Právě čtete

Začátečnický průvodce oblékáním na jógu

17450  
Sdílet: 

Začátečnický průvodce oblékáním na jógu

Začínáte s jógou? Ač se to nezdá, není to jenom klidné dýchání v lotosovém květu, ale sport, u kterého se člověk dokáže pěkně zapotit. I proto musí být oblečení na jógu nejen pohodlné, ale i funkční. Poradíme vám, co si na jógovou podložku obléct!

4. 1. 2016 2 min. čtení Minty Finty
Začátečnický průvodce oblékáním na jógu

 

IMG_9475

Volnější oblečení na protažení

Na cvičení mám ráda počáteční fázi, kdy se ještě necvičí, ale je potřeba se pořádně uvolnit. Zavřete oči a zhluboka a nahlas dýcháte a se zavřenýma očima se taky lehce protáhnete. Jelikož není tělo ještě zahřáté, klidně si na sobě nechte volnější tepláky, které vás nebudou škrtit v pase a na nohou nechte ponožky. Oboje potom můžete natáhnout zase na konci cvičení, kdy se budete v leže vydýchávat.

IMG_9528

Předcházejte nataženým svalům v dlouhých rukávech

Osobně radši volím delší kalhoty nebo legíny a dlouhé rukávy, díky kterým jsou svaly a šlachy neustále v teple. Nehrozí pak různé natažení. Viskózové triko je navíc prodyšné a dobře odvádí pot. Pokud nejste příznivci volných trik, klidně oblečte sportovní tílko, které má vyšší podíl elastanu – budete cítit oporu, ale zároveň vás nebude při cvičení nic škrtit.

IMG_9507

Na dolní část těla jsou ideální legíny

Legíny jsou můj nejoblíbenější cvičební úbor – navíc stejně jako v případě vrchní části těla je lepší, když budou svaly v teple. Elastické legíny by měly být maximálně pohodlné a dovolit vám každý jógový prostocvik. Pokud cvičíte ve studiu, bude se vám hodit i neviditelná kapsička na klíček od skříňky. A co oceňuju nejvíc? Že jsou oboustranné, takže mám roztomile barevné i minimalisticky sportovní legíny v jednom!

IMG_9519

Vyberte si podprsenku, co vás nebude omezovat

Ženy se během cvičení určitě neobejdou bez kvalitní sportovní podprsenky. Na každý sport se ale hodí jiný typ! Vaši podprsenku na běhání si nechte na výklusy do parku a na jógu si pořiďte lehčí, bezešvou se širokými ramínky, kterou skoro neucítíte. Ta navíc stejně jako další části oděvu odvádí pot a nechává kůži dýchat. Jestli budete cvičit v létě, nemusíte se stydět obléknout jenom samotnou podprsenku bez tílka nebo trička.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články