V adventním shonu není času nazbyt. Uklidit, napéct, nakoupit… Moment. Ty baterky je potřeba i něčím dobít, abychom svátky neprolítli s oroseným čelem a jazykem na vestě. Mně osobně pomáhá čerpat energii z maličkostí – třeba z dobrého jídla a pití. Tento delikátní nápoj je jako dobíjecí stanice přímo perfektní. Skládá se jen z několika surovin, je hotový za pár minut, ale uděláte s ním parádu klidně i během slavnostní hostiny. Už se vám sbíhají sliny? Připravte si mixér, jdeme na to.
Vyrobte si domácí vaječný likér
Klasický, karamelový, nebo dokonce kávový! I vaječný likér můžete volně variovat. Mrkněte na tři osvědčené recepty a třeba vás inspirují k vaší vlastní verzi.
Co na vánoční frappé potřebujeme
- káva Tchibo Espresso Barista
- vaječný likér
- kostky ledu
- smetana ke šlehání
- skořice na ozdobu
A jak to bude dál?
- Připravíme si espresso do šálku nebo do malé konvičky.
- Nalijeme espresso do mixéru, přidáme několik kostek ledu a panáka vaječného likéru.
- Rozmixujeme vše do hladké ledové směsi.
- Mezitím si vyšleháme smetanu do tuha.
- Připravenou ledovou směs nalijeme do sklenice.
- Na hladinu nápoje přidáme pořádnou porci šlehačky, posypeme ji skořicí a pokapeme vaječným likérem.
Hotovo, servírujeme. :-) Přeji vám dobrou chuť a pohodové svátky plné skvělého jídla a pití.
Sváteční stolování
Kuchyňské doplňky a dekorace