Právě čtete

Ovoce na grilu

8954  
Sdílet: 

Ovoce na grilu

Dneska to bude krátké. Myslím, že fotografie tentokrát bohatě postačí k tomu, abyste pochopili, co mám na mysli. Když jsem byla malá, moje největší pochoutka bylo opékané jablko. Na podzim, na klacku, jen tak na ohni. Pěkně zkaramelizovaná šťáva na povrchu, horké uvnitř. Mňam.

8. 5. 2015 1 min. čtení Kateřina Winterová
Ovoce na grilu

Teď už jsem velká a všichni tak rádi na zahradě grilujeme. A tak jsem si vzpomněla na své mládí a zkusila grilovat ovoce. Dá se grilovat skoro každé. Mými favority jsou ale jasně hruška, broskev a ananas. A samozřejmě jablko.

Můžete zkusit grilovat i na kousky nakrájené směsi ovoce, jako balíčky v alobalu. Ovoce jen rozkrojte a můžete ho před grilováním naložit do medu, vína, či směsi bylin, jako je meduňka či máta. Grilujte při nižších teplotách, ideálně na vyhasínajícím ohni. Přijdete tak o nejméně vitamínů. Pak už stačí jen pokapat javorovým nebo agáve sirupem a garantuji vám: stanete se hvězdou letošních grilovaček. Je to tak chytré a tak jednoduché.

_DSC0494

_DSC0540

_DSC0552

_DSC0573

_DSC0584

_DSC0601

_DSC0635

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články