Právě čtete

10 důvodů, proč místo Mikuláše slavit mezinárodní den nindžů

11837  
Sdílet: 

10 důvodů, proč místo Mikuláše slavit mezinárodní den nindžů

5. prosinec v Česku známe jako den mikulášských besed, hlasitých petard v ulicích a levných čokoládových figurek. Mohlo by to ale být mnohem víc. Ten samý den je totiž taky Mezinárodní den nindžů – tajemných nepolapitelných bojovníků, kteří jsou spolu se sushi jednou z nejlepších věcí, jakou kdy Japonsko darovalo světu.

4. 12. 2015 3 min. čtení Redakce
10 důvodů, proč místo Mikuláše slavit mezinárodní den nindžů

Popadněte příležitost za pačesy, nachystejte si černý převlek s maskou a staňte se na 24 hodin jedním z nich! Pokud stále váháte, máme pro vás 10 důvodů, proč byste se rozhodně měli zapojit i vy.

1. Černá sluší každému

Univerzálním převlekem nindžů je přiléhavé černé oblečení a maska přes obličej. A co je víc sexy než tohle? Navíc, černý nindža outfit lichotí i prostorově nadanějším bojovníkům a bojovnicím.

2. Mikuláš už je nuda

Povězme si to na rovinu. Oslavy svatého Mikuláše nejsou zábavné od té doby, co vám není pět a všímáte si těch špatně přilepených plnovousů a nedomyšlených kostýmů. Zasvětit 5. prosinec elegantním, tajemným nindžům je přece o tolik lepší!

3. Nemusíte si dělat starosti s vlasy a make-upem

Znáte to. Ráno zaspíte, vlasy trčí do všech stran, na tváři máte otlačený vzor polštáře… Normálně katastrofa. Dnes jste ale nindža a vaše báječná maska se o vše postará.

4. Objevíte váš skrytý potenciál

Konečně zúročíte všechny ty roky pozorování vaší kočky. Budete se plížit, krčit, skákat a šplhat tak, že vám Mourek bude závidět.

5. Je ideální čas na odplatu starých křivd

Brzdí váš soused pravidelně o květináč s vaší nejvíce opečovávanou květinou? Kolega v práci vám dennodenně krade z kuchyňky váš hrnek, ale nikdy ho po sobě neumyje? Ten pes, co každé ráno chodí kolem vašeho domu, si zase označkoval vaši omítku? Dnes je vaše chvíle. Dnes jste totiž nindža.

6. Vstoupíte do aktivní komunity

Kradete se podél zdi, celí soustředění a úžasní, skočíte za roh a srazíte se s další(m) nindžou. Co dál? Můžete změřit své síly, pochválit si navzájem plíživé dovednosti anebo si třeba vyměnit čísla a jít to zítra probrat při skleničce. Kdo ví, co z toho může být…

7. Pomůžete obnovit vymírající tradici

Dávné umění nindžů pomalu vymírá a v Japonsku už dle některých zdrojů žijí jen poslední dva opravdoví mistři, kteří dodnes udržují odkaz a dovednosti těchto kdysi obávaných bojovníků. Aktivním zapojením se do mezinárodního dne nindžů tedy zároveň přispějete k tomu, aby legendy o jejich síle nikdy nevymřely.

8. Je to super trénink

Zapojíte celé tělo, dostanete se na čerstvý vzduch a nestojí vás to ani korunu. Ideální fitness, že?

9. Vrátíte se do dětství

Raphael, Donatello, Michelangelo a Leonardo. Kdo by mohl zapomenout? Vraťte se zpátky do dětství a buďte jako oni. Svět vás potřebuje.

10. Proč proboha ne?

Máte snad něco lepšího na práci?

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články