Právě čtete

Zvířecí stojánky na šperky

8221  
Sdílet: 

Zvířecí stojánky na šperky

Zamotávají se vám řetízky s náramky a nebaví vás už ráno hledat oblíbený prstýnek mezi všemi krabičkami? Vytvořte si během chvilky originální stojánek na šperky se zvířecím hlídačem.

18. 11. 2015 2 min. čtení Minty Finty
Zvířecí stojánky na šperky

 

IMG_1120

Budete potřebovat:

krycí barvu (ideálně ve spreji)
plastové zvířátko
starý podšálek nebo malou misku
vteřinové lepidlo

Postup:

Plastová zvířátka seženete v každém hračkářství za pár korun. Nejpraktičtější jsou ta s velkýma ušima nebo velkými rohy pro pověšení i drobnějších ozdob. Malá drobná vypadají roztomile, ale pokud máte hodně šperků, sáhněte třeba po dinosaurovi! Starý podšálek po babičce najdete na půdě nebo v bazaru, jen dávejte pozor, aby se na něj zvířátko vešlo.

Nejprve si rozmyslete barevnost vašeho stojánku na šperky – bude celý v jedné barvě, nebo v několika? Minimalisti mohou udělat celý stojánek v bílé, efektně ale vypadá i „celokovový“ vzhled nebo pomalování zvířátka výraznou barvou ladící s podšálkem. Figurku zvířete a případně talířek pomalujte. Nejjednodušší a nejlepší krycí efekt má barva ve spreji, která také rychle schne. Pokud ji nemáte, vystačíte si i se zbytkem univerzální barvy nebo s lakem na nehty, který ale nemá tak dobré krycí schopnosti.

Po zaschnutí figurky i podšálku nebo mističky naneste trochu vteřinového lepidla na nožičky zvířete, přiložte na dno nádoby a stlačte na několik sekund. Po úplném zaschnutí už můžete věšet vaše oblíbené šperky!

IMG_1137

IMG_1140

IMG_1143

IMG_1152

IMG_1170

IMG_1174

IMG_1180

Dejte nám do komentářů vědět, jak vy doma skladujete šperky. A pokud si podobný stojánek, jako je ten náš, vyrobíte, určitě se pochlubte výsledkem!  ;)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články