Právě čtete

Slepý test našich nových čajů

4297  
Sdílet: 

Slepý test našich nových čajů

Ano, je to tady, Tchibo po kávě a různých praktických věcech, především do domácnosti, doopravdy prodává už i čaje. Jsou schované do našich dobře známých kapslí z řady Cafissimo, v nichž jsou hermeticky uzavřené nadrcené čajové lístky v bio kvalitě. K dispozici jsou zatím tři druhy – rooibos s vanilkou, černý čaj a ovocný čaj s příchutí jahody a maliny.

4. 3. 2015 4 min. čtení Redakce
Slepý test našich nových čajů

Teď nastává ten okamžik, kdy bychom je měli začít vychvalovat do nebes, abyste si je všichni hned běželi koupit. Ale je nám jasné, že by to pak nebylo moc věrohodné a pozorní čtenáři našeho blogu, jako jste vy, by hned takovou prvoplánovou reklamu prokoukli.

Takže jsme radši udělali pár šálků čaje a vyrazili s nimi do ulic, abychom je dali náhodným lidem ochutnat. Dobře, musíme se ale přiznat, přímo v ulicích Prahy jsme moc nepochodili. Lidé už jsou proti všem rozdavačům reklamních předmětů velmi dobře obrnění. Proto jsme se po chvíli marného pobíhání raději vydali provést náš slepý test do míst, s nimiž má čaj nějakou souvislost.

res

Dotazovaným jsme vůbec neříkali, o jaký čaj se jedná, chtěli jsme je totiž nechat hádat. Nejdříve tipovali druh čaje podle vzhledu, následně podle vůně a nakonec dle chuti, abychom skrz tyto oblasti dospěli k tomu, jak lidem nový kapslový produkt Tchibo doopravdy chutná. A jak to tedy celé dopadlo?

Jako první jsme narazili na pobočku Pražské městské knihovny a napadlo nás, že právě tam bychom mohli narazit na opravdové čajomilce. Vždyť co je lepší, než při čtení popíjet čaj a přikusovat sušenky…

Edited_MG_5269

Paní Eva si vybrala šálek s vanilkovým rooibosem a na ochutnávce si dala velmi záležet: „No, nevím. Podle barvy bych si tipla, že to bude černý čaj, ale něco tady zvláštně voní… Těžko říct. Cítím něco sladkého.“ Následně ochutnala a skoro se s chutí čaje trefila. „Podle chuti bych si tipla, že tam je med… Počkejte, možná trošku skořice v tom cítím. Podle mě to je obyčejný čaj s příchutí skořice a možná tam je i med.“ Uf, už jsme mysleli, že Evu ničím nepřekvapíme, ale nakonec ano. Za tu neznámou vůni a chuť mohla vanilka.

Edited_MG_5173

Její mladší kolegyně Romana si naopak vybrala ovocný čaj s malinou a jahodou. „Už podle červené barvy je asi jasné, že to bude ovocný čaj. Ale těžko říct, co za ovoce v tom je. Podle vůně bych si možná tipla, že tam je malina.“ Následovalo opět ochutnávání a bylo vidět, že s knihovnou jsme trefili přímo do černého, protože se obě knihovnice snažily čaj podrobně rozebrat. „Ta malina tam je určitě, ale ta druhá chuť? Opravdu nevím. Asi zůstanu u toho, že to je lesní směs, ale rozhodně tam je malina.“ Takže odhalena nebyla pouze jahoda.

Edited_MG_5240

Následně jsme udělali další čaje a vydali se hledat další jedince, kteří by čaje naslepo ozkoušeli. Cestou do knihovny jsme zahlédli kadeřnictví, což nám přišlo jako další místo, kde člověk čajem či kávou nepohrdne.

Uvnitř jsme poprosili zákaznici, ta ovšem zdvořile odmítla, ale slečna Oksana, která v kadeřnictví pracuje, s anketou souhlasila a evidentně si ochutnávku užívala. Nakonec jí nejvíce chutnal klasický černý čaj: „Barva je hodně tmavá, takže bych řekla, že to je černý čaj, i podle vůně mi to tak připadá. Možná bych i řekla, že to je nějaký sypaný čaj. Je trošku kyselejší, ale to mi určitě nevadí. Ale co to je za značku nebo za druh, to si netroufám hádat.“ Samozřejmě jsme to pak slečně Oksaně prozradili.

Edited_MG_5297

Zatím jsme měli docela štěstí na ženy, které často pijí čaj. Ale řekli jsme si, že by bylo dobré najít respondenta zastupujícího také mužskou část populace. Z mnoha dotázaných byl svolný jen student Dominik, který chtěl ochutnat ovocný čaj. Věřil si, že naprosto přesně odhalí chuť a snad i značku.

„Úplně normální čaj,“ řekl nám nejdříve s úsměvem. Ale po chvíli mlčení a přemýšlení se napil znovu a pokračoval: „S naprostou jistotou cítím lesní směs, a už podle barvy mi bylo jasný, že se jedná o ovocný čaj. Podle mě v tom je ostružina, malina, možná borůvky.“ Takže jsme opět nenarazili na člověka, který by uhádl všechny přísady, natož aby si někdo tipl, že by náš čaj mohl být z kapsle.

res2

A co z tohoto našeho malého výzkumu vyplývá? Přinejmenším, že všem dotazovaným čaj chutnal a že se v jednom případě dočkal dokonce přirovnání k sypanému čaji, což je záležitost především pro opravdové čajomilce. My pak za sebe musíme přidat, že jsme při opakovaných přípravách čaje ocenili, jak snadno a rychle ho lze v Cafissimu připravit.

A jak nové čaje Tchibo chutnají vám? To nám napište do komentářů.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články