Právě čtete

Spalte kalorie úklidem domácnosti

3908  
Sdílet: 

Spalte kalorie úklidem domácnosti

Jedna z výmluv, kterou z řad svých potenciálních klientek slýchám nejčastěji, je „nemám na to čas“. Jsou to ženy, které se snaží postarat o svou rodinu nejen vyděláváním peněz v práci, ale také vařením, uklízením domácnosti, aby se jejich rodina cítila co nejlépe.

12. 8. 2015 3 min. čtení Veronika Wisiorková
Spalte kalorie úklidem domácnosti

Ano, mnoho z nich aspiruje na „super ženy“ a je skvělé, že se snaží také dobře cítit a vypadat. Nezpochybňuji, že být zároveň zaměstnancem, matkou, manželkou a krásnou ženou je časově maximálně náročné, proto pro vás mám dnes pár tipů, jak spálit kalorie, zatímco se staráte o svou domácnost.

Že je to nemožné? Ale jděte… Jste přeci super žena, pro vás není nic nemožné. Začněme tím, co děláte pravděpodobně nejčastěji.

1. Umývání nádobí

To už je každodenní rutina. Už jen tím, že dané nádobí umýváte, spálíte určitou energii. Pokud navíc nádobí hned po umytí utřete, a nenecháte odkapat, nejenže budete mít hned čistou linku, ale ještě spálíte nějakou tu energii navíc.

IMG_1360

2. Hurá na podlahu

Vzpomeňte si, jak se vždycky zapotíte, když se věnujete podlaze. Takové vysávání a vytírání podlahy si vezme úctyhodnou dávku energie. Vy však můžete podpořit tento výdej dalšími cviky, které vás nijak nezdrží, zato pomůžou vašemu zadečku a nohám. Dejte si se sebou malou sázku, kolik výpadů během vysávání zvládnete. Zkuste vyměnit klasické kroky během vysávání i vytírání za výpady, uvidíte, že na konci se budete cítit jako po kvalitním cvičení, váš zadeček vám v plavkách poděkuje a ještě budete mít uklizený byt. Přitom stačí tak málo.

3. Co takové věšení prádla?

Skvělý způsob, jak procvičit celé tělo. Nechejte si košík s prádlem na co nejnižším místě. Místo klasického ohýbání se ke koši, jak jste doposud zvyklé, snižte své tělo pomocí dřepu. Ano, myslíte správně, než pověsíte všechno prádlo, zvládnete pěknou dávku dřepů a přitom jen trochu změníte způsob pohybu. To určitě stojí za vyzkoušení.

Pokud byste v jeden den věnovaly přibližně 15 minut mytí nádobí, 15 minut věšení prádla a celkem 40 minut vysávání a vytírání celého bytu, spálíte tak obdobné množství energie jako při půlhodinovém běhu… to už není zanedbatelné číslo!

IMG_1359

Teď už víte, že stačí velmi málo, jen trochu změnit způsob pohybu a přitom nejen uklidíte, ale také si zacvičíte. Když si navíc před „výkonem“ dopřejete šálek černé a silné kávy, podpoříte tak spalování. Káva totiž obsahuje kofein, který má stimulační účinky. Při sportu se využívá pro schopnost povzbudit srdeční činnost, čímž dochází k zvýšení tepové frekvence. Současně má nemalý vliv na látkovou přeměnu, a díky tomu se používá jako účinný prostředek na podporu spalování tuku.

Možností, jak přidat pohyb do každodenních činností, je nespočet. Bydlíte v bytě ve vyšším patře? Choďte s košem po schodech. Při utírání prachu stoupejte na špičky, pro posílení lýtek. Pokud nejdete pro velký nákup, projděte se pěšky. Uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe, a ve finále také budete lépe vypadat.

Držím vám palce, nejen na cestě za čistou domácností, ale také za krásným tělem.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články