Koktejl č. 1: Long Island Iced Coffee
Tento drink se perfektně hodí na začátek oslavy. Je v něm nejvíce espressa, takže vás příjemně povzbudí. Jen pozor, káva není jediný důvod, proč má Long Island Iced Coffee pořádné grády. Uvidíte v receptu.
Ingredience:
- 15 ml Baileys
- 15 ml kvalitního rumu
- 15 ml tequily
- 15 ml vodky
- 60 ml kávy (může to být espresso, ale klidně i filtrovaná káva nebo cold brew)
- led
Postup:
- Sklenici naplňte ledem a nechte ji stát bokem.
- Všechny ingredience nalijte do shakeru s 1/2 hrnku ledu a směs pořádně protřepejte.
- Ze sklenice s ledem slijte vodu, která se rozpustila z ledu, a na led nalijte hotový koktejl.
- K popíjení doporučuji brčko. A nespěchat.
Pro zjemnění zkuste ochucené Cold Brew
Tento koktejl má opravdu říz. Zjemnit a trošku osladit ho můžete použitím Cold Brew Barista namísto espressa. A klidně sáhněte po příchuti Slaný karamel!
Koktejl č. 2: Espresso Martini
Představuji vám drink jako dělaný pro novoroční přípitek. Podává se v bondovské martini skleničce, je temně zbarvený a na hladině se ladně povaluje světlá pěna. Nádhera.
Ingredience:
- 1 lžíce zlatého sirupu (můžete použít i koktejlový cukrový sirup)
- 50 ml vodky
- 30 ml espressa
- 25 ml kávového likéru (Kahlúa)
- led
Postup:
- Všechny ingredience nalijte do shakeru se dvěma kostkami ledu a směs důkladně potřepávejte minimálně půl minuty.
- Dejte si s třepáním opravdu na čas, aby vznikla nadýchaná pěna.
- Jakmile budete mít hotovo, přeceďte drink do martini skleničky.
Co když neseženete zlatý sirup?
Zlatý sirup se dá nahradit cukrovým. Ten si připravíte tak, že v malém hrnci smícháte 225 g cukru se 125 ml vody a směs povaříte bez míchání zhruba 10 minut.
Koktejl č. 3: Dark & Stormy Coffee
Jakmile se přehoupne půlnoc, přichází na scénu bouřlivák. Lehounce perlivý dvoubarevný drink se zkrátka skvěle hodí k novým začátkům.
Ingredience:
- 25 ml tmavého rumu
- 25 ml tequily
- zázvorové pivo
- led
- 30 ml espressa
Postup:
Krásného dvoubarevného efektu dosáhnete tak, že do vysoké sklenice s ledem nalijete rum a tequilu, promícháte je, přilijete zázvorové pivo a na závěr pomaličku vlijete espresso. Ovšem až budete drink popíjet, tak jde estetika stranou – nebojte se ho pořádně promíchat.
Na zdraví a šťastný nový rok! A nezapomeňte, že všechny tyto peprné recepty jsou jen pro starší 18 let.
Káva Tchibo Barista = espresso profesionální kvality
Při její výrobě si připomínáme tradiční řemeslné umění a kávová zrna zušlechťujeme pomalým pražením v bubnové pražičce – stejně jako před sto lety. Obzvlášť dlouhá doba pražení poskytuje vybraným kávovým zrnům více času na rozvinutí jejich jedinečného charakteru. Tak vzniká kávová specialita mimořádné kvality.
Tchibo Barista je navíc Fairtrade! To znamená, že Tchibo společně s Fairtrade podporuje drobné pěstitele kávy zapojené do programu Fairtrade. Tím přebíráme odpovědnost a přispíváme ke zlepšení jejich životních a pracovních podmínek.