Právě čtete

Zlepšovák: Jak správně vychladit víno

4820  
Sdílet: 

Zlepšovák: Jak správně vychladit víno

Většina bílých vín chutná nejlépe, když se servírují v teplotě 6 až 12 stupňů Celsia. Nicméně toho je občas trochu složité dosáhnout - chladicí boxy většinou jdou s teplotou ještě níž, logicky pak tedy musíte chvíli počkat, než se dostanete tam, kam chcete.

30. 7. 2015 1 min. čtení Redakce
Zlepšovák: Jak správně vychladit víno

Když zase lahev vína dáte jenom do lednice, můžete čekat docela dlouho, než celé vychladne. Nejjednodušší je proto chladit samostatně jednotlivé skleničky s nápojem.

A vůbec nejlepší je chladit víno zmraženým hroznovým vínem. Oproti klasickým kostkám ledu vám nápoj nijak nezavodní, nezchladí ho na úplně mrazivou teplotu a navíc pak zmražené hroznové víno chutná skvěle i samotné. Jako letní drink tedy vřele doporučujeme!

Mrkněte se na video s návodem:

Přehrát znovu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články