Právě čtete

6 stereotypů, které si ženy myslí o mužích

3010  
Sdílet: 

6 stereotypů, které si ženy myslí o mužích

Ačkoliv se spoustu mýtů ohledně mužů podařilo vědcům vyvrátit, pořád ve společnosti převládají různé stereotypy. Některé jsou založené na podložených faktech, jiné jsou naprosto zcestné. Já myslím, že je čas některé nejzávažnější mužské stereotypy vyvrátit jednou pro vždy.

26. 10. 2017 4 min. čtení Dominik Landsman
6 stereotypů, které si ženy myslí o mužích

Nad muži se odnepaměti potutelně vznáší řada mýtů, lží a polopravd, které do světa nejspíš vypouštějí zhrzené ženy.

Zdroj: Flickr.com

1. Muži myslí na sex každých pět minut

Tohle je ale nepěkná pomluva. Zde je potřeba zasáhnout a tuto lež uvést na pravou míru. Není to tak, že muži myslí na sex každých pět minut. To bychom jim křivdili. Muži myslí na sex pořád.

Navíc je potřeba v tomto směru muže rozdělit podle věku. Muži 18-30 let myslí na sex pořád. Muži 30-50 let myslí na sex pořád. Muži nad padesát na sex pořád vzpomínají.

2. Muži ženám nenaslouchají

Spousta žen bere jako velký problém fakt, že je muži neposlouchají. To si takhle přijdou z práce, vypráví manželovi, jaká je Věra z práce kráva, protože zhubla pět kilo a vůbec je to nesympatická megera, vylívají si srdíčko, aby po dvou hodinách vypravování zjistily, že je jejich muž nevnímal.

Ženy si tak mylně myslí, že je muži neposlouchají. Že nejsou schopni té empatie a vcítit se do jejich pocitů a přitakávat, kdykoliv zazní věta: „Ta Věra je hrozná kráva.“ Ono to tak ale úplně není. Ne, že by muži nebyli schopni naslouchat. Věc se má tak, že muže ty vaše nekonečné žvásty o ničem prostě nezajímají. Navíc mají tu slušnost, že alespoň předstírají, že vás poslouchají. Pokud chcete, aby vám muž naslouchal, mluvte o něčem zajímavém, proboha.

3. Muž nikdy nejde do hospody „na jedno“

A to je opět nehezká pomluva. Jako by byli muži alkoholici, kteří se musí pokaždé v hospodě zřídit do stavu připomínajícím kóma. Jasně, někteří muži za to umějí vzít, ale nesmíme paušalizovat. Pořád tu jsou muži, kteří opravdu jdou do hospody „na jedno“, protože do hospody jedou autem a jsou natolik zodpovědní, že zpátky nebudou řídit opilí.

Zdroj: Flickr.com

4. Muži smrdí

Pomluvy, které rozšířily zhrzené ženy, které jejich partneři odkopli. Muži nesmrdí. Milé dámy, to, co cítíte z mužů, to jsou feromony. Mužský odér vás má uchvátit a vzbudit ve vás neodkladnou touhu po páření.

Je jasné, že pokud doma najdete odhozenou smradlavou ponožku svého manžela, která nejde ani odlepit z podlahy, ta touha po páření nebude taková, ale toto je spíš otázka osobní hygieny konkrétního muže.

5. Každý muž umí rozdělat oheň nebo spravit poličku

Ačkoliv žijeme ve 21. století, pořád si s sebou společnost nese některé zažité stereotypy z dávné doby. Stále se má za to, že muž je ten, který všechno vyřeší, všechny ochrání a vše opraví. Dnešní muži jsou však už jinde. Jsou jemnější a zženštilejší.

Pokud obyčejného muže z města vysadíte někde uprostřed džungle s tím, že se hravě dostane do civilizace, tak ho při první příležitosti napadne prasátko pekari a v noci, zatímco bude plakat schoulený do klubíčka a lamentovat nad osudem, ho sežere sova. Oheň si nerozdělá ani náhodou. Navíc představa, že každý muž dokáže všechno opravit, je úplně mimo. Každý muž totiž zná muže, který dokáže všechno opravit, a tak mu zavolá, aby to přijel opravit. To je dělba práce. Muži nejsou nadlidi, co dokáží všechno.

6. Muži mají raději své naleštěné fáro než svou manželku

Pokud nutíte svého muže poslouchat dvě hodiny vaše hořekování nad tou krávou Věrou z práce a pak ho seřvete, protože neposlouchá. Jestliže ho nepouštíte do hospody na jedno s kamarády, protože by se určitě zdunil jako dělo. Pokud mu neustále opakujete, že smrdí, ačkoliv se třeba zrovna osprchoval. Jestliže ho nutíte spravovat poličku, i když to vůbec neumí, a na výletě ho seřvete za to, že nerozdělal oheň, tak to se pak nedivte, že má radši svoje auto než vás.

Zdroj: Flickr.com
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články