Právě čtete

Hit sezóny: Květinový raw dort

4005  
Sdílet: 

Hit sezóny: Květinový raw dort

Kdo by nemiloval dorty! Ať už je připravujete pro své blízké nebo jste naopak obdarovanými, dortík připravený s citem a láskou vždy nejlépe vyjádří, že nám na druhém opravdu záleží.

20. 6. 2017 2 min. čtení Redakce
Hit sezóny: Květinový raw dort

Často bohužel obsahuje velké množství cukru a mnoho kalorických ingrediencí. Zkuste tradiční recepty vyměnit za jeden netradiční na zdravý a nepečený dort – ať už na oslavu, zahradní slavnost či jen tak pro radost.

Tento chutný a přitom zdravý zákusek ukrývá suroviny s vysokým podílem vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. V oříšcích se ukrývá mnoho nenasycených mastných kyselin a vysoké nutriční hodnoty, med v tepelně neupraveném stavu představuje účinné přírodní antibiotikum a sušené brusinky jsou jedním z nejsilnějších ovocných antioxidantů. A pokud ho navíc ještě dozdobíte čerstvě natrhanými jedlými květy, vytvoříte dokonalý skvost!

Suroviny

těsto
100 g ovesných vloček
200 g mandlí
50 g slunečnicových semínek
12 křížal
3 lžíce kokosového oleje
2 lžíce medu
Špetka soli

Náplň

100 g předem namočených změklých kešu ořechů
4 lžíce medu
3 lžíce olivového oleje
Kůra z jednoho bio citronu
Semínka z vanilkového lusku

Poleva

100 g mražených brusinek
100 ml šťávy z granátového jablka
Šťáva z jedné limety

Postup

Všechny suroviny na těsto nasypeme do mixéru a rozmixovanou směs po celé ploše rozprostřeme do předem nachystané misky. Poté stejně tak připravíme ingredience na náplň a potřeme s ní hladký povrch těsta. Nakonec rozmixujeme i brusinky spolu se šťávou z granátového jablka a limetky. Hotovou polevu na náplň nalijeme.

Mísu umístíme alespoň na 30 minut do mrazáku a ztuhlou směs tak snáze vyklopíme. Nakonec ozdobíme květinami a můžeme se do toho okamžitě pustit.


 

_MG_0126raw cukrovi 1

TIP: Zalíbila se vám možnost využívat zdravých surovin v jejich syrovém stavu a získat z nich tak co největší možný obsah vitamínů a prospěšných látek? Zkuste s námi mlsat zdravě a nízkokaloricky vyzkoušet například skvělý kešu krém nebo klasické raw cukroví, které potěší nejen na oslavách či slavnostech. Než se pustíte do trhání jedlých květů, důkladně si prostudujte, na čem si bez obav můžete pochutnat.

20161211-kešu máslo _MG_7224

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články