Právě čtete

Tip nejenom pod stromeček: kvítí do vlasů

2531  
Sdílet: 

Tip nejenom pod stromeček: kvítí do vlasů

Rozkvetlá čelenka je další hezký dárek, do kterého můžete vložit kus svojí práce a kreativity – a potěšit tak kolikrát víc, než drahým dárkem z obchodu. A zvládnou ji vytvořit i děti.

18. 11. 2019 1 min. čtení Erika Pilátová
Tip nejenom pod stromeček: kvítí do vlasů

Základem květinové čelenky podle tohoto návodu je filc. Mám ho ráda, protože má nekonečně mnoho možností. Je to vděčný materiál, netřepí se, můžete ho lepit, sešívat a výsledek je jistý, i když pochybujete o své zručnosti.

V prodejnách s látkami koupíte filc v různých barvách – já jsem zvolila červenou na květy, šedou na střed květů a zelenou na lístek. Navíc je to ideální materiál i pro tvoření s dětmi. Nůžky a lepidlo spolu s filcem jsou zárukou zábavného odpoledne.

Jak vyrobit květinovou čelenku?

Budete potřebovat:

  • obyčejnou čelenku (velikost volte podle toho, zda je výsledek určen pro děvčátko, nebo dospělou parádnici)
  • různé barvy filcu
  • lepidlo na textil (můžete použít i tavnou lepicí pistoli)
  • nůžky

Postup:

  1. Připravte si barevné kombinace filcu, které k sobě budou ladit. Na velkou kytku si ustřihněte asi 20 cm dlouhý a 4 až 5 cm široký pás. Na střed květiny použijte 7 cm dlouhý a 4 až 5 cm široký pás.
  2. Nastříhaný pás potřete na jedné straně lepidlem a přehněte. Nechte zaschnout. Pak pomocí nůžek po celé délce nastříhněte na pásky, ale nedostřihujte až do konce. To stejné udělejte i se středem květiny.
  3. Střed květiny na delší straně potřete lepidlem a zatočte. Větší část květiny také potřete po celé délce lepidlem a pokračujte stejně, jako u středu květiny. Stejným způsobem pak vyrobte ještě další menší květinky.
  4. Ze zeleného filcu vystřihněte různé lístečky podle fantazie. Pak vystřihněte kousek látky (stejný tvar dvakrát) na který celou aplikaci postupně nalepujte. Druhý díl látky nalepte zespodu tak, aby vznikl tunýlek na navléknutí aplikace na čelenku. Můžete aplikaci přilepit i na pevno, ale když si vyrobíte další aplikace, stačí je z čelenky jen sundat a můžete navléknout jinou.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články