Právě čtete

4 praktické rady, jak se sebou být spokojenější u vody i v životě

34583  
Sdílet: 

4 praktické rady, jak se sebou být spokojenější u vody i v životě

Všimla jste si někdy, jak se spousta skvělých a krásných žen stydí vyrazit k vodě? A když se nakonec nechají přemluvit, pořád nervózně sledují, jestli na ně někdo nekouká? Je to neuvěřitelná škoda – zvlášť proto, že celý „problém“ je jenom v hlavě.

18. 6. 2018 3 min. čtení Lenka Černá
4 praktické rady, jak se sebou být spokojenější u vody i v životě

Před létem se častěji než jindy setkávám se ženami, u kterých postupně rozklíčujeme, že se necítí dost atraktivní. Nezáleží přitom, jak doopravdy vypadají, ale jak vnímají samy sebe. A tyto čtyři tipy jim pomáhají získat k sobě konečně pohodový vztah.

Vyměňte kritiku za pochvaly

Často máme my, ženy, tendenci přemýšlet mnohem víc o tom, co jsme udělaly špatně nebo jaké nedokonalosti má naše tělo. Ale řekněte sama, není lepší, když na světlo vytáhnete přednosti?

Ještě než budete číst dál, vezměte list papíru, mobil nebo si otevřete poznámkový blok v počítači a založte si seznam věcí, které jste dokázala, čeho si na sobě ceníte a co konkrétně se vám líbí na svém těle – i kdyby to měla být drobnost. Seznam si uložte, a kdykoli vás napadne něco dalšího, doplňte ho.

Jak to souvisí s odpolednem u vody? Čím lépe mozek přesměrujete na to pozitivní, tím méně budete mít pocit, že na vás ostatní hledají chyby.

Posilujte u zrcadla. Tentokrát ne tělo, ale vztah k sobě

Tato koučinková technika má mocné účinky, pokud jste však v minulosti nepracovala na svém sebevědomí, může pro vás být ze začátku tak trochu tvrdým oříškem. Ale nebojte se, zvládnete ji!

Stoupněte si každé ráno před zrcadlo, a místo abyste se na sebe mračila, povězte sama sobě něco hezkého. Třeba se na sebe usmějte, vyslovte své jméno a řekněte: „Mám se ráda,“ „Vážím si sama sebe,“ nebo „Jsi skvělá ženská.“

Slovo má obrovskou moc, která se násobí v momentě, kdy sami sobě hledíme do očí. Možná se vám ze začátku bude chtít plakat nebo vám nepůjde vyslovit ani písmenko, ale to nevadí. Mějte se sebou trpělivost a nespěchejte na sebe.

Víte, že i za faldíky můžou stát vaše emoce?

Ono to dává smysl: jednou z důležitých funkcí tuku v těle je chránit naše vnitřní orgány před poškozením. V dnešní společnosti se ale často setkáváme i s tím, že funguje opravdu jako psychický izolant. Říká se tomu „emoční tuk“.

To znamená, že nás chrání od dalších emočních zranění a skutečně se ukládá v místech, která souvisejí s naším konkrétním nevyřešeným traumatem. Pokud se ženě ukládá tuk například v oblasti zadečku a stehen, je to oblast jejího ženství, které mohlo být v minulosti zraňováno během špatných vztahů nebo nepříjemných rozchodů. V případě, že se nám tuk ukládá na bříšku, většinou to znamená strach ze ztráty stability, emoční uzavřenost i neschopnost vyrovnávat se s náročnými životními situacemi.

Vím, že to zní bláznivě, ale v mé praxi se často potvrzuje, že když se žena naučí se svými emocemi vědomě pracovat a vyléčí svá zranění z minulosti, postupně se zbaví i přebytečného tuku, který se jí roky držel jako klíště.

Je zcela v pořádku, když občas máte vztek nebo jste smutná, ale není v pořádku, když to v sobě držíte. Klidně si o samotě pořádně zakřičte, zadupejte, poplakejte.

Začněte se nosit

Ženy, které milují samy sebe a život si vychutnávají plnými doušky, jsou přitažlivé, ať už vypadají jakkoli.

Být ženou je obrovským darem a skutečně máme být na co pyšné. Probuďte v sobě spící bohyni: narovnejte záda, dejte si květinu do vlasů a na svět pohlížejte s hlavou vzpřímenou. Do své chůze pozvěte ladnost, zpomalte, dýchejte a vychutnávejte si léto všemi smysly!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články