Právě čtete

Sexy Mamas a Sandra Kisić radí, jak se obléct na kolo

3566  
Sdílet: 

Sexy Mamas a Sandra Kisić radí, jak se obléct na kolo

Tepláky, mikina a tenisky, to je nejčastější kombinace, kterou lidé navlékají, když usedají na kolo. Cyklistika už ale nepatří jen sportovcům, na kolo můžete sednout i na cestě do práce nebo na večerní posezení s přáteli. Pokud stále nevíte, jak na to, nechte si poradit od blogerek SexyMamas a Sandry Kisić, které rozumí jak kolu, tak módě.

25. 4. 2016 3 min. čtení Redakce
Sexy Mamas a Sandra Kisić radí, jak se obléct na kolo

Lenka ze SexyMamas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obecně asi platí, že na kolo hlavně pohodlně. Proto na nohy nejlépe nějaké tenisky, obchody jsou stylových a barevných tenisek plné, takže tady snad jen trochu pořešit sladění s celkovým outfitem. Za mě jsou určitě lepší volbou kalhoty než sukně, třebaže jsem jezdit na kole viděla i ženy v sukních či šatech a nevypadalo to vůbec špatně. Já jsem však kalhotový typ i v běžném fungování, takže pro mě jsou na kolo nohavice jasná volba. Aby splnily požadavek pohodlí, je fajn zvolit kalhoty s elastanem nebo nějaký volnější střih, který vám dovolí svobodně se pohybovat a nemít přitom nepříjemný pocit. Nedám dopustit na džíny, na kolo se báječně hodí ⅞ délka, kdy se vám pak nohavice neplete do řetězu a nevadí při šlapání. Hodně pohodlné jsou různé volnější plátěné kalhoty, z praktického hlediska dole ideálně do gumy. A nejrůznější legíny jsou bez debat také trefou do černého.

Vybrat nějaký top je už záležitost hlavně počasí, nálady a příležitosti, ke které na kolo vyrážíte. Na jarní dojíždění do práce se skvěle hodí košile, přes níž je možné vzít lehký svetr a nechat vykukovat límeček. Delší řetízek na krk pak outfit krásně oživí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Druhý outfit jsme sestavily z delšího trička s krajkovými aplikacemi v neutrální bílé barvě, přes které jsme přehodily lehký blejzr semišového vzhledu. Kalhoty khaki barvy jsou úžasně splývavé, s elastickým pasem a s nohavicemi do gumy, takže pro jízdu na kole jak dělané!

Pro volnočasové popojíždění na kole jsme vybraly nadměrné triko s obnošeným efektem, které je velice příjemné na nošení právě díky svému volnému střihu a jemnému splývavému materiálu. Zadní díl má prodlouženou délku, což při jízdě na kole oceníte. K němu už opět džíny, tenisky a jedeme! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sandra Kisić

tchibo3

Jsem strašně ráda, že si lidi (alespoň tady v Praze, v dalších městech nevím, snad!) začínají uvědomovat, že k městskému kolu patří i městská móda. Což znamená, že pokud se někam po městě přesouváte na jízdním kole, nemusíte na sobě hned mít lycru, žejo. Košile, džíny a Conversky = to je klasika, která neomrzí. Nejen na kolo. Minulý týden jsem si k sobě vzala i čtyřnohou parťačku Mášu, kterou úplně nebavilo stíhat moje tempo, takže příště půjdu venčit zas po svých. : )

A sukni na kolo? Dřív mi to taky nepřišlo úplně reálné, ale se správným baloňákem jde všechno. Pokud pod ním ale máte krátkou sukni, tak se můžou pánové v parku domnívat, že pod ním nic nemáte a doufat, že vám ho vítr laškovně nadzvedne.

Tak hurá na kolo a hlavně nezapomenout na helmu!

tchibo4

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články