak její děťátko bylo dříve malé a milé, zatímco teď už je velké a samostatné, krásně zlikvidují odvedený čas a vy si u toho v klidu vychutnáte kávu.

Případ číslo tři – Tchyně u vás doma

Tak tady je to nejsnadnější. U sebe doma můžete vařit! Víme to, vařili jste včera a jídlo už nemůžete ani vidět, a když vám někdo řekne slovo cukroví, vybavujete si tu válku o deset gramů vlašských ořechů. Ale toto vaření na oko má svou výhodu. Pokud máte tchyni bezmezně rádi, ona vám pomůže a vy se pak až do Silvestra nožů ani nedotknete. Pokud ne, můžete si vystavit hradbu z kuchařek a předstírat, že během toho vaření filosofujete s moukou natolik vážně, že nejste schopní ani mluvit.

Ať už se na kafé s tchyní těšíte, či se na něj připravujete jako na trest, vždy se to dá zvládnout s grácií. Stačí být aktivnější. Držíme palce, Šťastné a Veselé!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články