Právě čtete

Zvířátka z ručníků: Slon a buldoček

6377  
Sdílet: 

Zvířátka z ručníků: Slon a buldoček

Ručníky mnoho z nás bere jako čistě praktickou záležitost, do které si jenom utíráme ruce nebo celé tělo poté, co se umyjeme. Maximálně ho pak používáme na to, abychom si na něj lehli na pláži. Ale přitom s nimi může být docela i zábava.

23. 7. 2015 4 min. čtení Redakce
Zvířátka z ručníků: Slon a buldoček

Inspiraci na tento článek jsme si vzali z dovolených v Egyptě, kde na hotelích z ručníků často motají různá zvířátka. A rozhodli jsme se, že tohle umění povzneseme na vyšší úroveň a místo klasických bílých hotelových ručníků z nich vytvoříme roztomilou barevnou záležitost, kterou můžete potěšit své děti nebo v podstatě kohokoliv. Když si s nimi totiž pořádně pohrajete, dostanete z nich zvířátka, co jsou roztomilejší, než spoustu sériově vyráběných hraček.

Jak tedy na ně? V prvním díle jsme se zaměřili na vodní říši a to konkrétně na želvu a rejnoka. Tentokrát se posuneme do světa suchozemských zvířat a vytvoříme si k nim ještě slona a buldočka. :)

Slon

rucnikova zviratka-14

Budete potřebovat:
– jeden velký ručník na tělo
– jeden středně velký ručník na hlavičku

1. krok

Začneme od těla, které je podstatně jednodušší. My jsme na něj zvolili černou barvu velkého ručníku. Rozložíme si ho na rovnou podložku a začneme ho přehybat (nikoliv rolovat) z jedné strany přesně doprostřed.

postup_slon-2

2. krok

Stejným způsobem ručník přehybejte i z druhé strany přesně doprostřed.

postup_slon-4

3. krok

Konce každé vytvořené „spláclé ruličky“ nám poslouží jako nohy. Takže pak stačí jen přehnout jejich konce k sobě, čímž se nám vytvoří hřbet, a tedy i celé slonovo tělíčko.

postup_slon-5

4. krok

Teď si vezmeme menší ručník na vytvoření hlavičky – my jsme zvolili hnědý. Rohy jedné jeho delší strany přehneme doprostřed, jak je vidět na obrázku.

postup_slon-6

5. krok

Nyní vezmeme jeden roh dlouhé strany přeloženého ručníku a začneme ho rolovat směrem doprostřed. Zde je důležité, abyste rolovali opravdu těsně – díky tomu vám pak chobot bude dobře držet pohromadě.

postup_slon-8

6. krok

To samé provedeme i z druhé strany tak, abyste docílili následujícího tvaru.

postup_slon-9

postup_slon-10

7. krok

Nyní uchopte ručník tak, jak je vidět na obrázku.

postup_slon-11

8. krok

Z přečuhujících kousků ručníku vytvoříme ucho. Konkrétně tak, že si uchopíme ručník tam, kde začíná kousek ručníku přečuhovat nad tu část, co drží pohromadě. A pak přečuhující kousek „ruličky“ trochu roztáhneme a překlopíme přes zbývající část ruličky tak, aby nám vzniklo ucho.

postup_slon-13

9. krok

Stejným způsobem vytvoříme i druhé ucho. Pak už je hlavička hotová.

postup_slon-14

postup_slon-15

10. krok

Zde už jen zbývá posadit hlavičku na tělíčko, co jsme si vytvořili předtím.

postup_slon-17

postup_slon-16

11. krok

Pro toho nejroztomilejšího slona ve střední Evropě pak stačí jen doplnit malá očička, která jdou koupit v libovolném dobrém papírnictví nebo ve výtvarných potřebách.

postup_slon-18

Buldoček

rucnikova zviratka-23 

Budete potřebovat:
– jeden velký ručník na tělo
– jeden menší ručník na hlavičku

1. krok

Na začátek si vytvoříme tlapičky. Na ně si vezměte jeden velký ručník ručník – my jsme z hlediska toho, že buldoček je relativně konzervativní domácí pes, zvolili hnědý pruhovaný, a srolujte kratší hranu ručníku přesně do poloviny.

postup-39

2. krok

To samé proveďte i z druhé strany tak, aby vám vznikly jakési „dvě spojené trubky“.

postup-41

3. krok

Nyní přehněte „dvě spojené trubky“ napůl, jak je vidět na obrázku. A opatrně vytáhněte konce ručníků tak, abyste je všechny poté mohli uchopit.

postup-42

4. krok

Uchopte povytažené konce ručníků tak, jak je vidět na obrázku. Tedy do každé ruky vemte dva vyčuhující konce tak, aby mezi oběma vašimi rukami byl jasně vidět spoj ručníku.

postup-43

5. krok

Teď držte ručník pevně za konce a roztáhněte ho od sebe.

postup-45

6. krok

Gratulujeme, nyní máte nožičky hotové, pokud jste je pořádně roztáhli, tak i drží hezky pohromadě, a stačí je jen lehce a úhledně vytvarovat.

postup-47

7. krok

Nyní si vezměte jeden menší ručník, ze kterého vytvoříte hlavičku. My jsme zvolili hnědý. Nejprve ho přeložte napůl tak, aby vám vznikl úzký pruh ručníku.

postup-48

8. krok

Uchopte jeden ze dvou překrývajících se rohů – pro jednoduchost ten, co máte napravo do pravé ruky, levou ruku přiložte na úzký pruh ručníku zhruba do poloviny délky, a přitáhněte pravou rukou roh k sobě tak, aby se na pravé straně ručníku vytvořil trojúhelník, jako je vidět na obrázku.

postup-49

9. krok

To samé teď proveďte i na druhé straně, aby vám vznikl následující kosočtverec.

postup-50

10. krok

Nyní obě strany přehněte do středu. A horní vrchol ještě zahněte dolů pod ručník (z něj později vytvoříte čumáček).

postup-51

11. krok

Nyní obě strany ještě jednou přeložte na půl směrem do středu, aby vám vznikl následující tvar. Důležité je, abyste měli v této fázi ručník pevně stažený, jinak vám hlavička nikdy nebude držet pořádně pohromadě.

postup-52

12. krok

Ručník obraťte a najednou uvidíte náznak hlavičky. Povytáhněte rovnou čumáček směrem nahoru, čímž se vám tvar ještě více zpevní.

postup-53

13. krok

Překlopte ouška, čímž se vám hlavička definitivně zafixuje.

postup-54

14. krok

Teď už ji jen nasaďte na tělíčko.

postup-55

15. krok

A abyste měli buldočka, se kterým můžete jít na libovolnou výstavu psů, už stačí jen doplnit mu očička. :)

postup-56

 

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články